BURSA’YA GİTME DERDİ BİTTİ

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kısa bir süre önce faaliyete başlayan Kanser Erken Teşhis ve Tarama ile Eğitim Merkezi’ni (KETEM) ziyaret etti. KETEM’den Sorumlu Dr. Simge Tezel, daha önce İnegöl’deki hastaların kanserle ilgili taramalarda Bursa’ya gitmek zorunda kaldıklarını hatırlatarak bu merkezle artık İnegöl’de rahatlıkla KETEM’e gelebileceklerini söyledi.

Yayınlama: 26.01.2016
564
A+
A-

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte 10 gün önce İnegöl’de hizmete başlayan Kanser Erken Teşhis ve Tarama ile Eğitim Merkezi’ni (KETEM) ziyaret etti.

 

Kanser erken teşhis taraması ile birlikte sigara bırakma polikliniği, obezite ve evlilik muayenelerinin de yapıldığı merkezle ilgili bilgi alan Aktaş, KETEM’in İnegöl için yeni bir başlangıç olduğuna vurgu yaptı.






 

Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Muctebe Mirei ile İnegöl KETEM’den Sorumlu Dr. Simge Tezel’den merkez hakkında bilgi alan Başkan Alinur Aktaş, burada yaptığı açıklamada, “İnegöl’ümüz için yeni bir başlangıç olan KETEM’i ziyarete geldik. Bu bina İnegöl’e yaklaşık 11 yıl Huzur Evi ek hizmet binası ve kadın sığınma evi olarak hizmet etti. Biz binayı Sağlık Bakanlığına tahsisini sağladık. Kısa sürede buradaki iş ve işlemler hayata geçirildi. Buradaki çalışma ve faaliyette başladı. Temennimiz kimsenin buralara gelmemesi ancak insanlık var oldukça belirli sıkıntılar kaçınılmaz bir gerçek. Önemli olan onlara şifa aramak, doğru teşhis etmek. Buradaki arkadaşlarımızın da ana gayesi bu olacak.”

 

YENİ HUZUR EVİ İNŞAATININ YÜZDE 35’İ TAMAM

“Yeniceköy bölgesinde yeni huzur evi ve aş evi inşaatımız hızla devam ediyor. Yüzde 35’lerde şuan. Haziran ayı gibi biz buradaki huzur evi binasını komple terk edeceğiz. Karşı tarafta da Verem Savaş dispanseri devam ediyor. Biz Sağlık Bakanlığımıza bildirdik. Bu binanın kullanımını da verebiliriz diye. Orayla ilgili küçük pürüzler kaldı, ancak biz proje aşamasını devam ettiriyoruz. İnegöl’e yakışan bir proje çıkacak ortaya. Beraberinde bu alanda da sağlıkla ilgili KETEM merkezi kanser erken teşhisiyle ilgili çalışmalarını yapacak” dedi.

 

Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Muctebe Mirei ise binayı KETEM’e kazandırdıkları için Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür etti. “Bu tesisler kolay kolay kazanılmıyor” diyen Mirei, “Çok hassas merkezler. Kanser erken teşhis toplumumuzun çok önemli bir bölümünü teşkil ediyor. Biz gerçekten mutlu ve sevinçliyiz bu merkezi oluşturduğumuz için” ifadelerinde bulundu.

 

SAĞLIKLI YAŞAM MERKEZİ

Binanın KETEM ve Sağlıklı Yaşam Merkezi olarak hizmet vereceğini belirten Muctebe Mirei, “Alt kat KETEM olarak hizmet edecek. Üst katta da sağlıklı yaşam merkezimiz bulunmakta. KETEM’de 3 dalda erken teşhisle ilgili hizmet veriyoruz. Sağlıklı yaşam merkezinde de sigarayı bıraktırma, obezite, sağlıklı aile danışmanlığı ve eğitimle ilgili birimlerimiz hizmet vermektedir” dedi.

 

BURSA’YA GİTME DERDİ BİTTİ

Mirei, daha önce İnegöl’deki hastaların kanserle ilgili taramalarda Bursa’ya gitmek zorunda kaldıklarını hatırlatarak bu merkezle artık İnegöl’de rahatlıkla KETEM’e gelebileceklerini de sözlerine ekledi.

 

HEDEF 17 BİN 500 TARAMA

İnegöl KETEM’den Sorumlu Dr. Simge Tezel de “Kansere erken teşhis merkezimizde ağırlıklı olarak bayanlara yönelik tarama hedefleniyor. İnegöl’de 2016 yılı sonuna kadar 17 bin 500 bayanımızı taramayı hedefliyoruz. 3 kanser tarıyoruz. Bu taradığımız kanserler erken teşhisle hayat kurtarıyor. Tedavisi mümkün. Bu imkanı değerlendirmemiz lazım. Yaptığımız tüm işlemler ücretsiz. Bütün bayanlarımızı davet ediyoruz buraya. 0 224 715 1727 no’lu telefonla da bizlere ulaşıp randevu alabileceksiniz.”

 

TÜM İŞLEMLER ÜCRETSİZ

Tezel, üst katta ise obezite, evlilik ve sigara bırakma biriminin mevcut olduğunu kaydederek bu birimlerin de ücretsiz hizmet verdiğini söyledi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş