Dağcılardan zirve tırmanışı

İnegöl Belediyespor Dağcılık ve Doğa Sporları branşı sporcuları aldıkları 6 haftalık teorik eğitimin ardından ilk kaya tırmanışlarını gerçekleştirdiler. Narlıdere’de gerçekleştirilen tırmanışta keyifli anlar yaşandı.

Yayınlama: 30.03.2016
524
A+
A-

Geçtiğimiz aylarda 10. branş olarak İnegöl Belediyespor bünyesinde faaliyete başlayan Dağcılık ve Doğa Sporları’nda teorik eğitim alan dağcı adayları ilk sınavlarını Kestel’e bağlı Narlıdere köyünün dik kayalıklarında verdiler.

 

2 grup halinde 2 hafta boyunca gerçekleştirilmesi planlanan kaya tırmanışlarının ilki geçtiğimiz Pazar günü hayata geçirildi. 43 kişinin katılımı ile oluşturulan ilk grup, Türkiye Dağcılık Federasyonu Eğitmeni Bülent Aktaş tarafından verilen direktif ve bilgilendirmelerin ardından hazırlanan parkurda ilk önce iniş deneyimini edindiler ardından ise dik kayalıklara nasıl güvenli bir şekilde çıkılacağını öğrenerek tırmanmaya başladılar.






 

Sabah saat 09.00’da başlayan kaya tırmanışları akşamüzeri saat 17.30’da kadar devam etti. 30 metrelik bir kayaya tırmanan dağcıların önümüzdeki aylarda benzeri sınavlardan tekrar geçecekleri ve bunun yanı sıra kamp atma, kış koşullarında trekking (doğa yürüyüşü+kamp+kazma eğitimi) gibi eğitimlere de tabi tutulacakları öğrenildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş