CHP’den bilgilendirme toplantısı

CHP İnegöl Teşkilatı Geçtiğimiz gün Esnaf Sarayı Toplantı Solunda düzenlediği 1 Kasım Öncesi Bilgilendirme Toplantısı ile bazı CHP Bursa Milletvekillerini partililerle buluşturdu.

Yayınlama: 08.10.2015
587
A+
A-

Bilgilendirme toplantısına Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, CHP Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, CHP Bursa Milletvekili Adayı Mustafa Şenyurt, İnegöl CHP Başkanı Engin Başar, İnegöl Teşkilatı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

BİZİ TAKİP ETMEKTELER






Bilgilendirme toplantısında ilk olarak açıklamalarda bulunan İnegöl CHP Başkanı Engin Başar, “1 Kasım Seçimleri öncesi bilgilendirme toplantımıza hoş geldiniz. Ülkemizin ekonomik, siyasi, kültürel ve uluslar arası sorunlarımız hat safhada. Sanayici, işçi,emekli derken sorun, sorun… Bu gibi sorunlarımız dururken, bunu çözmek yerine üzülerek söylüyorum ki iktidar partisinin milletvekilleri halkımızın dişini sökmekte, tırnağını sökmekte ve gazetecileri dövmekle meşguller. Her türlü olumsuzluğa rağmen 90 yıllık çınarın üyeleriyiz. Her türlü sorunu biliyoruz, her türlü soruna hazırız, her türlü sorunun çözümünü Genel Başkanımız, milletvekillerimiz, örgütümüz, üyelerimiz ile bütün sorunları çözmeye hazırız. 7 Haziran seçimlerinde işçiye ve emeklilere vaatlerimize kaynak nerde diyenler, 5 ay sonra kaynağı nereden buldularsa, bizi takip etmekteler. Ama şunu sormak isterim ki 13 yıldır neredeydiniz?” dedi.

 

KILIÇDAROĞLU’NU BAŞBAKAN YAPACAĞIZ

Hükümeti sert dille eleştiren CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, “Çok konuşmanın artık anlamı kalmadı. Gün mücadele günü. Birşeyler yapmak lazım. Mücadele etmek gerekiyor. Bunun için örgüt toplantıları bir fırsattır. Birkaç şeyi paylaşmak gerekiyor. Bu koalisyon neden olmadı diye sormak artık yanlış. Koalisyonun kurulmamasında bir kaç etken var. Sayardaki adam kendisinin, çocuklarının, başkanlık sisteminin, örtülü ödeneğinin kesinlikle korunması için teminat istedi. İkincisi sermayesi için teminat istedi. Koalisyonun olmamasının temel nedeni bu. Bunu zaten kendileri söyledi. Bülent Arıç, “Biz koalisyonu istedik ama birileri istemedi” diyor. Davutoğlu oturduğunda bu olaya sıcak bakıyordu ama Ömer Çelik saraydan görevlendirildiği için kesinlikle olmazdı. Yaşasın Tayyip Erdoğan. Yoksulların bir önemi yok. Yaşasın saray, işsizlerin bir önemi yok. Yaşasın saray hanedanlığı, bu ülkede kan gövdeyi götürebilir. Yaşasın sarayın dalkavukları, Türkiye’nin bir önemi yok. Bu saray ve onun uzantısı AK Parti, artık bu ülkeyi hiç bir şekilde yönetemez. Böyle bir şartları yoktur. Aslında 2013 yılından bu yana bunlar bu ülkeyi yönetemiyor, idare ediyorlar. Ellerine almış oldukları saltanatı kısaca değerlendirelim. Önce üniversitelerden başladılar. Üniversiteler onlara darbe yapıyormuş. Bütün üniversite rektörlerini yok ettiler. Sonra askeriyeyi elden geçirdiler. Sonra            polis teşkilatını aldılar. Hep kendilerine darbe yapıldığını, kandırıldığını… Son olarak da paralel yapıyı, “Ne istediniz de vermedik ama sizde bize darbe yapıyormuşsunuz. Bizi kandırdınız” dedi. En son bizi PKK’da kandırmış, hiç farkında değiliz diyen bir Cumhurbaşkanı ile karşı karşıyayız. Şu anda yaşadığımız her türlü terör sürecinin ve ekonomik krizin tek sorumlusu ve onun uzantısı Tayyip Erdoğan ve onun emir komutasındaki uzaktan kumandalı Dovutoğlu. Bunlara bir son vermek için çok çalışmalıyız. Bunu başarmalıyız. Ve inanıyorum 1 Kasım’da Kemal Kılıçdaroğlu’nu başbakan yapacağız” dedi.

 

GİDİŞİMİZDE HIZLA ORAYA DOĞRU GİDİYOR

Kırgızistan örneği ile partilileri uyaran CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, “İçimizde bulunduğumuz durumu sizlere tekrardan anlatmaya gerek yok. Siz CHP’liler olarak ve birer yurttaş olarak hem hissediyorsunuz hem de birçok yerde bu sıkıntıları emek sarf ederek anlatıyorsunuz. 2 Yıldır da çok yoruldunuz. Bir yerel seçim, bir genel seçim, bir Cumhurbaşkanlığı seçimi şimdi bir seçim daha.. Ama şunu unutmamız gerekiyor; belki biraz daha yorulacağız ama eğer bu gün biz yorulmazsak, yorulabilecek bir ülkemiz dahi olmayacak. Ve sizler bu kadar koşturmuşken, bu kadar çalışmışken, belki de CHP açısından siyaset yapmanın en zor yerlerinden biri olan İnegöl’de bu salonu doldurdunuz. 4-5 Gündür Kırgızistan’daydım. Orada bir kaç gözlemim oldu. Kırgızistan’da 2005 yılında ve 2010 yılında iki halk ayaklanması olmuş. Ve pazar günü de ülkede bir genel seçim vardı. Ben de meclisten görevli olarak genel seçimlerde gözlem yapmaya ve rapor tutmaya gittim. 5 Yıllık bir demokrasi, parlamenter sisteme geçmişler. Ve örnek aldıkları ülke Türkiye. Atatürk’ü örnek almışlar. O zamanın Cumhurbaşkanı gerçekten çok büyük zulüm yapmış. Kendi insanının üzerine gerçek mermilerle ateş etmişler. Kendi insanları ölmüş ama bir tanesi bile geri adım atmamış. Ve oradaki askerleri de ikna ederek onları da yanlarına alarak 2010 yılında bir devrim ile o günkü zulmü bitirmişler. Allah göstermesin bizim gidişimizde hızla oraya doğru gidiyor. Ama bunu engelleyebilecek önümüzde 1 Kasım seçimleri var. O günleri yaşamayız inşallah. Çünkü herkes için bedelleri ağır” ifadelerini kullandı.

 

ŞENYURT, OY ARTTIRMANIN YOLUNU GÖSTERDİ

“1 Kasım’ın göstergesi bu salon. Dar kapsamlı bir parti içi toplantıda bu kadar insan bu saatte bu salona geliyorsa, 1 Kasım’a doğru CHP’nin ayak sesleri de geliyor demektir” ifadeleri ile konuşmasına başlayan CHP Bursa Milletvekili Adayı Mustafa Şenyurt, “Herkesin gönlü ister %50 alalım. Bu ülkede herkez bir gün CHP’li olacak geçmişteki gibi. Keşke bu seçimde olsun diye diliyoruz ama gerçeklerle karşı karşıyayız. Partimiz %25 oy almıştır. Son 15-20 yılın en yüksek oyu. Bu %25’in ne kadar büyük bir zafer olduğunu biliyorsunuz. 30 İlde değişik sebeplerden dolayı maalesef ciddi bir şekilde sahaya inemedik. Dolayısıyla 1 tane milletvekilimiz yok. Erzurum Doğu’nun en büyük ili, %4 oy alıyoruz. Buna rağmen 81 ilin ortalaması %25 ise, hiçbir ekonomik destek olmadan, devlet imkânı olmadan, belediye imkânı olmadan, örgütümüzün ve projelerimizin çok büyük başarısıdır. İnegöl’de durumları biliyoruz. İnegöl’de solcuyum demek yürek ister. Ama bazı durumlardan bahsetmek istiyorum size. Karacabey örneği gibi. Roman vatandaşların, göçmen vatandaşların ve köylülerimizin arasına girmemiz ve anlatmamız gerekiyor. Bu yolla oylarımızı çoğaltacağız” şeklinde konuştu.

 

7 HAZİRAN SEÇİMLERİ FARKLI BİR YAPIDAYDI

Son olarak mikrofonu eline alan CHP Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, “Yeniden başlıyoruz. Sizlerle birlikte omuz omuza tekrar yılmadan başlıyoruz. 7 Haziran seçimleri farklı bir yapıdaydı. Bildiğimiz seçimler aslında partilerin programlarını, projelerini yarıştırdığı seçimlerdir. Kim daha iyiyse o kazanır. Ancak 7 Haziran’da Cumhurbaşkanı başkanlık sistemi ile başa gelecek mi? gelmeyecek mi? yarışı haline dönüştü. Farklı bir şekilde alışılmadık bir şey oluştu. O da şuydu; Cumhurbaşkanı meydanlara indi ve elinde kitapla” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş