Belediye seminerlere devam ediyor

İnegöl Belediyesi, geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında okullarda verilen geri dönüşüm ile ilgili eğitici seminerlere bu yılda devam ediyor. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 27.11.2014
698
A+
A-

İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, bu yıl da seminerin devam edeceğini ifade etti.

 

ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK ÇEVRE EĞİTİMİ VERMİŞTİK






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Adil Kansu, “İnegöl Belediyesi olarak geri dönüştürülebilir atıkların yeniden ekonomiye kazandırılmasını yeni nesillere öğretmek amacıyla gerçekleştirdiğimiz çevre eğitimlerine bu eğitim-öğretim yılında da devam etmekteyiz. 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında İnegöl sınırları içerisinde bütün ilkokul 3. sınıf öğrencilerine yönelik çevre eğitimi vermiştik” dedi.

 

KÖYLERDE DE SEMİNER VERİLECEK

Köylerde de seminer vereceklerini ifade eden Kansu, “Bilindiği üzere Büyükşehir yasası ile İnegöl’e bağlı köyler mahalle statüsüne getirilerek merkeze bağlanmıştır. Bu nedenle 2014-2015 eğitim öğretim yılında köyler de dâhil olmak üzere toplam 75 okulda çevre bilinci konulu seminerlerimizi yapmayı planlamaktayız. Bu seminerlerden ilkini bugün Çayyaka İlköğretim okulunda gerçekleştirmekteyiz. Seminerlerimiz ilkokul 3. sınıf ve ortaokul 5. sınıf öğrencilerine yöneliktir. Seminerlerimizde Çevre Mühendislerimiz Serap AĞCAKALE ve Yasin AKBABA tarafından öğrencilerimize; Çevre, çevre bilinci, geri dönüşüm; Faydaları, geri dönüştürülebilecek maddeler ve önemi, bitkisel atık yağlar; Çevresel zararları, bertarafı, vatandaşın ve belediyenin sorumlulukları ve atık piller; Çevreye zararları, bertarafı, vatandaşın sorumlulukları gibi konularda eğitimler vererek öğrencilerimize çevre bilincini aşılamayı hedefliyoruz. Projede emeği geçen herkese, ayrıca gösterdikleri ilgiden dolayı okullarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş