İnegöl’ü meclise taşıyacaklar

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar, İnegöl’ün sorunlarını CHP Bursa Milletvekilleri tarafından TBMM’ne soru önergesi olarak götürmek için çalışma başlattıklarını belirtti.

Yayınlama: 30.12.2015
470
A+
A-

CHP İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar, dün parti binasında düzenlediği basın açıklamasıyla İnegöl Belediyesi tarafından hayata geçirilen bazı uygulamaların yanlış olduğunu dile getirdi.

 

İNEGÖL BELEDİYESİ FAKİRLEŞTİRİLMİŞTİR






Büyükşehir yasası ile ilgili her geçen gün sorunlar yaşandığını belirten CHP İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar, “Maalesef anlattıklarımız, yazdıklarımız bir bir çıkıyor. Gündem sürekli sıkıntılar ile dolu. Belediyemizin yapmış olduğu yol ve tretuvar çalışmalarının bedelini halkımızdan tahsil ettiğini biliyoruz. Yönetmelik gereği bunu yapmaya hakları olduğunu da biliyoruz. Lakin yönetmelikler daha öncede anlattığımız gibi halk yararına değil Belediyenin Bütünşehir yasasından dolayı boşalan kasasını doldurmaya kullanılıyor. 6360 sayılı yasanın 28. Maddesi gereğince Belediyeler zengin ve imkânları fazla ise halktan bu bedelleri tahsil etmeyebilirler maddesi göz ardı ediliyor. Demek ki İnegöl Belediyesi fakirleştirilmiştir. Bu durumu halkımızın takdirine bırakıyoruz” dedi.

 

İNEGÖL HALKINA ZEHİR SOLUTMAK İÇİN İZİN VERDİLER

Büyükışıklar, “Yine geçtiğimiz günlerde basın açıklaması yaptığımız ‘Tehlikeli Atıklar’ konusunda ne denli haklı olduğumuzun belgelerini basınımıza teslim ediyoruz. Sanayicimiz maalesef kendi çözümlerini bu fotoğraflarda görüleceği üzere üretmeye başlamıştır. Atıklar sanayimizin izbe köşelerinde yakılmaya başlamış ve çıkarttığı duman net bir şekilde görülmektedir. Sanayicimizin doğalgaz tesisatları olmayan sanayi sitelerinde 2 bin metrekare için yaptıracağı katı yakıt veya diğer ısıtma sistemlerinin bedeli 60-70 bin TL civarıyken hara sobaları ve sanayi tipi sobalar kullanmak zorunda oldukları aşikârdır. Bu atıkları sobalarda yakacakları belli olmuştur. Aynı zamanda şahsa ait özel bir şirkete 4 adet sunta presi izni verildiği firma çalışanları tarafından bizlere iletilmiştir. Bu preslerin kurulmasının Hamzabey üzerindeki İhtisas Organize Sanayi Bölgesine değil de şehir içindeki OSB’de bulunan tesise izin verilmesi İnegöl halkına daha fazla zehir solutulması demektir” şeklinde konuştu.

 

İNEGÖL MECLİSE TAŞINIYOR

Büyükışıklar, CHP olarak Belediyenin bu uygulamalarını en kısa sürede ülkenin en üst makamı olan TBMM’ne CHP Bursa Milletvekilleri aracılığı ile soru önergesi olarak götürmeye hazırlandıklarını ifade etti.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş