Dağcılık eğitimleri başladı

İnegöl Belediyespor bünyesinde faaliyetlerini sürdürmeye başlayan Dağcılık ve Doğa Sporları branşına gönül veren İnegöllü dağ tutkunları ilk eğitimlerini almaya başladı.

Yayınlama: 22.02.2016
461
A+
A-

İnegöl Mobilya Müzesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen ilk eğitim programında, Türkiye Dağcılık Federasyonu’ndan antrenör Bülent Aktaş tarafından doğa severlere yönelik dağcılık ile ilgili önemli bilgiler verildi.

 

İnegöl belediyesi tarafından gerçekleştirilen eğitim programının ilk dersinde dağcılığın tanımı yapılarak dağlarda yürüyüş ve kamp kurmanın yanı sıra teknik malzeme kullanarak tırmanma sporunun nasıl yapılması gerektiği konularında  bilgiler verilirken, kamplı etkinlik, kayaya sabitlenmiş metal merdivenleri ya da sabit hatları kullanarak tırmanın nasıl yapılacağı, yatay ve dikey hareket ederek yapılan kaya tırmanışları ile tırmanış çeşitleri hakkında  eğitim kursuna katılan dağcılara önemli bilgiler sunuldu.






 

Her hafta Cuma günleri 8 teorik dersten oluşacak, devamında da yaz ve kış pratik eğitimlerini sürdürecek dağcılar, alacakları bu eğitimler ile ilk aşamayı tamamlayacaklar. Bu ilk aşamayı başarılı ile tamamlayanlara lisans çıkarılacak ve aynı zamanda Belediyespor bünyesinde kurulan Dağcılık ve Doğa Sporları branşının da lisanslı bir sporcusu olacakları belirtildi.

 

Belediyespor bünyesinde faaliyetlerine devam edecek dağcıların gönül verdikleri dağcılık ve doğa sporlarını daha bilinçli bir şekilde gerçekleştirmeleri ve gerek İnegöl’de gerekse il dışında düzenlenecek olan dağcılık faaliyetlerinde İnegöl’ü ve İnegöl Belediyespor’u temsil etmeleri bu şekilde sağlanmış olacak ve elde edecekleri başarılı sonuçlar ile İnegöl’ün adını tüm Türkiye’ye duyurmuş olacaklar.

 

Ayrıca bu eğitimler sayesinde dağcıların doğa şartlarında hayatta kalmayı ve doğayla bütünleşmeyi bilen bilinçli bir sporcu olarak yetiştirilmesi sağlanacak. Eğitimden geçen sporcular İnegöl’ün doğasını bilen birer rehber olacaklar ve böylece ilçe turizminin gelişimine ve yeni parkurların oluşumuna katkı sağlayacaklar. Aynı zamanda eğitimlerini başarı ile tamamlayan doğaseverler ilçemizde İnegöl Belediyesi bünyesinde gönüllü hizmet verecek olan Arama Kurtarma Timi’nin de ana nüvesini oluşturacakları belirtildi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş