BURSA PLATFORMU KONUKLARIYLA Kent gündemini değerlendiriyor

Bursalılık bilincini yaygınlaştırmak amacıyla çalışmalar yürüten Bursa Platformu, Cumartesi günleri düzenlenen “Hamsi Buluşmaları” ile kentin sorunlarını tartışıyor. Geçen hafta sonu Anadolu Sanayici ve İşdamları Derneği’ni (ANASİAD) ağırlayan Bursa Platformu, Bursa’nın sanayileşme alt yapısındaki sorunları tartıştı.

Yayınlama: 27.01.2016
683
A+
A-

ANASİAD kurucu üyesi Kemal Cantürk’ün ev sahipliğinde Nilüfer Asya Spor Tesisleri’nde yapılan toplantıda açılış konuşması yapan Bursa Platformu Başkanı Suat Gülçimen, Bursa’nın 70’li yıllarda aldığı yoğun göç ile çok hızlı büyüdüğünü söyledi. Gülçimen, “Göç nedeniyle Bursa’da çarpık yapılaşma, çarpık sanayileşme ve farklı kültürlerin bir araya gelmesinden kaynaklanan sosyal sorunlar meydana geldi. 2009 yılında Bursa Platformu’nu kurduk ve Bursalılık bilincini yaygınlaştırmak için çalışmaya başladık” dedi.

 

OTOYOL AÇILINCA BURSA DAHA ÇOK BÜYÜYECEK






Suat Gülçimen, İstanbul İzmir otoyolunun en önemli aşamalarından bir olan Körfez Köprüsü’nün Nisan ayında açılacağını, eş zamanlı olarak yapımı devam eden otoyolun İstanbul Bursa arasındaki kısmının bir kısmının hizmete gireceğini söyledi. Bu sayede İstanbul ile Bursa arasının karadan 1 saatte geçileceğini belirterek, “Bu Bursa’ya yeni bir göç dalgası getirecek. İstanbul’un keşmekeşinden bunalanlar Bursa’ya yönelecekler. Bu iyi olmakla birlikte Bursa’nın alt yapı sorunlarını tetikleyecek” dedi.

 

Bursa’nın aynı zamanda bir sanayi şehri olduğuna da dikkat çeken Suat Gülçimen, otoyolun Bursa’nın sanayileşmesini hızlandıracağını ancak kentin bu yoğunluğa hazır olmadığını söyledi. ANASİAD’ın iş dünyasının sorunlarına çözüm arayan bir sivil toplum kuruluşu olduğunu söyleyen Gülçimen, “ANASİAD Genel Başkanı Suat Gülçimen’den Bursa’nın sanayileşme ile ilgili sorunlarını dinleyeceğiz” dedi.

 

ANASİAD Genel Başkanı Eyüp Kutlucan, Bursa Platformu’nun çok önemli bir rol üstlendiğini belirterek söze başladı. Bursa’da doğmak veya sonradan gelmek arasında bir fark olamayacağına vurgu yapan Kutlucan, “Önemli olan insanların yaşadıkları şehri benimsemesi ve sorunlarına sahip çıkmasıdır” dedi.

 

YATIRIMCILARA ENGEL ÇIKARILMASIN

Bursa’nın son 30 yılda 10 kattan daha fazla büyüdüğünü söyleyen Eyüp Kutlucan, bunun en önemli nedeninin sanayileşmesi olduğunu belirterek, “Nedense bazıları yatırımcılara düşman kesilmişler. Yatırımcılar olmasa bu ülke nasıl kalkınacak? Devlet kimden vergi alacak? Bu kadar insana kim iş verecek?” diye sordu.

 

Bursa’yı yönetenlerden taleplerinin, planlı sanayileşmenin önünü açmaları ve yatırıcılara kolaylık göstermeleri olduğunu söyleyen Eyüp Kutlucan, bir yandan yüksek vergiler, diğer yandan yatırım yapmak isteyenlerin önüne çıkarılan engeller nedeniyle Türkiye’nin gelişmesinin durdurulmak istendiğini öne sürdü.

 

Mevcut sanayi bölgelerinin alt yapı sorunlarının çözülmesi ve yeni sanayi bölgeleri açılması gerektiğini söyleyen Eyüp Kutlucan, “Türkiye’de her yıl 1 milyon genç istihdam yaşına geliyor. Bu gençlere iş bulamazsak ülkemiz kayba uğrar. Türkiye’nin 2023 hedefleri var. Bu hedefler ulaşmak için mevcudun 10 katı çok üretmek ve daha çok çalışmak zorundayız” diye konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş