Beylik Hanı için taraflar toplandı

Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Kurulunca onaylı restorasyonunun, projesine uygun olarak Bursa Büyükşehir Belediyesince yapılması hususunda 04.02.2015 Çarşamba günü, Bursa Büyükşehir Belediye Yetkilileri, daire amirleri ve yer hak sahiplerinin katılımıyla bir toplantı gerçekleşti.

Yayınlama: 06.02.2015
661
A+
A-
Konu ile alakalı yer sahiplerini duyarlı olmaya davet eden Turgay Yel, en kısa sürede sorunların çözüleceğini ifade etti.
 
400 GÜN İÇİNDE TAMAMLANMASI GÖRÜŞÜLDÜ
Konu ile alakalı açıklamalarda bulunan Yel, "İlçemizin tarihi doku alanlarından Beylik Hanımızın, Koruma Amaçlı Plan kapsamında belediye kayıtlarımızda yer alan A16 envanter numarası ile tescilli Caferpaşa (Beylik) Hanı ve çevresinin Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Kurulunca onaylı restorasyonunun, projesine uygun olarak Bursa Büyükşehir Belediyesince yapılması hususunda 04/02/2015 Çarşamba günü belediyemiz meclis salonunda Bursa Büyükşehir Belediye Yetkilileri, daire amirlerimiz ve yer hak sahiplerinin katılımıyla düzenlenen toplantımızda; Bursa Büyükşehir Belediyesince 19/02/2015 tarihinde ihale edilerek 400 gün içerisinde tamamlanması planlanan proje ve istekler görüşülmüştür. Vatandaş belediye el ele, büyük bir gayret ile vatandaşlarımızın bir an önce mağduriyetlerinin giderilmesi ve alanın tarihsel dokusunun en kısa zamanda geri kazanımı konusunun yapılan karşılıklı müzakerelerde öne çıkarak, restorasyonun; projesine uygun olarak Bursa Büyükşehir Belediyesince bir an önce yapılabilmesi için acilen hak sahiplerinin muvafakatine ihtiyaç duyulmuştur. Biz İnegöl Belediyesi olarak bir an evvel muvafakat konusunda tereddütlü olan hak sahiplerinin diğer esnaflarımız için özverili olmalarını bekliyoruz. Konu ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor, inanıyoruz ki bir bütün olarak duyarlılıkla en kısa zamanda sonuca ulaşacağız" dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş