Çinili’de şehitler anıldı

Orhaniye Mahallesi Yeni Çinili Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından önceki gün Yatsı Namazı sonrasında Şehitleri Anma programı düzenlendi. Düzenlenen programa İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş da katıldı.

Yayınlama: 24.10.2015
494
A+
A-

Yatsı namazı sonrasında Kuran-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okunurken, cami bahçesinde ise Sırrul Aşk Neyzen gurubu sunum yaptı. Yaklaşık 2 saat süren program sonunda ise, vatandaşlara sütlaç ikram edildi.

 

“ALLAH’IN İPİNE SARILIN, AYRILMAYIN”






Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bazı oda ve dernek başkanları ile çok sayıda vatandaşın ilgi gösterdiği programla ilgili açıklama yapan Orhaniye Mahallesi Yeni Çinili Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İbrahim Ekin, “Ülkemizdeki durum malumunuz. Geçmişte olduğu gibi bugünde ülkemizi bölüp, parçalamak istiyorlar. Yakalanmış olan huzur ve refahı yok etmek istiyorlar. Bir milletin birlik ruhunu kaybeden cemiyetler her şeylerini kaybetmek zorunda kalırlar. Fertleri birbirine düşmüş milletler yok olup gitmişlerdir. Tarih bunun şahididir. İslam fitne ve tefrikanın felaketi üzerinde önemle durmaktadır. Allahu Teala, Bakara Suresinin 191. ayetinde fitne çıkarmanın adam öldürmekten daha kötü olduğunu bütün insanlığa haber veriyor. Kasas suresinin 71. ayetinde ‘Yeryüzünde bozgunculuk isteme, doğrusu Allah bozguncuları sevmez’ diyerek ayrılıkçılığın ve terörün yapılmaması hususunda bizleri uyarmıştır. Enfal Suresinin 46. ayetinde de ‘Allah’a ve Rasulüne itaat edin. Birbirinizle çekişmeyin. Sonra korku ve zaafa düşersiniz’ ve Al-i İmran suresinin 103. ayetinde ‘Toptan Allah’ın ipine sarılın, ayrılmayın.’ diye emrediliyor” dedi.

 

GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

İslam’a göre renginden, ırkından, dilinden, dininden ve inancından dolayı hiç kimsenin küçümsenemeyeceğini ve aşağılanamayacağını belirten İbrahim Ekin, “Ülkemizi haçlı zihniyetinin böl-parçala-yut planı çerçevesinde milletimizin arasına tefrikayı, milliyetçiliği ve mezhep kavgalarını körüklemeye çalışıyorlar. Bu yıkıcı hareketler karşısında daha fazla birliğe, beraberliğe ve kardeşliğe değer vermek gerekmektedir. Tarih boyunca yıkılan milletler iç çekişmeler, sen-ben kavgaları yüzünden yıkılmışlardır. Bir milletin içine fitne ve tefrika tohumları atılmadıkça, o milletin yıkılması düşünülemez. Bu gerçeği Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy şöyle dile getirmiştir; ‘Girmeden tefrika bir millete düşman giremez, toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez.’ Bizler Orhaniye Mahallesi Yeni Çinili Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği olarak, milletimizin birlik ve beraberliğine katkı sağlayabilmek ve şehitlerimizin ruhlarının şad olması için böyle bir program düzenlemek istedik. Rabbim ülkemizi ve milletimizi daim eylesin. Bu cennet vatanımız üzerinde oyun oynamak isteyenlere fırsat vermesin. Biz birlik ve beraberliğimizin pekişmesi ve şehitlerimizi anma adına böyle güzel bir program düzenledik. Katılan ve programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş