Bağışlarla servis aracına kavuştular

Yenice Zihinsel Engelliler ve Bakıma Muhtaç Çocukları Koruma Derneği, İnegöl Belediyesi, İnegöl Kaymakamlığı ve işadamlarının katkılarıyla yardım gecesi düzenlendi. Gecede engelliler için işadamlarının bağışlarıyla temin edilen servis aracı ZİHENDER’e teslim edildi.

Yayınlama: 24.06.2014
903
A+
A-

Programın açılışında konuşan Yenice Zihinsel Engelliler ve Bakıma Muhtaç Çocukları Koruma Derneği Başkanı Yusuf Tetik, “Bugün çok heyecanlı bir gece yaşıyorum. Bizim derneğimizin amacı engellilere yardım etmek değil onları sosyal hayata kazandırmaktır. Onların uğraş sahibi olmaları ve takdir toplamaları için uğraşıyoruz. Biz engelli çocuklarımızın çalışmasını sağlayarak onların toplumda bir yer sahibi olmalarını istiyoruz. Bugün aracımızın alınmasında emeği geçen tüm işadamlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu işte fedakârca çalışan insanlar var. Derneğimiz adına onlara çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

ONLARIN HEPSİ BİZİM ÇOCUKLARIMIZ






Aracın ZİHENDER’e kazandırılmasında emeği geçen işadamı Mesut Avcı ise, “Biz bu geceyi engelli kardeşlerimize sahip çıkmak için düzenledik. Onların hepsi bizim çocuklarımız, kardeşlerimizdir. Organizasyonunda iyi olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 

SERVİS ARACIMIZ VE AKÜLÜ ARABALARIMIZ BUGÜN HAK SAHİPLERİ İLE BULUŞACAK

Belediye olarak bu tür organizasyonlara katkıda bulunmaya çalıştıklarını söyleyerek sözlerine başlayan Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, “Biz engelli kardeşlerimiz için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu günde güzel bir organizasyonda birlikteyiz. Servis aracımız ve akülü arabalarımız bugün hak sahipleri ile buluşacak. Ben organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

İNEGÖLLÜLER ENGELLİ KARDEŞLERİMİZE HER DAİM SAHİP ÇIKMAYI SÜRDÜRECEKTİR

Son olarak konuşan Kaymakam Ali Akça, “İnegöl nüfusu, ekonomisi, tarihi güzellikleri ve renkli kültürel kimliği ile Türkiye’nin en önemli ilçelerinden birisidir. İnegöl’ün sivil organizasyonlarında da aynı güzelliği görüyoruz. İnegöl’de bulunan 289 dernekten 3 tanesi engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırmak için kurulmuş, onları sivil hayata entegre etmeye çalışan derneklerdir. Bugün engelli insanlarımıza yönelik olarak devletimizin ve halkımızın bakış açısı düne göre çok daha ileri seviyededir. Devletimiz sosyal ve mali imkânlar olarak engelli kardeşlerimize ve ailelerine yönelik çok ciddi katkılarda bulunmaktadır. Engelli kardeşlerimizi topluma kazandırmak için çok ciddi çalışmalar yapılmaktadır. Yenice Mahallemizde bakım ve rehabilitasyon merkezimiz var. Ben zaman zaman bu çocuklarımızı ziyarete gidiyorum. Ben bu merkezi ziyarete gittiğimde, ne kadar yorgun ya da stresli olsam, o çocuklarımızla konuştuğumda bende yorgunluk ya da stres kalmaz. Ve aklıma acaba kim kimi rehabilite ediyor sorusu gelir. İnanıyorum ki saf sevgi veren bu çocuklarımız topluma ve bizlere verdikleri saf sevgiyle bizleri rehabilite ediyorlar. Ben bu güzel gecenin organizesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Gerçekten enerjileriyle bu güzel geceyi organize ederek derneğe güzel bir araba kazandırdılar. Ve ben inanıyorum ki İnegöllüler engelli kardeşlerimize her daim sahip çıkmayı sürdürecektir.” İfadelerini kullandı.

 

SERVİS ARACINI AKÇA TESLİM ETTİ

Konuşmaların ardından işadamlarının katkılarıyla alınan servis aracının anahtarı Kaymakam Ali Akça tarafından ZİHENDER Başkanı Yusuf Tetik’e teslim edildi. Gecede İnegöl Belediyesi’nin katkılarıyla temin edilen 3 akülü araba sahiplerini bulurken, ayrıca engellilere yardım için açık arttırma usulüyle engellilerin yaptığı vazo satışa sunuldu. Açık arttırma sonucu vazoyu 1500 lira bedelle Duygu Kaplan aldı. Düzenlenen gece konser ile sona erdi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş