ADD’den 77. yıl açıklaması

Atatürkçü Düşünce Derneği İnegöl Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Ortakçı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 77. Yıldönümünde saygı ve minnetle andıklarını belirterek; “Unutmayalım ki Atatürk gibi düşünür ve çalışırsak çağdaş uygarlık yolunda ilerleriz” dedi.

Yayınlama: 11.11.2015
432
A+
A-

ADD İnegöl Şubesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 77. yıldönümü dolayısı ile dün Atatürk Anıtı önüne çelenk bıraktılar.

 

“TOPLUMSAL BARIŞI NEDEN KURAMADIĞIMIZI SORGULAMALIYIZ”






Çelenk sunumunun ardından bir konuşma yapan ADD İnegöl Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Ortakçı, “Bugün Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 77’nci yıl dönümü ve Atatürk’ü anma haftası. Atatürkçü Düşünce Derneği olarak diyoruz ki; bugünler, Atatürk’ün ölümünü değil, ölümsüzlüğünün nedenlerini tartıştığımız günler olmalıdır. Bugünler, Atatürkçülüğün, Türkiye’nin bugünkü ve yarınki tüm sorunlarına ışık tutacak, güncel, geçerli düşünce sistemi olduğunu, Türkiye’nin kurtuluşunun tek lider ve başka sistemlerde arama gafletinde olanlara hatırlatma günleri olmalıdır. Bugünler, Atatürk’ün ‘sarı saçlı mavi gözlü bir devdi’ şeklinde ezberletilen şekilciliği bırakıp O’nun ilkelerini, devrimlerini, uygarlık savaşındaki önerilerini, önemini, nedenlerini, tartışarak, açıklayarak, benimseyerek, anlayarak, uygulayarak üreteceğimiz, sevdireceğimiz, uygulatacağımız bir hale nasıl getirebileceğimizi düşünme günleri olmalıdır. Bugünler, hukuk devleti olma yolundaki gelişmemizi, insan hak ve özgürlükleri alanındaki düzeyimizi, kadın-erkek eşitliğindeki durumumuzu, demokrasiyi bir yaşam biçimi olarak, toplumsal yaşamam geçirip geçiremediğimizi sorguladığımız günler olmalıdır. Bugünler neden sanayi toplumu olamadığımızı, bilim ve teknolojide gelişemediğimizi, eğitim-öğretimde neden çağdaş düzeye gelemediğimizi, üreten değil tüketen topluma nasıl dönüştüğümüzü anlamaya çalıştığımız günler olmalıdır. Bugünler, Atatürk’ün ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış’ ilkesine rağmen tüm komşularımızla sorunlu bir ülke haline nasıl geldiğimizi ve toplumsal barışı neden kuramadığımızı sorguladığımız günler olmalıdır. Atatürk’ü anma haftasında hepimiz elimizi vicdanımıza koyarak ülkemiz için neler yaptığımızı kendimize sormalıyız. Unutmayalım ki Atatürk gibi düşünür ve çalışırsak çağdaş uygarlık yolunda ilerleriz. Bu duygu ve düşünceler ile İnegöl Atatürkçü Düğünce Derneği Yönetim Kurulu olarak kurtuluşumuzun ve kuruluşumuzun önderi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle anıyoruz” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş