Aktaş, Batı Şantiyesi’ni inceledi

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, köy ve beldelerin mahalle statüsüne geçmesiyle birlikte kurulan Yeniceköy Şantiyesi’ni (Batı Bölgesi) gezerek incelemelerde bulundu. Aktaş, Yeniceköy Şantiyesi’nden 23 mahalleye hizmet götürüleceğini ifade etti.

Yayınlama: 15.05.2014
1.105
A+
A-

Yeni yasayla birlikte köyler ve beldeler mahalle statüsü kazanmasının ardından İnegöl 3 bölüme ayrılarak İnegöl Merkez, Kurşunlu Şantiyesi ve Yeniceköy Şantiyesi kurulmuştu. Yeni kurulan Yeniceköy Şantiyesini inceleyen İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu şantiyenin 23 mahalleye hizmet götüreceğini söyledi.

 

MAHALLE VE KÖYLERİN TÜM SORUNLARINI BELİRLEDİK






İnceleme sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Aktaş, “Büyükşehir yasasının 30 Mart 2014 seçimleri ile beraber yürürlüğe girmesiyle, 1 Nisan tarihinden itibaren artık köylerimizde mahalle statüsünde oldu. İnegöl Belediyesi Hamidiye, Mahmudiye, Cuma, Esentepe, Akhisar ve Huzur mahalleleriyle alakalı nasıl plan yapıyorsa, aynı planı şimdide Edebey, Elmaçayır, Sarıpınar, yani tüm yeni mahallelerimizde de yapacak. 30 Mart 2014 tarihinden sonra hayata geçen Büyükşehir yasasıyla birçok uygulama da değişti. Bu değişikliklerden biri de mahalle statüsüne dönüşen köylerde ve beldelerde belediye hizmetlerinin nasıl yapılacağı konusu. Eski köy ve beldelerimiz mahalle olduktan sonra bu yerleşim birimlerinin de çalışmaları belediyemiz marifetiyle yapılmaya başlandı. Halkımızı kırsal alanlarda da sosyal ve ekonomik açıdan mutlu etmemiz gerekir. Bunun için büyükşehir yasası öncesi tüm ilçeleri tek tek gezip, mahalle ve köylerin tüm sorunlarını belirledik” dedi.

 

İNEGÖL 3 BÖLGEYE AYRILDI

Sağlıklı hizmet verebilmek için İnegöl’ün 3 kısma ayrıldığını ifade eden Aktaş, “Bütün bu yerleşim yerlerimize sağlıklı hizmet verebilmek adına İnegöl 3 kısma bölünerek, İnegöl merkez, şehrin doğusunda Kurşunlu Mahallemizde “Doğu Şantiyesi”, Yeniceköy’de ise İnegöl’ümüzün batı bölgesindeki yerleşim yerlerine hizmet verebilmek adına “Batı Şantiyesini” konuşlandırma kararı almıştık. Batı bölgesi şantiyemiz Yeniceköy Mahallemize konuşlandırılmış olup; (Cerrah Mahallesi, Akıncılar, Çaylıca, Çeltikçi, çiftlik, Doğan Yurdu, Edebey, Elmaçayır, Esenköy, Fevziye, Gülbahçe, Halhalca, Hocaköy, İnayet, Kayapınar, Kıranköy, Merzukiye, Pabuççayır, Paşaören, Sarıpınar, Süleköy, Şehitler) buradan toplam 23 mahallemize hizmet götürülecek. Yeniceköy mahallelerimize hizmet edecek hizmet binası ve şantiyesi hizmete sunulmuştur” şeklinde konuştu.

 

YENİCEKÖY MAHALLESİNDE EK HİZMET BİNASI HİZMET VERMEYE BAŞLADI

Batı Bölgesi Şantiyesi hakkında bilgi veren Aktaş, “Batı bölge şantiyemizde; 2 adet kepçe, 2 adet kamyon, 1 adet otobüs, 2 adet traktör, 3 adet çöp kamyonu, 1 adet çift kabin malzeme nakil aracı ve 1 adet hizmet aracı olmak üzere toplam 9 araç ile yerinden ve ani müdahale edilebilmektedir. Şantiyemiz bünyesinde; 14 kişilik fen işleri ekibi ile 10 kişilik temizlik işleri ekibi olmak üzere toplam 24 kişilik ekip konuşlandırılmıştır. Ayrıca şantiyemizde kısmi araç bakım onarımları, muhtelif kaynak ve bakım işlemleri yapılmaktadır. Nisan itibarı ile bölgede başlamış olduğumuz çalışmalar kapsamında; Yeniceköy mahallesinde şantiye alanının ıslah edilmesi ve kullanılmayan hurda araç gereçlerin merkez şantiyeye intikali gerçekleştirilmiştir. Yeniceköy mahallesinde Ek hizmet binası oluşturulması ile tahsilât, hizmet masası, zabıta ve bölge sorumlusu hizmet vermeye başladı. 30 Mart 2014 tarihinden sonra hayata geçen Büyükşehir yasasıyla, Fen işleri ekibimiz cerrah çocuk oyun parkı tamir ve tadilatı, Cerrah pakının havuzlarının tamir ve bakımları ile bölgede birçok yol, kaldırım bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirmiş ve bu tarz çalışmalarımız devam etmektedir. Cerrah-Kalburt mevkii arası yol, Cerrah içi ve Çeltikçi bölgelerinde asfalt yama çalışmaları yapılmış olup, Yeniceköy mahallemizde devam etmektedir. Cerrah mahallemizde Ek hizmet binası ile tahsilât servisi, hizmet masası, zabıta birimi hizmet vermeye başlamıştır. Cerrah mahallesinde sulama kanalları, cerraha giriş çıkış olan yollarda bulunan çöp ve molozların bertarafı tamamlanarak gerekli uyarı levhaları konulmuştur. Yol kenarlarında bulunan derelere 500 mt çit uygulaması yapılmıştır. Cerrahta merkezde yapılan çöğür ve çekirdek yıkama işlemleri için uygun alan bulunarak 250m² lik çöğür ve çekirdek yıkama alanı oluşturulmuştur. Yine Belediyemiz tarafından organize edilen Konya Gezisine, Cerrah Mahallemizden 54, Yeniceköy mahallemizden 169 kişiyi göndermek üzere kayıt aldık” dedi.

 

HİZMETLERİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEKTİR

Başkan Aktaş Konuşmalarını şu ifadelerle tamamladı: Yeniceköy Mahallesi ve köyden mahalleye dönüşen 22 mahallerimize periyodik olarak hizmet vermeye başlanmış olup hizmetlerimiz artarak devam edecektir. Tüm bu çalışmalar; yaklaşık 30 bin nüfusa sahip ve İnegöl’ümüze yeni mahalle olan bu yerleşim birimlerimize daha iyi hizmet sunmak amacı ile yapmış olduğumuz çalışmaların ana eksenini oluşturmakta. Başta bölgemiz olmak üzere tüm İnegöl’ümüze hayırlı olması dileklerimle saygılar sunuyorum.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş