Bayram İHH Bursa yönetiminde

Bursa İHH 5. Olağan Genel Kurul Toplantısını Cuma günü gerçekleştirdi. Tek liste ile gidilen seçimlerde Hüseyin Kaptan güven tazeleyerek bir kez daha Bursa İHH’nın başkanlık görevine seçildi. Kongre sonucunda İnegöl İHH Başkanı Fikret Bayram da yeni yönetimde görev aldı.

Yayınlama: 26.01.2015
795
A+
A-

Bursa İHH’nın 5’si gerçekleştirdiği Olağan Genel Kurulu Toplantısı Cuma günü saat 17.30’da Ördekli Kültür Merkezi’den düzenlendi. Hüseyin Kaptan’ın başkanlığında tek liste ile gidilen seçimlerde Kaptan ve ekibi güven tazeleyerek göreve seçildiler.

 

İHH’NIN ÇALIŞMALARI TOPLUMUMUZUN YÜZ AKIDIR






Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan kongrede seçimlerin öncesinde bir konuşma yapan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Bursa İHH’nın yapmış olduğu çalışmalarda övgüyle söz ederek şunları söyledi: İHH resmi statü olarak dernek statüsünde ama bizim için bir dernek statüsünden değil. İHH bizim medeniyetimiz ve ümmet anlayışımız açısından çok önemli bir misyonu olan gönüllüler hareketidir. Bugüne kadar görev almış ve bundan sonra görev alacak tüm arkadaşlarımıza, temsilcilerimiz ve gönüllülerimize gönülden teşekkür ediyoruz. İHH’nın ortaya koyduğu dil sevgi ve şefkat dilidir. Bu sevgi ve şefkat dili, dünyanın önyargıları din, dil, mezhep, coğrafi konum gözetilmeden mağdur ve mazlum insanlara yardım elini uzatması bizim milletimizin ve toplumumuzun yüz akıdır.

 

İSLAM’A HİZMET ETMEMİZ LAZIM

Ümmet olma bilinci açısından da İHH’nın ortaya koyduğu hizmetler ile bu ümmetin sesi olmuştur. Şeytani güçler için en büyük tehlike bu medeniyetin tam anlamıyla ümmet olma bilinci ile hareket etmesidir. Bundan çok korkarlar. İHH ümmetin sesi olmaya çalıştığı için İHH’nın üzerine bu kadar çok geliyorlar. Biz yerel yöneticiler olarak İHH’yı bir paydaşımız olarak görüyoruz. Vakıf medeniyeti penceresinden bakarsanız bu böyledir. Bizim halkımıza, ümmetimize, İslam’a hizmet etmemiz lazım.  

 

Edebali’nin konuşmasının ardından Hüseyin Kaptan kısa bir selamlama konuşması yaptı. Konuşmaların ardından geçilen genel kurulda divan heyeti oluşturularak, divan heyeti nezaretinde, gelir-gider, denetleme ve faaliyet raporları okunarak ibra edildi. Akabinde gerçekleştirilen tek listeli seçimde Hüseyin Kaptan ve ekibi bir kez daha göreve seçildi.

 

AFET KOORDİNASYON MERKEZİNİN TEMELİ ATILDI

Göreve yeniden seçildikten sonra söz alan İHH Bursa Başkanı Hüseyin Kaptan şunları söyledi: Bizler Bursa yerelinde 2006 yılından bugüne kadar her yıl çalışmalarımızı arttırarak bugüne kadar getirdik ve güzel çalışmalar yaptık. İnanıyoruz ki İHH’nın misyonu ve vizyonuna yakışır şekilde ümmet bilinciyle dünyadaki tüm mazlumlara ulaşabilmek için gayret göstermeye devam edeceğiz. İHH’nın 140 ülkede yapmış olduğu çalışmaların tamamında destek olduk. Bu çalışmalar kolay olmuyor. Rabbim inşallah bundan sonra da aynı hassasiyet ve iradeyle çalışmalarımızı sürdürmeyi nasip etsin. Bursa İHH olarak bugüne kadar yetim çalışmalarından tutun ülkelerdeki su kuyuları, katarak çalışmaları gibi bütün alanlarda ciddi çalışmalar ortaya koyduk. Afet Koordinasyon Merkezimin temelini attık. İnşallah bir aksilik olmazsa yılsonu itibariyle tamamlamayı hedefliyoruz. Orada daha kapsamlı çalışmaları hayata geçirmeyi amaçlıyoruz. İnşaat tamamlandığında orası Marmara Bölgesi Afet Koordinasyon Merkezi olacak.

 

MAKAM VE MEVKİ İÇİN DEĞİL ALLAH RIZASI İÇİN BURALARDAYIZ

Sadece dünya mazlumlarını değil gelecek neslimizi de düşünmek zorundayız. Yapacağımız çalışmalarla hem onları iyi yetiştirmeli hem de bizden sonra bu bayrağı daha da yükseğe taşıyacak bilgi ve birikim ile onları donatmalıyız. Onları kaybedersek geleceği konuşmamızın hiçbir anlamı yok. Biz büyük bir aileyiz. El ele vererek çalışmalarımızı daha da ilerletmeliyiz. Yeni seçilen arkadaşlarımızı kutluyor ve başarılar diliyorum. Makam ve mevki için değil Allah rızası için buralardayız. Bu kapılar herkese açık.

 

Bursa İHH’nın 5. Olağan Genel Kurul Toplantısına Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Osmangazi Belediyesi Başkan Vekili Ünal Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, Bursa Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çopur, Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Bursa Kültür A.Ş Müdürü Rıfat Bakan, BEKSİAD Başkanı Halil Atalay, AK Parti İl Başkan Yardımcısı İbrahim Güney, Yıldırım İlçe Müftüsü Osman Şen, BİHMED Başkanı Halil Eldemir, Bursa Özgür-Der Başkanı Aziz Avar, Bursa Memur-Sen Başkan Yardımcısı Arif Arı, Bursa Sağlık Sen Başkanı Gökhan Yünkül, Asır-Der Başkanı Tekin ÇITAK, Müsiad Başkan Yardımcısı Yakup KAYIHAN, Dağ-Der Başkanı Mustafa BAY, Bursa İHH İlçe Temsilcilileri, Bursa İHH’nın kıymetli üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Programın sonunda dernek çalışmalarına katkıda bulunan isimlere birer plaket takdim edildi.

 

Hüseyin Kaptan’ın başkanlığındaki Bursa İHH’nın yeni yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu: Halil Asa, Mustafa Timur, İdris Şimşek, Osman Korkmaz, Bilal Aşkın, Cahit Gül, Fikret Bayram, Nuri Gür.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş