Belediye, TOKİ konutlarının satışını erteledi

İnegöl Belediyesi, daha önce basın aracılığıyla ilanını yaptığı TOKİ 2. etaptaki 32 adet daire ile İshakpaşa Camii karşısındaki iki adet dükkânın ihale usulüyle satışına çıktı. TOKİ 2. etaptaki 32 dairenin tamamının aynı anda satılması zorunluluğundan dolayı ihale ileri bir tarihte yapılmak üzere ertelendi.

Yayınlama: 15.10.2014
1.026
A+
A-

Gerçekleştirilen ihalede İshakpaşa Camii karşısındaki İki dükkândan birisi 92.500, diğeri 132.500 TL olmak üzere toplam 225.000 TL bedelle satışı gerçekleştirilirken, TOKİ 2. etaptaki 32 daire ise, tamamını aynı anda satmak zorunluluğundan dolayı ileri bir tarihte yapılmak üzere bırakıldı.

 

2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45. maddesince, Toplu Konut İdaresi tarafından İnegöl Belediyesine arsa karşılığı verilen Belediye mülkiyetindekiher biri 120 metrekare olan 32 adet konut ayrı ayrı olmak üzere, “Açık Arttırma Usulü” ihale yöntemiyle satışının gerçekleştirilmesi gerekiyor.






 

Belediye Encümen üyeleriyle birlikte encümen sonrası konuyla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, daha önce ilanı basın aracılığıyla yapılan ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından arsa karşılığı verilen 32 dairenin ihalesi ile İshakpaşa Camii karşısında daha önce hazırlanan müştemilattaki iki dükkânın satışına çıktıklarını söyledi.

 

İKİ DÜKKÂNLA ALAKALI TALİPLER OLDU

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Aktaş; “İki dükkânla alakalı talipler oldu. Birisini 92.500, diğerini 132.500 TL, toplam 225.000 TL bedelle olmak üzere iki dükkânımızın satışını gerçekleştirdik. 32 dairemizle alakalı bazı talepler oldu, fakat dairelerimiz tek blokta olduğu için biz genel giderleri göz önüne alarak tamamını aynı anda satmak zorunluluğundan dolayı ihaleyle alakalı talepleri almamıza rağmen encümen huzurunda tekrar değerlendirip, muhtemelen ileriki tarihte tekrar duyuru yapılarak ihale iş ve işlemleri gerçekleştirilecek. Kalan daireler genel giderle alakalı belediyemize maliyet oluşturacağı için encümen olarak tekrar değerlendirme yapıp yeni süreci kamuoyuyla da detaylı bir şekilde paylaşacağız. Ben ihalemize katılan herkese teşekkür ediyor, hayırlı uğurlu olsun diyorum” şeklinde konuştu.

 

İlk etabı 2009 yılında tamamlanan ve 644 konut ve bir adet cami bulunan TOKİ’de, 2.etapta ise bin 244 konutla birlikte 32 derslikli bir okul ve aile hekimliği merkezi bulunuyor.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş