58 BİN İNEGÖLLÜ Doğalgaz indirimini bekliyor

Uluslararası Tahkim Mahkemesi, Türkiye’nin İran’dan aldığı doğalgazda yüzde 10-15 indirim yapılmasına karar verirken kararın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nca görüşülmesi indirim kararı alınması durumunda İnegöl’deki 58 bin abone de bu fırsattan yararlanacak.

Yayınlama: 03.02.2016
430
A+
A-

 

Türkiye, 2011 yılından bu yana yüksek fiyattan alınan doğalgazın geri dönük fiyat farkının iadesi için 2012 yılında İran’a dava açmıştı. Uluslararası Tahkim Mahkemesi’nce görüşülen dava sonucunda Türkiye lehine karar çıktı.

 






Türkiye’nin İran’dan aldığı doğalgazda yüzde 10-15 indirim yapılmasına karar veren mahkeme ayrıca İran’ın Türkiye’ye tazminat ödemesine karar verdi. Alınan kararların önümüzdeki dönemde Bakanlıkça masaya yatırılması bekleniyor.

 

TAZMİNAT 1 MİLYAR DOLARI AŞABİLİR

İran Petrol Bakan Yardımcısı Hamit Reza Aragi, Türkiye’nin İran’dan aldığı doğalgaz fiyatıyla ilgili Uluslararası Tahkim Mahkemesi’nde açtığı davayı kazandığını söyledi. Kararla birlikte, Türkiye’nin 2011-2015 yılları arasında İran’dan aldığı doğalgaza yüzde 10-15 indirim alması bekleniyor. Aragi ayrıca, İran’ın tazminat ödeyeceğini ama henüz tazminat tutarının belli olmadığını ifade ederek tazminat tutarının geçmişe dönük 1 milyar doları aşabileceği kaydedildi.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri, söz konusu kararı doğrularken, “Mahkeme Türkiye’nin lehine karar verdi, oran konusunu hakem kurulu belirleyecek” bilgisini verdi.

 

İNDİRİM MÜJDESİ BAKANLIĞA BAĞLI

Yaşanan gelişmeleri İnegöl’de merakla takip eden 58 bin 351 İNGAZ abonesi, Bakanlıkça görüşülecek olan kararın ardından uygulanması muhtemel indirimi bekliyor. Edinilen bilgiye göre İNGAZ’ın bu ay için konuyla ilgili indirim yapmasının söz konusu olmadığı, İnegöl’ün bu indirimden ancak Bakanlığın bu yönde bir karar alması sonucunda uygulanabileceği öğrenildi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş