Altunsoy’dan altın öğütler

Aile Hayatını İyileştirme Derneği (AHİD) tarafından düzenlenen eğitim seminerleri devam ediyor. Seminerler kapsamında önceki gün dernek merkezinde; ‘0-6 Yaş Çocuk Gelişimi-Aile Eğitimi ve Anne Baba Tutumları-Çocuğun Gelişimine Etkileri’ konularında anne-babalara eğitim verildi.

Yayınlama: 17.12.2014
773
A+
A-

Düzenledikleri eğitim seminerleri ile aile hayatına önemli katkılarda bulunan AHİD önemli bir seminere daha ev sahipliği yaptı. Özel Eğitmen Ayhan Altunsoy dernek merkezinde önceki gün düzenlenen seminerle öğrencilerin anne ve babalarına çok önemli bilgiler verdi.

 

YAKLAŞIM ÖNEMLİ






Altunsoy gerçekleştirdiği seminerinde şu bilgilere yer verdi: Çocukluk dönemi; özellikle erken çocukluk da denilen 0-6 yaş arasındaki dönem, çocukların çevreleri ile etkileşimlerinden en çok etkilendikleri dönemdir. Anne, baba ve ailenin diğer bireylerinin çocukla olan etkileşimi, çocuğun ileride nasıl bir birey olacağını etkilemektedir. Ailede;  anne babanın çocukla nasıl iletişim kurduğu, istendik davranışları nasıl kazandırdığı, çocuğun aile içinde bir birey olarak kabul edilip edilmediği, sevginin nasıl ifade edildiği, eğitimde kullandığı disiplin yöntemleri anne baba tutumunun nasıl olduğunu belirler.

 

ÇOCUK EĞİTİMİ İLE İLGİLİ YAYGIN AMA YANLIŞ İNANÇLAR!

Ben de çocuktum, geçer. İyi anne-baba çocuğunu asla cezalandırmamalı. Çocuğumun her şeyi olmalı, hiçbir şeye ihtiyacı olmamalı. Çocuklar kendi hallerinde yetişmeli, müdahale etmeye gerek yok. Çocuğuma zaman ayıramıyorsam da bütün maddi ihtiyaçlarını karşılıyorum.

 

ALTUNSOY’DAN ÖNEMLİ TAVSİYELER

Altunsoy konuşmasının sonunda anne ve babalara şu tavsiyelerde bulundu: Onunla birlikte vakit geçirin. Kendini ifade etmesini sağlayın. Onun okul başarılarını uygun bir şekilde ödüllendirin. Ona her zaman cesaret verin ve konuşun. Huzurlu ve sevgi dolu bir aile ortamı hazırlayın. Onun kapasitesinden daha fazla beklentilere girmeyin. Yeteneğine uygun sosyal etkinliğe katılmasını sağlayın. Disiplin konusunda tutarlı ve kararlı bir tutum sergileyin. Kuralların gerekçelerini belirtin, uyulması konusunda ebeveynler olarak aynı tutumu sergileyin. Çocuğunuzun fiziksel ve ruhsal sağlık problemleri olup olmadığını kontrol edin. Çocuğunuza uygun, dikkatini dağıtmayacak bir ders çalışma ortamı hazırlayın. Anne baba davranışlarıyla, çocuğa örnek olduğunu unutmamalıdır. Anne babanın sözbirliği ve işbirliği yapması disiplin için gereklidir. Tutarlılık disiplin için en önemli ilkelerden biridir. 

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş