AGD’den Yeniceköy’e temel

Gençlere yönelik faaliyetleri ile ilçemizede örnek derneklerden biri olan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İnegöl Şubesi, Yeniceköy’de yapılacak olan Yeniceköy Mahallesi Eğitim Merkezi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi

Yayınlama: 14.09.2015
777
A+
A-

Anadolu Gençlik Derneği İnegöl Şubesi tarafından önceki gün saat 17.00’de düzenlenen temel atma törenine Anadolu Gençlik Derneği Bursa İl Başkanı Yakup Çetin, Anadolu Gençlik Derneği İnegöl Şubesi Başkanı Mustafa Özkan, yönetim kurulu üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

 

DÖRT BİR YANI GÜNAHLA SARILI






Kasımefendi Cami İmamı Mehmet Kuyumcu’nun Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Anadolu Gençlik Derneği İnegöl Şubesi Başkanı Mustafa Özkan, “Anadolu Gençlik Derneği sevgi ve kardeşliğin teminatı olarak kendisine gençliği muhatap edinmiş bir teşkilattır. Anadolu Gençlik Derneği geçmişten günümüze yaptığı çalışmalarda temel duruş olarak ahlak ve maneviyatı öncelemiştir. Bugün Yeniceköy Mahallemizde Ortaokul öğrencilerinin yatılı olarak eğitim alacağı bir merkezin temelini atmak için toplanmış bulunuyor. Yeniceköy Eğitim Merkezimiz; çevreye, topluma, kendine ve Rabbine karşı sorumluluklarının farkında, tarihine, çağına ve yarınlara duyarlı, merhametin, kardeşliğin ve adaletin yaygınlaştırılmasında emek sahibi bir gençlik yetişmesine hizmet edecektir. Bugün gençlerimiz dört bir yandan günahla sarılmış durumdadır. İnşallah temelini attığımız bu eğitim merkezi gençlerimiz için adeta bir oksijen çadırı olacaktır. Yeniceköy Eğitim Merkezimiz 300 metrekare alanda 4 kat olarak inşa edilecektir. 25 öğrencinin yatılı olarak eğitim alabileceği Yeniceköy Eğitim Merkezimiz zemin katındaki çok amaçlı salonu ile de Yenice halkımızın hizmetinde olacaktır. Kur’an’a hizmet edecek bu eğitim kurumu Yeniceköy’ün manevi havasına katkı sağlayacaktır. Projemizin bu aşamaya gelmesinde emeği geçenlerden Allah razı olsun. İnşaatın en kısa zamanda tamamlanması için Yeniceköy halkının desteklerini bekliyoruz. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim” dedi.

 

SUSMAK YOK

Ülkemizin son günlerde zor bir dönemden geçtiğini belirten Anadolu Gençlik Derneği Bursa İl Başkanı Yakup Çetin ise, “Bu anlamda ülkemiz, milletimiz, toprağımız, bayrağımız ve insanımıza için şehit düşmüş güvenlik görevlilerimize, sivil vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarının ve milletimizin başı sağ olsun. Rabbim bizlere böyle büyük acıları bir daha yaşatmasın. Son 200 yıldır Müslümanlar olarak dünyanın bütün noktalarında büyük sıkıntılar, zulümler ve acılar yaşamaktayız. Müslümanlar olarak susturulduk, sindirildik ve adım atamaz hale geldik. 41 yıl önce Milli Gençlik Vakfımız ve 2002 yılı itibariyle 13 yıldır Anadolu Gençlik Derneğimiz ‘Durun kalabalıklar, bu sokak çıkmaz sokak’ diyerek Müslüman gençlere ‘Susmak yok, sinmek yok’ diyerek, Müslüman gençler ayağa kalkacak ve büyük Türkiye’yi yeniden kuracak hayaliyle Anadolu Gençlik Derneğimiz bu çalışmalarını yürütmekte. Bugün İnegöl ilçemiz büyük bir hayra vesile oldu. Rabbim nasip ettim bugün temelini atıyoruz. Büyük bir bina. Ortaokul ve lise öğrencilerimiz burada eğitim görecekler. İlim ve irfan öğrenecekler. Bu anlamda İlçe Başkanımıza, yönetimine ve mahalle temsilcimize teşekkür ediyorum. Bu binanın İnegöl’ümüze, Bursa’mıza ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Yapılan duanın ardından butona basmak sureti ile Yeniceköy Mahallesi Eğitim Merkezi’nin temeli atıldı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş