Cumhurbaşkanına hazırlanıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilmesi planlanan Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusu’nda son rötuşlar yapılıyor. Çalışmaları yerinde incelemek için İnegöl’e gelen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yapılacak olan yeni çalışmalarla birlikte kampüse büyük şehir olarak yaklaşık 3 milyon TL yatırım yapmış olacaklarını söyledi. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 30.01.2015
783
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve beraberindeki heyet, dün Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü’nden başlayarak İnegöl’de bir dizi inceleme ziyaretlerinde bulundu.

 

EKSİKLERİ YERİNDE TESPİT EDİYORUZ






İncelemeler esnasında açıklamalarda bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “İnegöl’ün yaşanabilir bir kent, sağlıklı bir kent olması için hızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlk yılda çalışmalarımıza start vermek belli bir zaman alıyor. Bu yıl başlayan çalışmalarla birlikte İnegöl’ün her yeri şantiye alanına dönmüş olacak. Bu kapsamda da bu şantiyelerimizi dolaşıyoruz. İlk uğradığımız Sevim Yıldız Eğitim Kampüsü. İnegöllü hayırseverimiz tarafından yapılan çok önemli bir eğitim kompleksi. Farklı eğitim kurumları ve sosyal donatıları ile birlikte yaklaşık 10 bin öğrenciyi ileride taşıyacak. Burasının eksikliklerini giderme adına geçtiğimiz yıldan beri çalışıyoruz. Yolların yapılması, altyapı ile ilgili desteğin verilmesi ve çevre duvarlarının yapılması önemli ölçüde tamamlanmıştı. Şimdi de kalan eksiklikleri tamamlıyoruz. Yaklaşık 3 milyon üzerinde Büyükşehir yatırımı yapılmış oluyor. Bugün de bu eksiklikleri yerinde görelim istedik. Bu konuda destek veren herkese ve İnegöl Belediyemize teşekkür ediyorum” dedi.

 

VATANDAŞA “SABIR” ÇAĞRISI

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye “İnegöl’e hoş geldiniz” diyerek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Yeni yasa ile birlikte İnegöl’de yeni bir süreç başladı. Bu süreçle alakalı İnegöl’de ve diğer ilçelerimizde ‘Acaba nasıl olur’ diye söylemler vardı ama 2014 yılı yoğun bir şekilde tespitlerle geçti, projelendirmeyle geçti. Artık bunların bir bir sahada uygulama zamanı. Tabi burada biz biraz daha normal projelerimizin ötesinde Büyükşehir Belediyemizin gücünü kullanarak hayata geçirdiğimiz uygulamaları. Bu eğitim kampüsünün hikâyesini İnegöl’de yaşayan herkes çok iyi biliyor. Çok değerli Milletvekilimizin, Büyükşehir Belediye Başkanımızın gayretleri ile hakeza önceki dönem Milli Eğitim Müdürümüzün ve şu anki Milli Eğitim Müdürümüzün gayretleri ile şuan burada 1’i anaokulu 6’sı lise olmak üzere 7 faal okulumuz var. İnegöl bu eğitim kampüsünün kıymetini çok daha ama giderek sanayileşen, ihracatını arttıran İnegöl’e bu eğitim kampüsünün ne kadar büyük bir altyapı oluşturacağını hep birlikte göreceğiz. Eksikleri o kadar fazlaydı ki, hayata geçirilmesi için o kadar zorluklar vardı ki bunlar ufak tefek rakamlar değildi. Sayın Başkanımız 3 milyon TL’den fazla bir rakamdan bahsetti daha yapılacak olan çalışmalar da var. Onları tespit anlamında bugün buradalar. Biz buradan İnegöl’de şuan Büyükşehir marifetiyle yapacağımız çalışmalarla alakalı da gezeceğimiz noktalar var. İnegöl’de herkeste bunlarla alakalı bir beklenti ve arayış var ama projelendirme devam ediyor. 116 mahallemizi kapsayan bir projelendirme bu. Muhtarlarımızın da su, kanalizasyon ve farklı noktalarla alakalı beklentileri var. İl Özel İdaresi’nden dönülmesinin ve Büyükşehir Yasası’nın çıkmasının ana nedeni buydu. Kiminin proje ihalesi yapıldı kiminin ise yapım ihaleleri gerçekleşecek. İnşallah bu ihaleler neticesinde bir bir hayata geçtiğini Nisan, Mayıs, Haziran aylarında göreceğiz ve inşallah o zaman da biz tespite değil buralara açılışlara geleceğiz. Çok değerli Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. İnegöl, diğer ilçelerimize göre daha büyük, daha kapsamlı, daha sanayileşmiş bir ilçe. Onlar da bunu biliyorlar ve buna göre proje üretiyorlar. Biz de bunları görüşüyoruz. Kendilerine verdikleri destek için teşekkür ediyorum, İnegöl’deki vatandaşlarımızdan da bu noktada biraz daha sabır istiyorum” şeklinde konuştu.

 

İNEGÖL, BURSA İLE DÜNYA GÜNDEMİNE GELECEK

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan tanıtım filminde İnegöl’e dair herhangi bir kareye neden yer verilmediğinin sorulması üzerine konuşan Altepe, “Kırılmaya yer aramayın. Biz burada çalışmak için varız. Burada basın toplantısı yapmıyoruz, İnegöl’de yaptığımız çalışmaları yerinde görmeye geldik. Haliyle sizi de burada görünce size açıklama yapıyoruz. Yoksa biz buraya iş için, üretim için geldik. Nereye hangi tesis yapıyoruz, arazisini yerinde görelim, bir daha tespit yapalım işleri de aksatmadan yürütelim diye geldik. Bizim hedefimiz Bursa’mızın bir bütün olarak gelişmesi, kalkınması, dünyaya kendini tanıtması ve bu konuda Büyükşehir’in her alanda yaptığı büyük bir hamle var. Bursa bu konuda Türkiye’de örnek. Türkiye’de en çok projesi çıkan Belediye Bursa. İnşallah İnegöl’ün projeleri de Türkiye’de duyulsun istiyoruz. Bu kapsamda Bursa’nın değerleri de dünyanın gündeminde. Bursa’da hep tarih vardı, Bursa’da hep Osmangazi vardı, Orhangazi vardı, Yıldırım, Çelebi Mehmet, 2. Murat, Uludağ, sahiller ve termaller vardı. Ama bunlar gündeme daha çok bu yıllarda geldi. Daha yeni UNESCO Dünya Miraslar Listesine girdik. İznik’in gölündeki kiliseden Karacabey’in longasına kadar hepsi bu dönemde gündeme geldi. Şimdi Oylat’ı da diğer değerleri de gelecek. Bu yapılan çalışma ufak bir çalışma. Daha çok çalışmalar yapılacak. Bu çalışmada hangi resim girdi, ne girdi ben de bilmiyorum, yayınlanınca gördüm. Benim programladığım bir şey değil. Sonuçta bizim yaptığımız tanıtım çalışmalarımız esas yeni başlıyor ve Büyükşehir ile birlikte İnegöl’ün de tüm ilçelerimizin de tüm güzelliklerimizin de gündeme gelmesi çok daha güzel bir şekilde olacak, bunlar gelişerek devam edecek, bunlar bizim fikrimizdi. Bursa’yı değişik alanlarda temsil ediyoruz, gidip Uluslar arası fuarlara katılıyoruz, körfez ülkelerine gidiyoruz, marketlerin içlerinde değişik köşelerde stantlar açıyoruz. Bursa’yı tanıtacak, Bursa’nın güzelliklerini göz önüne serecek birkaç tanıtım filmimiz ülke televizyonlarında dönerse Bursa çok daha fazla gündeme gelir dedik. Bu kapsamda bu tür çalışmalar başladı. Bu çalışma henüz başlangıç. İnegöl de dünya gündemine Bursa ile birlikte girecek” açıklamalarında bulundu.

 

TESİS ALANI GEZİLDİ

Altepe ve beraberindeki heyet kampüs ziyaretinin ardından İnegölspor tesislerinin kurulacağı Baykoca Mahallesi’ndeki 37 dönümlük arazi üzerinde incelemelerde bulundu. Bölgede çok kapsamlı ve uzun yıllar konuşulacak bir kompleks oluşturulacağını belirten Altepe, Yeni İnegöl içerisinde yer alan bölgenin temiz havasının da önemli bir etken olduğunu belirtti.

 

TARIM A.Ş. HAL’E EL ATIYOR

Yoğun kar yağışı sonrasında sundurma çatısı çöken Meyve ve Sebze Hali’ni gezerek vatandaşlarla buluşan Altepe, “Binanın elden geçirilip tekrar düzenlenmesi gerekiyor. Kantarından, binasından saçaklarına kadar güzel bir şekilde, Bursa ve İnegöl’e yakışacak bir şekilde işletilmesi gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi olarak buraya da yatırım yapmış olacağız. Tarım A.Ş. de en iyi şekilde işletmiş olacak. Kazanan İnegöl esnafı olacak. Bu işi artık Tarım A.Ş.’nin yapması bizim için de bir avantaj. Çünkü onlar en sıkı şekilde bizden destek isteyecekler. Verimliliğin artması, sonuca ulaşılması için daha sıkı çalışacağı için bir avantaj olacak. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş