DİRİLİŞ YARDIM TIRI YOLA ÇIKTI BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİNE ARAÇLI YARDIM TIRI

Ülkemizin birçok bölgesinde Bayırbucak Türkmenleri için yardım seferberliği devam ederken, İnegöl’de bir ilk yaşandı. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının daha önce birçok yardım tırı gönderdiği bölgeye, içinde araç olan bir yardım tırı geçtiğimiz gün Bayırbucak Türkmenleri için yola çıktı. Türkmen komutanların isteği üzerine aracın ambulans olarak kullanılacağı bildirildi.

Yayınlama: 13.02.2016
546
A+
A-

İnegöl Ertuğrul Gazi Derneği ile Çayyaka Çevre Eğitim ve Kültür Derneği’nin ortaklaşa başlattığı yardım kampanyası ile yaklaşık 20 tonluk yardım malzemesi ve bir araç dün Bayırbucak Türkmenleri için yola çıktı.

 

ARACINI BAĞIŞLADI






Bayır Bucak bölgesinde ilk yardımda kullanılmak için araç eksiğini duyan ve isminin verilmesini istemeyen bir hayırsever 1994 model olan Mitsubishi L 300 marka minibüsünün trafikten kaydını düşürerek, Bayır Bucak Türkmenlerine bağışta bulundu.

 

AMBULANS OLARAK KULLANILACAK

Çayyaka köyünden bir vatandaşın minibüsünü bağışladığını ifade eden Çayyaka Çevre Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Hakan Gencer, “Bu kampanya ile birlikte Türkmen kardeşlerimize yardımda bulunmak istedik. Böyle bir tır yapalım dedik ve kampanyaya girdik. Bu kampanyada bize destek olan tüm halkımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah oradaki kardeşlerimize bir nebze yardımcı olabilirsek ne mutlu bize. Köyümüzden bir vatandaşımız bir araç bağışladı. Orada ambulans olarak kullanılması için onu da aracımıza yükledik. İnşallah orada çok faydası olacaktır. Araçta yiyecek, giyecek, tıbbi malzeme, un ve her türlük ihtiyaçları karşılayacak malzemeler bulunmaktadır” dedi.

 

YÜZBİNLER SINIRA GELDİ

Bölgedeki Türkmenlerin Rusya tarafından bombardımana tutulduğunu ifade eden İnegöl Ertuğrul Gazi Dernek Başkanı Mehmet Yılmaz, “Bildiğiniz üzere Suriye’deki iç savaş, son günlerde ki Rusya’nın müdahalesi ile birlikte yeni bir gelişme safhasına geldi.  Türkmen dağında bulunan kardeşlerimiz son dönemlerde Rusya’nın ağır bombardımanı altındadır. Yüzbinler Türkiye sınırına geldiler. Artık bugün birlik beraberlik günüdür. Hepimizin bu zulme karşı durabilmesi için yapacağımız en küçük yardımlar bile büyük önem arz etmektedir. İnegöl halkı, Yenişehir halkı ve Bilecik halkından topladığımız yardımlar sayesinde Türkmen kardeşlerimize fayda sağlayacağını ümit ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

BU BİR DİRİLİŞ HAREKETİDİR

Yaptıkları kampanyanın diriliş hareketi olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Konvoyumuzu diriliş konvoyu olarak isimlendirdik. Ertuğrul Gazi’nin torunları, Süleyman Şah’ın topraklarına gidiyor. Biliyorsunuz Süleyman Şah tarihsel olarak kendisi orada vefat etmiştir.  Ertuğrulgazi’nin önderliğinde Kayı Boyu bu topraklara gelerek, büyük Osmanlı Devleti’ni kurmuşlardır. Bu bir diriliş hareketidir. İnşallah bunun devamı gelecektir” dedi.

 

Yardım tırı İlçe Müftüsü Kazım Güzel’in yaptığı dua sonrası yola çıktı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş