AKHİSAR MAHALLESİ’NDE ULAŞIM KRİZİ

Akhisar Sarıgül Sitesi ve civarında bulunan evlerde ikamet eden vatandaşlar, dolmuşa binmek için günde bin 300 metre yürüyor. Konu ile ilgili BURULAŞ’a başvuruda bulunduklarını ifade eden vatandaşlar, bir neticeye ulaşamadıklarını ifade etti.

Yayınlama: 11.11.2015
633
A+
A-

DURAK VAR DOLMUŞ YOK

Sarıgül Sitesi önünde durağın yaptırıldığını ama dolmuşun geçmediğini belirten vatandaşlar, yol güzergâhında dolmuşların 5 dakika da bir değil, saatte bir geçmesine de razı olduklarını söyledi.

 






ÇOCUKLAR TAŞIMALI EĞİTİME TABİ DEĞİL

Çavuşköy servisi ile çocuklarını okula gönderdiklerini ifade eden vatandaşlar, bunu da ücret karşılığı yaptıklarını çünkü Harita üzerinde şehrin merkezinde bulunmaları nedeni taşımalı eğitim kapsamına alınmadıklarını ifade etti.

 

DİLEKÇE VERİLDİ GERİ DÖNÜŞ OLMADI

Sarıgül Sitesi Yöneticisi Zafer Yaşar, İnegöl Belediyesinin daha önce sorunları ile ilgilendiğini, yeni yasa nedeni ile BURULAŞ’a yönlendirildiklerini belirterek, “Ben hem buradaki hem de civarda oturan vatandaşlardan imza toplayarak BURULAŞ’a dilekçe verdim. Fakat geri dönüş olmadı” dedi.

 

————————————————————————————————————————-

 

Akhisar Sarıgül Sitesi ve civarında bulunan evlerde ikamet eden vatandaşlar, ulaşım zorluğu yaşadıklarını ifade ederek, çözüm için yardım beklediklerini söyledi.

 

DOLMUŞA BİNMEK İÇİN BİN 300 METRE YÜRÜYOR

“Burada arabası olmayan vatandaşlar günde bin 300 metre yürüyor dolmuşa binmek için” ifadeleri ile konuşmasına başlayan site sakinlerinden Kenan Tokgöz, “Bu konu ile ilgili BURULAŞ’a başvuruda bulunduk ama herhangi bir gelişme söz konusu değil. 2 Ay önce başvuru yaptık. Daha önce buradaki arkadaşlarımız yine başvuruda bulunmuş ama herhangi bir gelişme yok şu anda. Durağımız var ama dolmuş geçmiyor. TOKİ’ye giden dolmuşlar buradan geçebilir. Konu ile ilgili gerekli başvuruları da yaptık ama sadece bekliyoruz” dedi.

 

TOKİ’YE KADAR ÇOCUKLAR YÜRÜYOR

Tahir Ekingen isimli vatandaş ise, “Biz araba istiyoruz. Pazara gideksiniz, çarşıya gideceksiniz, işe gideceksiniz araba yok. Bazı arkadaşlar bisiklet kullanıyor. Gidişi belki kolay oluyor ama gelişi çok zorluklar çekiyorlar. Millet şu anda perişan. Çocuklar okula gidecekler servisler bazen geçiyor, bazen geçmiyor. TOKİ’ye kadar çocuklar yürüyor” şeklinde konuştu.

 

BURULAŞ’A DİLEKÇE VERDİM FAKAT GERİ DÖNÜŞ OLMADI

Son olarak açıklamalarda bulunan Sarıgün Sitesi Yöneticisi Zafer Yaşar, “İnegöl Belediyesi Bursa’ya bağlanmadan önce bizim sorunlarımızı çözüyordu. Ama bu olayla ilgili Bursa’ya bağlanmamızdan dolayı İnegöl Belediyesi bizi BURULAŞ’a yönlendirdi. Ben hem buradaki hem de civarda oturan vatandaşlardan imza toplayarak BURULAŞ’a dilekçe verdim. Fakat geri dönüş olmadı. Çocuklarımız okula da Çavuşköy’ün servisi ile anlaşarak gidip geliyor. Fakat ücret ödüyoruz. Bunun nedeni ile haritada şehir merkezinde görünmemiz nedeni ile bizi taşımalı eğitim kapsamına almıyorlar. Fakat BURULAŞ gelip de kardeşim sizin nasıl bir sıkıntı yaşıyorsunuz diye sormadı bile. Bizim şu an ki isteğimiz, BURULAŞ’ın bize bir çözüm ulaştırması. Dolmuş gelsin de saatte bir gelsin, iki saatte bir gelsin. Ben özel sektörde çalışıyorum. Gece 12’de TOKİ’de iniyorum, bin 300 metre yürüyerek buraya geliyorum. Gelirken köpeklerle de karşılaşıyorum, sarhoşlarla da karşılaşıyorum. Zaman zaman sarhoşlara sigara vermek zorunda kalıyorum. Yani şu anki şikâyetimiz bunlar. Biz kartımızı basıyoruz, kimseden bedava bir şey istemiyoruz. Her dakika da bir veya bir Alanyurt gibi sıklıkla dolmuşların geçmesini de beklemiyoruz ama şu saatler de buradan dolmuş geçecek desinler bizde ona göre hareket edelim. Biz sadece bunu istiyoruz” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş