Çökme tehlikesiyle karşı karşıya

İnegöl Kanuni Derneği Başkanı Sedat Baykay, Mescid-i Aksa altına açılan tünellerden dolayı, ibadet mabedinin çökme ile karşı karşıya olduğunu ifade etti.

Yayınlama: 21.01.2016
433
A+
A-

İnegöl Kanuni Derneği Başkanı Sedat Baykay, yayınladığı basın açıklamasında İsrail’in Mescid-i Aksa da yaptıklarını değerlendirdi.

 

Yahudilerin dünyayı yönetmeyi Süleyman A. S.’nin heykelini bulmakla mümkün olabileceğine inandıklarını belirten Baykay, 1967’den beri Yahudilerin, Mescid-i Aksa’nın altını kazmaya devam etmelerine rağmen bir şey bulamadıklarını söyledi.






 

Mescid-i Aksa’nın altına açılan tünellere dev kamyon ve tırların girebildiğini dile getiren Baykay, tünellerin büyüklüğüne ve oluşan tehlikeye dikkati çekti.

 

Baykay, konu ile ilgili şöyle konuştu: “Şu an Mescid-i Aksa’nın altına kazılan tünellere girdiğinizde orada İsrail karakolları, kiliseler, kütüphaneler, ibadethaneler bulunmaktadır. Açılan tünellere tırlar, kamyonlar, iş makineleri girebilmektedir. Allah korusun Mescid-i Aksa, açılan tünellerden dolayı çökme tehlikesiyle karşı karşıyadır. Şu anda bir kolon veya direk yoktur. Mescid-i Aksa’nın altına kadar tünel açtılar, turistlerin ziyaret etmesi için açılmıştır. Şehrin doğusundan girenler, batısından çıkabiliyorlar. Şu anda ısrarla Süleyman Aleyhisselam’ın heykeline veya ona götürecek bir esere, delile rastlayamadılar, aramaya devam etmektedirler”

 

“MESCİD-İ AKSA ÜZGÜN”

Kudüs’ün Müslümanlarca diri tutulması gerektiğini vurgulayan Baykay, hem ekonomik zorluk çeken Kudüs’teki Müslümanlar açısından, hem de Kudüs’ün korunması açısından bunun önemli olduğunu söyledi. Mescid-i Aksa çevresinde çok hüzünlü bir hayat yaşandığını dile getiren Baykay, “Mescid-i Aksa üzgün, aynı zamanda Kudüs’te üzgün, aynı zamanda Filistin’de üzgündür. Bu da Yahudilerin orayı kuşatmaları, insanlara baskı yapmasından dolayıdır. Müslümanların yaşadığı bölgede hürriyetler kısıtlıdır. Hatta yoktur” ifadelerini kullandı.

Dernek olarak 4 ana projeyi orada hayata geçirdiklerini ve bu projelerin finansmanını İnegöl halkından karşıladıklarını söyleyen Sedat Baykay, “Kudüs bizler için daha ayrı bir öneme de sahiptir. Çünkü ecdadımız Osmanlı, Kudüs’te 400 sene mihmandarlık yapmış ve orada adaleti tesis ederek orada yaşayan tüm insanlara kendini benimseterek adaletin timsali olmuştur. Mescid-i Aksa’nın harem bölgesi olan 144 dönümlük alanın hepsi Kanuni Sultan Süleyman tarafından yeniden restore ettirilip, genişletme çalışmaları dahil bir çok yapı Kudüs’te inşa edilmiştir. Bununla birlikte  Kanuni Sultan Süleyman’ın hanımı Hürrem Sultan tarafından Haseki Vakfiyesi olarak kurulan bir vakıf ile  senenin 365 gününde sıcak aş yapılarak gelenlere ikram edilmiş, gelemeyen hasta, yaşlı, dul ve yetimlerin ise evlerine dağıtımı yapılmıştır. Bu hizmet İngiliz mangası tarafından Filistin işgal edilene kadar devam etmiştir. Bizler de bu vakıf hizmetinin devamını sağlamak için yardımda bulunuyoruz. Selahaddin Eyyubi tarafından başlatılan Mescid-i Aksa’da eğitim gören 1200 civarında ki ilim talebelerine “ilim halkaları” projesi kapsamında düzenli burs ve maişetlerini sağlamak üzere çalışmalar yapmaktayız. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş