Protokol bayramlaşma programında buluştu

İlçe protokolü, Kurban Bayramı’nın 1. gününde Hikmet Şahin Kültürpark’ı içerisinde bulunan Alyans Düğün Salonu’nda düzenlenen bayramlaşma programında bir araya geldi.

Yayınlama: 28.09.2015
495
A+
A-

BU İlçe protokolü, Kurban Bayramı’nın 1. günü Alyans Düğün Salonu’nda düzenlenen bayramlaşma programında bir araya geldi. Programa, siyasi partilerin temsilcileri, mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katılım gösterdiler.

 

BÜYÜK BİR OLGUNLUK GÖSTERİLDİ






Tören esnasında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Allah’a hamdolsun güzel bir ortamda bayramımızı idrak ediyoruz. Ülkemizin yaklaşık 2 aydır içinde bulunduğu bir sıkıntı var. Bu arada 100’ü aşkın sayıda şehit verdik. Allah rahmet eylesin. Ateş düştüğü yeri yakar misali muhakkak bizim içimizde de acılar oluştu ama o insanların aileleri kadar yüreğimizin yanması mümkün değil. Hepimizin gözleri yaşardı ama hamd olsun Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yoluna yükselerek devam edecektir. Bunlar bu ülkenin birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik yapılmış hamlelerdir. İnşallah muvaffak olmayacaktır. Biz nasıl ki İnegöl’de farklı coğrafyalardan göçüp gelmiş insanlar olarak bir arada huzurlu ve mutlu yaşıyorsak ülkemizin her tarafında aynı birlik ve berabelik yaşansın istiyoruz. Ülkemizin değişik bölgelerinde farklı eylemler, yürüyüşler, protestolar yaşandı, yaşatılmaya çalışıldı. Benzeri organizasyonlar İnegöl’de de gerçekleştirilmeye çalışıldı. Hamdolsun bu gösteriler bir isyana dönüşmedi ve beraberinde büyük bir sabır örneği gösterildi. Ben hem Belediye Başkanı olarak hem de bu şehirde yaşayan bir vatandaş olarak emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Gerçekten büyük olgunluk gösterildi ve birlik beraberliğimizi gösterdik, farklı şehirlerde yaşanan sıkıntılar bizde yaşanmadı. Hayat devam ediyor ama bir taraftan da acı haberleri alıyoruz. Hacda meydana gelen olaylarda çok sayıda vatandaş yaşamını yitirdi. Allah rahmet eylesin. Cenab-ı Hakk mekânlarını cennet eylesin. Kurban Bayramı öncesi belediye olarak birçok hazırlık yaptık. İbadeti yaparken beraberinde de bir taraftan bir günaha sebep olmayalım istedik. Kurban atıklarıyla alakalı dikkatli davrandık. Genel anlamda bir sıkıntı yok ama bu işlem bayram boyunca devam edecek. Herhangi bir sıkıntı yaşanmadan herkesin ibadetini yerine getirmesini istiyoruz. Belediye olarak tedbirlerimizi aldık. Tüm ülkemizin, ilçe halkımızın ve İslam âleminin Kurban Bayramını kutluyorum” dedi.

 

BİRLİK VE BERABERLİĞE HER ŞEYDEN ÇOK İHTİYACIMIZ VAR

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın ise, “Ülkemiz gerçekten zor günlerden geçiyor, birçok şehidimiz var. İnsanların gelecek ile ilgili kaygıları oluşmaya başladı. İnşallah bu günleri bir bayram birlikteliği içerisinde atlatıp ülkemizin hak ettiği daha yüksek medeniyetler seviyesin ulaşmayı temenni ediyorum. Kutsal topraklardan üzücü bir haber aldık. Birkaç hafta önce de 130’a yakın Müslüman din kardeşimiz rahmetli olmuştu bugün de 450’ye yakın kardeşimiz rahmetli oldu. Hepsine Allah’tan rahmet, yakınlarına da sabır diliyorum. Bayramlar eşimizle, ailemizle, dostumuzla, akrabalarımızla hem geçmişi hem geleceği birlikte kurmak adına en güzel vesilelerden bir tanesidir. Bu bayram da ağız tadı ile birlik ve beraberlik içerisinde, her şeyden önce de umut içerisinde geçmesini temenni ediyorum. Bugünlerde her şeyden çok umuda, birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Bu bayram da buna vesile olsun” şeklinde konuştu.

DÜNYA İMTİHAN DÜNYASIDIR

Son olarak kürsüye çıkan Kaymakam Ali Akça, “Tüm İslam âleminin Kurban Bayramı mübarek olsun. Hayat, acılarla sevinçlerin, üzüntülerle mutluluğun, iyilikle kötülüğün, gece ile gündüzün, kaybetmeyle kazanmanın ve bunca birçok örneğin oluşturduğu bir süreçtir. Yaradan böyle ifade etmiş ve adına da imtihan dünyası denmiş. Yaradan demiş ki; siz iyiyi seçin, güzeli seçin, doğruyu seçin, eğer kurtuluşa ermek istiyorsanız. Ama hayat denen süreçte bazen meşakkatli anlarımız, sıkıntılı anlarımız var, bazen kayıplarımız var. Ama hayat denen süreçte bazen kolaylıklar da var, kaybettiğimizin yanında kazandığımız anlar da var. Sıkıntılı olduğumuz anların yanında huzurlu olduğumuz anlar da var… Bayram dendiğinde bu topraklarda yaşayan herkesin aklına mutluluk gelir paylaşmak gelir kardeşlik gelir… Bayramları en güzel çocuklar yaşar, çocuklar hisseder. Çocukların gözüyle ve çocukların gönlüyle nice bayramlar geçirmemiz temennisiyle Kurban Bayramınızı bir kez daha tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından protokol üyeleri sırası ile İnegöl Belediyesi Huzurevi’ni, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü, İlçe Jandarma Komutanlığı’nı ve Yenice Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret ettiler.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş