AK PARTİ İLÇE BAŞKANI ADEM DEMİREL, 2015 YILINI VE MÜSLÜMAN ÜLKELERİN TÜRKİYE’YE BAKIŞ AÇISINI DEĞERLENDİRDİ DÜNYA 5’TEN BÜYÜKTÜR

AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, geride kalan 2015 yılını değerlendirdi. 1 Kasım seçimlerine canla başla çalıştıklarını ifade eden Demirel, Müslüman ülkelerin de Türkiye’nin samimiyetini görüp, kendilerine destek verdiğini ifade ederek, “Cumhurbaşkanımızın BM’de yapmış olduğu konuşmada, “Dünya 5’ten büyüktür” dedi. Bu açıklamayı arif olan anlar diyorum. Bunu söylemek cesaret isterdi ve bunu söyleyecek tek adam da Recep Tayyip Erdoğan’dı. Ve yaşav yavaş Müslüman devletlerde Türkiye’nin saygınlığını anlıyorlar” dedi.

Yayınlama: 04.01.2016
496
A+
A-

AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel geride kalan 2015 yılını değerlendirirken, özellikle dünyada Müslüman olsun veya olmasın bütün mazlumların sesine Türkiye’nin kulak verdiğini, bu nedenle de Müslüman ülkelerin artık Türkiye’nin samimiyetini görüp, Rusya ile gerilim ardından Türkiye’ye destek vermeleri gibi bir çok olumlu sonuç doğurduğunu ifade etti.

 

SABAH NAMAZI İLE ÇALIŞMALARA BAŞLADIK GECE 2’DE EVİMİZE GİRDİK






İlk olarak 2015 yılını değerlendiren Adem Demirel, “14 Aralık 2014 tarihinde yapılan kongre ile Genel Kurul Üyelerimizin verdiği kararla, benim başkanlığımda yönetim kurulu oluşturuldu. Bizim kongremizin ardından gençlik kollarımızın, kadın kollarımızın kongreleri oldu. Milletvekili adaylarımız belirlendi ve bir seçim sürecine girdik. Milletvekilimiz Hüseyin Şahin ve diğer milletvekillerimiz ile elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Ama sonuç itibari ile 7 Haziran’da gerek İnegöl’de, gerek ülkemizde istediğimiz sonucu alamadık. İnegöl’de %57,7 oy oranında kaldık. 2011 Genel seçimleri ile karşılaştırdığımızda %66,22’lik bir başarı vardı. O yıl Bülent başkanımız vardı ve o kadronun içerisinde Tanıtım Medya Başkanı olarak beraber görev yapmıştık. Tabi 57,7’ye gerilememiz bizleri üzdü. Gerçekten çok üzüldük. Türkiye geneli %49’lardan %41’lere geldi. Bu bizi ziyadesiyle üzdü. Bu sonuçlar bizim şevkimizi kırmadı. Hemen seçim sonrasında değerlendirmeler yaptık. Gerek kendi bölgemizde, gerekse de Türkiye genelinde nerelerde hatalarımız, noksanlarımız varsa onları tespit ettik. Ve bu tespitlerimizi yaptıktan sonra o hataları giderici çalışmalar yaptık. Bu dönemde de gerek Milletvekilimi Hüseyin Şahin, gerekse Belediye Başkanımız Alinur Aktaş, yönetim kurulu üyelerimiz, belediye meclisi üyelerimiz ve hatta mahalle başkanlarımız, kadın kollarımız, gençlik kollarımız daha önce görev yapan ilçe başkanlarımız, teşkilat mensubu arkadaşlarımız ile planlı, programlı bir çalışma yaptık. Özellikle 7 Haziran seçimlerinde alınan olumsuz sonuçtan güzel dersler çıkardık, daha güzel program yaptık ve bu program dâhilinde inanın sabah namazında evden çıkıp, gece saat 2,5’larda evimize girdik. O derece gerçekten çok güzel çalışmalar yaptık. Rabbim bunun sonucunda da bize %70,4 oranında bir başarı nasip etti. Bu bizi ziyadesiyle mutlu etti. Bu mutluluğumuzu arttırırken, diğer yönden de halkımıza olan sorumluluğumuzun da farkındayız. AK Parti’ye daha önce hiç oy vermemiş vatandaşlar bile sırf kendi gelecekleri için, çocuklarının gelecekleri için, istikrar için AK Parti’ye oy verdiler. Bize verdikleri bu destekten dolayı vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Gerçekten İnegöl halkı bize en büyük hediyeyi verdi. Ama biz buna sadece ödül gözüyle bakmıyoruz. Bizim halkımıza karşı bir sorumluluğumuz var. Onların bize duydukları güvenin altında kalmayarak elimizden gelen gayreti ortaya koyacağız ve inşallah onlara karşı mahcup olmayacağız”

 

%29,6’NIN OYUNU NEDEN ALAMADIK DİYE DÜŞÜNÜYORUZ

AK Parti 4. ilçe başkanı olarak, seçimlerde rekor oy almalarının sorulması üzerine Adem Demir, “7 Haziran seçimlerinden sonra o kadar ciddi çalıştık ki, bu çalışmamızın neticesinde kısmen bir artış olacağını bekliyorduk. Tabi bu oy oranını yakalamaktan dolayı çok mutlu olduk. Ben bunu samimiyetimize ve özverili çalışmamıza bağlıyorum. Siz eğer samimiyseniz ve üzerinize düşeni en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyorsanız, Rabbim de bunun mükâfatını verir. Ama bu başarı sadece bizim değil, İnegöl halkının da başarısı. Bu sonuçlar bizi çok mutlu etti ama biz olayın diğer boyutuna da bakıyoruz. İnegöl halkının %70,4’ünün oyunu aldık, acaba %29,6 kişinin oyunu neden alamadık? Eminim onlarda bizleri tanısalar, eminim ki İnegöl’de bu rakamın üzerine de çıkabilmek mümkün” şeklinde cevap verdi.

 

RABBİM MAZLUMUN DUASINI GERİ ÇEVİRMEZ

Bazı Afrika ülkelerinde insanların sokaklara çıkarak AK Parti lehine dualar etmesinin hatırlatılması üzerine Adem Demirel, “Türkiye’nin dışında mazlum ve Müslüman milletlerden çok dualar aldık. Ben olaya şu gözle bakıyorum; bu artık AK Parti davası olmaktan çıktı, inananların davası durumuna geldi. Dünyanın her yerindeki mazlum insanların sesini duyan ve bu mazlum insanların elini uzatabilen tek bir ülke var o da Türkiye. Şu anda Recep Tayyip Erdoğan sadece Türkiye’nin lideri değil, dünyanın lideridir. Müslüman olsun ya da olmasın bütün mazlum milletlerin umudu durumunda. Ve onlar şunu düşünüyor; Eğer Türkiye olmazsa bizim imdadımıza kim yetişir? Ve onlarda çok dua ediyorlar bizlere. Rabbim mazlumun duasını geri çevirmez. Bu konuda Hadis-i Şerif var çok iyi biliyorum. Rabbim onların da yüzüsü hürmetine bizim yüzümüzü güldürdü. Bu sonuçlardan sadece İnegöl ve Türkiye değil, bütün dünya kazançlı çıkacak. Biz de bu inançtayız. Ben AK Partili olmaktan, başkan olmasam sadece üye olsam yine de gurur duyarım. Böyle bir kurucu başkanın partisinde ilçe başkanı olduğum için Allah’a ne kadar şükretsem azdır. Eğer verilen görevi layıkıyla yerine getirebilirsek bu da bizim için gerçekten çok büyük bir mutluluk kaynağı olur” şeklinde konuştu.

 

TÜRKİYE’NİN SAYGINLIĞINI ONLARDA ANLADI

Rusya ile gerilimin ardından Katar ve Suudi Arabistan ve bazı İslam devletlerinin Türkiye’ye destek veren açıklamalarda bulunmasını değerlendiren Demirel, “Müslüman ve mazlum milletler Recep Tayyip Erdoğan’ı çok seviyor. Bunun da neticelerini yavaş yavaş almaya başladık. Her ne kadar dünyadaki bütün Müslüman devletlerin, özellikle yönetenlerin görüşlerini bilmemekle, halkların çok büyük desteğini alıyor Türkiye. Ve o yöneticilerde yavaş yavaş bunun anlamaya başladılar. Biz Osmanlı’nın mirasçılarıyız. Yüzyıllarca dünyayı yöneten, yüzyıllarca Müslüman halkların savunuculuğunu yapan ve dünyaya adalet dağıtan bir milletiz. İnsanlar da bunun bilincinde. Dünyadaki İslam coğrafyasını savunma noktasında en büyük ülkenin Türkiye olduğunu biliyorlar. Onlar da kendilerince Türkiye’nin bu konudaki samimiyetine, özellikle Müslüman ülkelerde yapılan haksızlıklara, zulümlere karşı dik duruşunun, onlara verdiği değeri gördüğü için sevgileri ve saygıları artıyor. Suriye’de, Mısır’da, Arakan’da, Filistin’de yapılan zulümlere dünya üzerinde sesini gür çıkaran tek ülke Türkiye. Özellikle Cumhurbaşkanımızın BM’de yapmış olduğu konuşmada, “Dünya 5’ten büyüktür” açıklamasını arif olan anlar diyorum. Bunu söylemek cesaret isterdi ve bunu söyleyecek tek adam da Recep Tayyip Erdoğan’dı. Ve yaşav yavaş dediğim gibi Müslüman devletlerde Türkiye’nin saygınlığını anlıyorlar. Onlar da ister istemez bu yakınlığına başka şekillerde yakınlık göstermek zorundalar. Onlara da teşekkür ediyoruz. Onlar bize günevdikçe, onlar için elimizden geleni yapacağımızdan şüpheleri olmasın” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş