Mobilyacılardan 2. Milano seferi

Geçtiğimiz yıl İtalya Milano’na düzenlenen mobilya fuarına katılmak için uçak kiralayan İnegöllü mobilyacılar aynı organizasyonu bu yılda yapacak. 160 mobilyacının katılımıyla 16 Nisan 2015 tarihinde kiralayacakları uçakla Yenişehir’den İtalya’ya uçacak.

Yayınlama: 06.02.2015
737
A+
A-

Yapılacak olan organizasyonla alakalı dün İTSO’da bir basın toplantısı düzenlendi.  

 

DESTEK BÜYÜK






Yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu basın toplantısında konuşan İTSO Başkanı Metin Anıl şunları söyledi: Geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiğimiz bir organizasyonun tekrarı adına toplanmış bulunuyoruz. İnegöl Mobilyası İtalya’ya uçuyor. Geçtiğimiz yıl ilki oldu. Bu yıl ikincisini yaparak; İnegöllü mobilyacı arkadaşlarımızın fuara gitmesini kolaylaştırma adına İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığında yapılan bir organizasyon. KOSGEB’in desteğiyle yapılan bir organizasyon. Bur organizasyona İnegöl KOSGEB, Mobilyacılar Odası, İMOS, İGİAD, İNSİAD, TÜMSİAD, İMİDER destek veriyor. Yaklaşık 160 kişinin Milano’ya gideceği bir uçak Yenişehir Havaalanından kaldırılacak. 16 Nisan’da Milano’da yapılan Saloni fuarı için başlatıyoruz bu organizasyonu. Geçtiğimiz yıl mobilyacı arkadaşlarımızın İtalya’ya ulaşmasında sağlana bu kolaylık bundan sonraki yıllarda artacak devam edeceği ümidindeyiz. Çünkü İnegöl, mobilyada başkent olma yolunda emin adımlarla yoluna devam ediyor. Bu manada bizi cesaretlendiren ve bu söyleme yönlendiren en önemli unsur İstanbul’da yaptığımız İSMOB fuarındaki İnegöl damgasıdır. Yaklaşık 60 bin metrekarelik alan içerisinde 30 bin metrekarelik alanda İnegöllü arkadaşlarımızın olması bizi İnegöl mobilyasının başkent olma yolunda emin adımlara ilerlediğini göstergesi.

 

ORTAK AKIL İLE FİKİRLER ORTAYA KONUYOR

İyi yoldayız. İyi gidiyoruz. Bunun ardından yatan bir gerçek var. Bunun altında yatan İnegöl’ün birlik ve beraberliği. İnegöl’ün menfaatinin olduğu yerde İnegöl hemen kümeleniyor ve birlik ve beraberliğini hemen ortaya koyuyor. Türkiye’de son yıllar ekonomik manada 2 söylem çok fazla ön plana çıkıyor. İnovasyon ve kümelenme. İnovasyon ve kümelenme konusunda İnegöl desten yazıyor. Biz bir araya gelerek, ortak aklı ortaya koyarak, kümelenerek neler yaptık. 2 OSB’yi kümelenerek yaptık. MODEF’i, Mobilya AVM’yi kümelenerek yaptık. Ortada bir şey yokken ortak akıl ile fikirler ortaya konuyor. Finansman sağlanıyor. Bu kümelenme bir güç, sinerji yaratıyor. İnegöl bir başarıya imza atıyor. Bu İtalya’ya uçak kaldırma da kümelenme modelidir. 160 kişi 16 Nisan’da Yenişehir’den İtalya’ya gitme fırsatı bulacak. Bu fuarda geçtiğimiz fuarda yaşanılan sıkıntıların yaşanmaması adına otelimiz fuarın hemen yanı başında. Bu kolaylık da sağlandı. Katılımcı arkadaşlara, destek veren arkadaşlara teşekkür ediyorum.

 

MOSFED’E BİR DESTEKTE İTSO’DAN

İstanbul fuarıyla ilgili olarak MOSDER ve MOSFED’in farklı fuar düşüncelerinin sorulması üzerine Anıl şunları dile getirdi: İnegöllü mobilyacı arkadaşlarımızın çalışması önümüzdeki yıl yapılan fuarın İnegöl ağırlıklı, İnegöl mobilyacısı ağırlıklı İnegöl’ün damgasının olacağını sevinerek gördüm. Bu çalışmayı takdirle karşılıyoruz. Önemli olan bu işin liderliğine soyunan İnegöl’ün avantajlı çıkarak yoluna devam etmesidir. Avantaj adına yapılması gerekli bir takım nüansları zaman içerisinde arkadaşlarımızla konuşup tartışıp yolumuza devam etmeli ve İnegöl’ün mobilyasını büyütme adına çalışmalarımızı sürdürmeliyiz. İnegöl adına hayırlı olacağı kanaatindeyim. Önümüzdeki fuara kadar alınması gerek tedbirler ve yapılması gereken çalışmalar lazım. Bunlar zaman içerisinde oturulup konuşulur.

 

40 CM DİSİPLİNE EDİLSİN

Basın mensuplarının kaldırım işgalleri ile ilgili sormuş olduğu soruta Anıl şöyle cevap verdi: Kaldırım işgali konusunda biz İTSO olarak üzerimize düşen görevi yaptık kanaatindeyim. Üyelerimizin geçtiğimiz günlerde kaldırım kullanımı konusunda geçmişte olan alışkanlıkların disipline ederek devam etmesi konusunda talepleri oldu. Bizde bu talepleri dillendirmek adına belediyemizle toplantı yaptık ve endişemizde şu idi özellikle metre karesi küçük olan esnafımız yasal usullerde para kazanan vergi veren ailesini geçindiren esnafımızın eğer sergisini içeri alması durumunda dükkânını kapatmak mecburiyetine kalacağı ve buda vicdanları sızlatacak görüşü vardı bizde. Ama başkanımız kesinlikle kaldırımların yayalara ait olduğu ve kaldırımların esnaf tarafından kullanılmayacağı konusunda kararlı olduğunu ifade etti. Bizim yapacağımız hiç bir şey yok sadece uymak mecburiyetindeyiz ama şunu ifade etmek istiyorum kaldırımlar yayalarındır yayaların kullanımına açık olmalıdır. Birde İnegöl’de bedesten ve Osmanlı’dan kalan çarşı alışkanlığı vardır onun için bunun disipline edilerek 40 cm meselesi uygulanarak devam etmesi konusunda hala hem fikirim önümüzdeki günlerde dükkân önünde sergi açamayan küçük ve orta ölçekli esnafların mağdur olacaklarını ve dükkânlarını kapatmak mecburiyetinde olacaklarını hep birlikte göreceğiz buda vicdanlarımızı sızlatır düşüncesindeyim.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş