Aşılamalar devam ediyor

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, 9 aylık olan kuzulara veba aşısı ve küpeleme çalışmaları devam ettiğini söyledi.

Yayınlama: 10.11.2015
524
A+
A-

Mahmut Doğru bazı açıklamalarda bulunarak, 9 aylık olan kuzulara veba aşısı ve küpeleme çalışmaları devam ettiğini bildirdi.

 

BRUCELLA AŞILARI TAMAMLANDI






İnegöl’de 35 bin civarında küçükbaş hayvan varlığı olduğunu ifade eden İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, “İlçe Müdürlüğümüzce 9 aylık olan kuzulara veba aşısı ve küpeleme çalışmaları devam ediyor. Şuanda ilçemizde 35 bin civarında küçükbaş hayvan varlığı vardır. Bunun içinde yaklaşık 19 bin adet 9 aylık kuzularda her yıl veba aşısı ve küpeleme çalışmaları yapılıyor. Bunun dışında brucella aşıları da tamamlandı. Üreticilerimizden ricam köylerine gelen ekiplerimize, gerek küpeleme çalışmalarında gerekse aşı çalışmalarında yardımcı olmaları. Özellikle bu çalışmalar önem arz ediyor. İnegöl olarak aşılama da yüzdelik anlamında çalışmalarını tamamlayan ilçelerden birisiyiz” dedi.

 

ANAÇ KOYUN DESTEKLEMESİ

Anaç koyun destekleme başvurularının başladığını belirten Doğru, “Anaç koyun desteklemelerinde Bakanlığımız 20 lira koyun başı destek veriyor. Üreticilerimiz, desteklemeden yararlanmak için 27 Kasım 2015 tarihine kadar mutlaka koyun, keçi birliklerine ilgili belgelerle başvurmaları gerekiyor. İlçe müdürlüğü olarak Bursa’da ki birlikle sıkı bir işbirliği içindeyiz. Üreticilerimizi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş