“Dikkat kukla çıkabilir”

İnegöl Belediyesi Kültür Sanat ve Gençlik Merkezinin düzenlediği, Atlas Kukla ve Tiyatro ekibinin atölye çalışmalarını yürüttüğü “Dikkat Kukla Çıkabilir” etkinliği öğrencilerle buluştu.

Yayınlama: 24.10.2015
550
A+
A-

Atölyede 10-12 yaş grubu öğrenciler, ahşap parçalardan oluşan ipli fil kuklalarını su bazlı boyalar yardımıyla boyayarak eğitmenlerinin yardımları ile kuklalarını birleştirme sürecine dâhil oldular. Kukla yapımını öğrenen çocuklar kendi yaptıkları kuklaların da sahibi olmanın sevincini ve heyecanını yaşadı.

 

HAYAL GÜÇLERİNİ BESLİYORLAR






Gerçekleştirilen etkinlikle alakalı açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban; “İnegöl Belediyesi olarak çocuklarımızın gelişimine yönelik etkinliklerimiz devam ediyor. Bugün ki etkinliğimizde çocuklarımızla önceden hazırlanmış ahşap parçalarla oynatıma hazır hale gelen kuklalar şeklinde bir atölye çalışması yapıldı. Öğrenciler kukla yapım sürecinde; parça-bütün yöntemiyle öğrenme, boyama, zımparalama, yapıştırma, montaj gibi işlemleri, basit düzeyde matematik ve geometri kurallarını eğlenerek öğreniyorlar, üretmenin hazzını yaşayıp kendi ürettikleri bir oyuncağa sahip oluyorlar. Üstelik bu oyuncakla hayal güçlerini besliyorlar” dedi.

 

KATKIMIZIN OLMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Taban; “Kukla yapımı ile başlayan süreçte, çocukların kendi yaptığı kuklayı dillendirme ve hayal güçlerini harekete geçirmelerini hedefliyor, çocuklarımızın gelişiminde bir nebze de olsa katkımızın olması için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş