BURSA KANA BULANDI

Diyarbakır, Ankara ve İstanbul’un ardından, geçtiğimiz gün yaşanan bombalı saldırı ile Bursa’da terörist gruplarının hedefi oldu.

Yayınlama: 28.04.2016
681
A+
A-

İlk belirlemelere göre 25 yaşlarında bayan teröristin, üzerindeki canlı bomba düzeneği ile kendini patlattığı tespit edildi.

 

Ulu Camii’nin batı kısmında meydana gelen olayda, 25 yaşlarında bayan teröristin üzerindeki canlı bomba düzeneği ile kendisini patlattığı öğrenildi.






 

Canlı bombanın kendisini patlatması ile etrafta bulunan vatandaşlarda panik havası yaşanırken, Ulu Camii içerisinde ve çevresinde bulunan vatandaşlar bombanın patladığı alandan kaçarak uzaklaştı.

 

Trafik kilitlendiği için Emniyet Ekipleri ve 112 Acil Servis Ekipleri bölgeye ulaşmakta zorlandı. Kanlar içindeki yaralılara ilk müdahaleyi vatandaşlar yaptı. İlk belirlemelere göre 7 kişi yaralanırken, bir kişi öldü.

 

CANLI BOMBA

İlk edinilen izlenimlere göre yaralıların arasında kolları ve ayakları parçalanarak ölen kişinin, üzerinde canlı bomba düzeneği olan 25 yaşlarındaki bayan olduğu iddia edildi.

 

VALİLİK: İNTİHAR BOMBACISI

Yaşanan bombalı saldırının ardından açıklamalarda bulunan Bursa Valiliği, “Bugün (Dün) Saat  17.26’da Bursa – Osmangazi İlçesi Ulu Cami’nin  batı kapısı yakınında bir patlama meydana gelmiştir. İntihar bombacısı olduğu düşünülen bir bayan şahıs üzerindeki düzenekle kendisini  patlatmıştır.  Olayda  ilk belirlemelere göre 7 vatandaşımız yaralanmış olup,  en yakın sağlık kuruluşlarına  ulaştırılmıştır. Olayla ilgili Emniyet Birimlerimiz çalışmalarına devam  etmektedir” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş