Aşılama başarıyla tamamlandı

İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, İnegöl’de şap aşılama programının başarılı bir şekilde tamamlandığını ifade etti.

Yayınlama: 26.11.2015
578
A+
A-

2006 Çiftçi Kayıt Sistemi için başvuruların devam ettiğini ifade eden Mahmut Doğru, desteklemelerden yararlanmak için çiftçilere ÇKS’ye kayıt yaptırmaları gerektiğini belirtti.

 

ŞAP AŞISI İŞLEMİ TAMAMLANDI






Şap aşılama programının tamamlandığını ifade eden Doğru, “İlçemizde 2015 yılı itibari ile büyükbaş hayvanlarda programlı aşı kapsamında Bakanlığımızca uygulanan şap aşısı kampanyası tamamlandı 30 Ekim itibari ile. Bu süre zarfında ilçemize aşağı yukarı 13 bin 400 adet hayvan kaydı gözüküyordu. Tabi ki bunlar Kurban Bayramı öncesi kayıtlar. Kurban Bayramı sonrasına aşılama faaliyeti geldiği için şu anda 9 bin 424 adet şap aşılaması yapmış olduk. İnegöl’de büyükbaş hayvanların, aşıya mutaf hayvanların hepsi aşılandı. Arkadaşlar ile irtibat halindeyiz. Aşısı kalan ve ihbar konusu olan durumlarda arkadaşlar hemen işlemlerini gerçekleştiriyor. Programlı şap aşısı İnegöl’ümüzde başarılı bir şekilde tamamlanmıştır. Şap aşısı önemli bir aşıdır. Bu nedenle tek hayvan dahi olsa hemen aşısı gerçekleşiyor. Şu anda şap aşısı işlemi tamamlandı” dedi.

 

2016 ÇKS BAŞVURULARI SÜRÜYOR

2016 ÇKS Başvurularının devam ettiğini ifade eden Doğru, “2016 Çifyçi Kayıt Sistemi başvurularımız başladı. ÇKS biliyorsunuz çiftçi için destekleme anlamında olmazsa olmazıdır. Çiftçilik ile uğraşan, çiftçiliği meslek haline getiren üreticilerimiz ÇKS’ye kayıt olmaları gerekiyor. Dolayısıyla İnegöl’de şu anda geçmiş yıllarda ortalama 4 bin ile 6 bin arasında gidip geliyor. Dolayısıyla vatandaşlarımız desteklemelerden faydalanması için Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olmaları gerekiyor. 30 Hazirana kadar işlemimiz açıktır. Şu anda rutin bir şekilde arkadaşlarımız çalışıyorlar. Biz onlara yardımcı oluyoruz. Ziraat odamız ile birlikte çalışmalar yürütüyoruz” ifadelerini kullanarak konuşmasını sonlandırdı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş