Belediyeden 3 bin kişilik aşure

Hicri takvimin yeni yıl başlangıcı olan Muharrem ayının 10. günü itibari ile aşure günlerinin başlaması nedeni ile İnegöl Belediyesi 3 bin kişilik aşure ikramında bulundu.

Yayınlama: 04.11.2014
706
A+
A-

Aşurenin içinde birçok malzemenin olduğunu ve bunların bir araya gelerek güzel bir tatlıya dönüştüğünü ifade eden Başkan Alinur Aktaş, İnegöl’ünde farklı kültürleriyle aşure misali güzel bir birlikteliğin olduğunu ifade etti.

 

AŞURE GÜNÜ İLE MUHARREM AYI BEREKETLENDİRİLMİŞ VE FAZİLETLENDİRİLMİŞTİR






Yapılan aşure ikramının ardından açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Hicri takvimin yeni yıl başlangıcı olan Muharrem ayının 10. günü itibari ile aşure günleri başlıyor. Muharrem ayı ve aşure günlerinin, Türk-İslam geleneğindeki yeri ve önemi çok büyüktür. Bu gün; hüzün, keder,  taşıdığı kadar, birçok peygambere özel kılınmış bir gündür. Kimisi zaferler kazanmış, kimisi zulümlerden kurtulmuş, kimisi de affedilmiştir. Bu yönü ile de Aşure günü ile Muharrem ayı bereketlendirilmiş ve faziletlendirilmiştir. Bizlerde bu münasebetle bugün Sarraflar Çarşısı önündeki bu meydanda 3.000 kişilik aşure ikramı gerçekleştiriyoruz. Bu tür günler birlik, beraberlik ve kardeşliğin sembolüdür. Bu tür örf ve adetlerimiz vesilesi ile halkımız paylaşmanın ve kaynaşmanın en güzel örneklerini sergilemektedir. Biz, Belediye olarak bu geleneği her yıl yaşatıyoruz. Aşurenin içinde birçok tür malzeme var. Ancak sonunda bunlar bir araya gelerek güzel bir tatlıyı ortaya çıkarıyor. İşte İnegöl’de; bütün yaşayanlarıyla, bütün farklı kültürleriyle aşure misali güzel bir birlikteliği olarak ortaya koymaktadır. İlk aşureyi büyük tufandan sonra Hz. Nuh Peygamberin yaptığı rivayet edilir. Bundan dolayı aşure günü tüm insanlığın kurtuluş ve sevinç günü kabul edilir. İnsanlık tarihinin birçok önemli olayı bu günlerde yaşanmıştır” dedi.

 

CENNETTEN DÜNYAYA İNDİRİLEN HZ. ÂDEM İLE HAVVA ANNEMİZ AFFEDİLDİ

Aktaş, konuşmalarını şu ifadelerle tamamladı: Aşure günü, cennetten dünyaya indirilen Hz. Adem ile Havva annemiz affedildi. Nuh Peygamberin gemisine binenler kurtuldu. Yunus Peygamber balığın karnından kurtuldu. Ateşe atılan İbrahim Peygamberin ateşin yakmasından kurtuldu. İdris peygamber diri olarak göğe kaldırıldı. Yakup Peygamber, oğlu Yusuf Peygambere kavuştu. Hz. Eyüp Peygamberin yaraları iyileşti. Musa Peygamber Kızıldeniz’den geçip inananları Firavun’dan kurtardı. İsa Peygamber doğdu ve göğe yükseldi. Bu duygu ve düşüncelerle, tekrar Hicri yılbaşınızı ve Muharrem ayınızı tebrik ediyor, Aşure günlerinin; başta İslam ülkeleri olmak üzere tüm dünyaya, ülkemize, milletimize, ilçemize; sağlık, mutluluk ve barış dolu günler getirmesini temenni ediyorum. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş