Arslan İHMED’lilerle buluştu

İHMED tarafından gerçekleştirilen kitap-yazar buluşması projesinin konuğu ‘Sabra Davet Eden Hakikat’ isimli kitabı ile Abdurrahman Arslan oldu. Buluşmaya sahne olan program, dün saat 15.00’da Sani Konukoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Yayınlama: 04.05.2015
473
A+
A-

 

İHMED’in düzenli olarak gerçekleştirdiği kitap-yazar buluşması projesinin son konuğu yazar Abdurrahman Arslan oldu.

 






Etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (İHMED) İnegöl Şubesi Başkanı Ahmet Taştan, “Bugün kitap-yazar buluşması çerçevesinde Abdurrahman Arslan ile ‘Sabra Davet Eden Hakikat’ isimli eserini buluşturduk. Bundan 3 ay önce eserden 100 adet İnegöl’e getirterek ilgili arkadaşlara dağıttık. Bugün de yazar Abdurrahman Arslan, bu kitap çerçevesinde bize açıklamalar yapıyor. Kendisinin kitabını okuduğumuzda düşünce dünyamızın çok genişlediğini, Batıdan gelen kavramlara karşı daha dikkatli olmamız gerektiğini, Müslüman’ca bir düşünce için bu kavramları irdeleyip tekrar kendi inancımız çerçevesinde yorumlamamız gerektiği anlayışı bize hasıl oldu. Batıdan gelen her türlü masum kavramın dahi incelenmesi ve irdelenmesi gerekiyor. Bunun birkaç örneğini vermek gerekirse, sivil toplum ile cemaat kavramını, modernizim kavramını ele alabiliriz. Bunlar basit gibi görünse de çok önemli kavramlardır. Kültür dünyamızda yer etmiş ama bizi tanımlamayan kavramlardır. Bugün belki bu anlamda düşünsel çerçevede ilk defa olayları bir kez daha düşünme imkânımız olacaktır. Bundan sonra batıdan gelen her türlü kavrama karşı onların kendi kültür dünyasını zuhur ettiğini düşüneceğiz, bizim kültür dünyamızda neye tekabül ettiğini düşüneceğin, bu cümle ve kavramların ne kadar bizim olduğunu düşünüp kullanmamız gerektiğine inanacağız. İnanıyorum ki yeni bir İslam medeniyeti bu kavramlar üzerinden şekillenecektir. Kendi kavramlarımızı kullanmadan yeni bir dünya kurmamız mümkün değildir” şeklinde konuştu.

 

Gerçekleştirilen konuşmanın ardından kürsüye çıkan Abdurrahman Arslan, kitap ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak konu ile ilgili düşüncelerini katılımcılarla paylaştı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş