Birlik ve beraberlik mesajları verildi

İlçe Müftüsü Kazım Güzel’in yaptığı açıklamaların ardından, Romanlar bu açıklama nedeni ile sert tepki vermişti. Geçtiğimiz gün Müftü Kazım Güzel ve Roman Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Ahmet Lekesizyiğit bir araya gelerek birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Yayınlama: 10.10.2015
467
A+
A-

Müftü Kazım Güzel ve Roman Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Ahmet Lekesizyiğit, bir araya gelerek birlik ve beraberlik mesajları verdi.

 

BUNUN DIŞINDA DA SÖYLEDİĞİMİZ BİR ŞEY YOK






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Müftüsü Kazım Güzel, “Camiler Haftası’na giriyoruz. Biz bütün kardeşlerimizi, genciyle, ihtiyarıyla, kadınıyla, erkeğiyle, sağlıklısıyla, engellisiyle hepsini camilere çağırıyoruz. Ve camilere çağırırken, toplumumuzun hepsinin müftüsü olduğumuzu, herkese hizmet etmek mecburiyetinde olduğumuzu, herkesin müftülüğü olarak herkese hizmet götürmek gayretinde olacağımızı ifade etme adına bunu söyledik. Camilerimizde de kardeşliği, şefkati, vahdeti, birliği ve beraberliği, tasada ve sevinçte bir ve beraber olmayı, vatan sevgisinin imandan olduğunu, bayrak sevgisini, ezan sevgisini, hürriyet ve istiklal ruhunu anlatma gayreti için ifade ettik. Başka bir şey ifade etmedik. Bizi Müslümanlar olarak Müslümanların kardeş olduğunu biliyoruz. Biz Müslümanlar olarak, bu vatan toprağında yaşayan her kardeşimizi bu vatanın birer evladı olarak, bizim kendilerine hizmet etmekle sorumlu olduğumuzun idrakindeyiz. Söylediğimiz bu. Bunun dışında asla bir şey söylemedik, söylemiyoruz da. Allah, “Müminler kardeştir” derken, “Birlik ve beraberlik içerisinde olun” derken, selam, muhabbet, kardeşlik dini olarak dinimiz tarif edilirken, bizim başka bir şey söylememiz mümkün mü? Biz bütün vatandaşlarımızı, bütün kardeşlerimizi kucakladığımızı ifade ettik. Bunun dışında da söylediğimiz bir şey yok” dedi.

 

TATLIYA BAĞLANDI

İnegöl Roman Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Ahmet Lekesizyiğit ise, “Yanlış anlaşılmalardan dolayı böyle bir gerginlik oldu ama tatlıya bağlandı. Müftümüzün söylediği sözler tam olarak idrak edilmemiş ve öyle yazılmış. Ama sıkıntı yok çok şükür. Biz Allah’ın kulu, Peygamberin ümmetiyiz. Hepimiz biriz. Müftümüz ile bazı programlar hakkında da konuştuk. Kendileri bizim için bazı programlar düzenleyeceğini ifade ettik. Kendilerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş