Doğru ve Çelik’ten hayvan pazarına incelme

Kurbanlığın tükenme noktasına geldiği hayvan pazarında yoğunluk sürüyor. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, dün Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ile birlikte hayvan pazarında incelemelerde bulundular.

Yayınlama: 28.09.2015
537
A+
A-

İncelemenin ardından açıklama yapan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, “Kurban bayramı öncesinde ziraat odası başkanımız ve belediye veteriner hekimleri ile birlikte hayvan pazarını ziyaret ettik. Dolayısıyla geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda da pazarda hareketlilik yaşanıyor. Geçen sene biraz daha yoğun bir sirkülasyon vardı. İnegöl’e 5 bin ila 6 bin arasında küçükbaş hayvan, 2 bin civarında büyükbaş hayvan getirilerek satışa sunuluyordu. Şu anda kurban kesen vatandaşlarımız rahat etsinler. Çünkü veteriner hekimlerimiz 24 saat boyunca burada denetimlerini yapıyorlar.” Dedi.

 

Gebe hayvanların tespitinin yapıldığını duyuran Doğru, “Belediyemizle pazarın girişine vatandaşların görebileceği şekilde gebe olan hayvanların kulak küpe numaralarının yazıldığı bir bilgilendirme tablosu astık. Güzel bir uygulama. Vatandaşlarımız bilinçleniyor. Gebe hayvanların kurban edilmemesi gerekiyor. Bunu herkes bilmeli. Vatandaşlarımız da buradan bilgi alabilirler. Tüm Müslüman âleminin kurban bayramını tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.






 

Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ise, “İlçe Tarım müdürlüğü ve ziraat odası olarak hassasiyeti bildiğimiz için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bazı yerlerde hayvan hastalıkları olabiliyor. O nedenle gerekli denetimler yapılıyor. Bizim için önemli olan pazarın kapanmasıyla birlikte İnegöl’deki diğer hayvanlara herhangi bir hastalığın bulaşmaması. Hayvan pazarı her sene olduğu gibi ilgi çeken, kendi üreticilerimiz haricinde Türkiye’nin çeşitli illerinden getirilerek hayvanların satışının yapıldığı bir yerdir. Sirkülâsyon çoktur. Pahalı olduğunu söylüyorlar ama bu sene özellikle rağbet güzel. Yoğun bir alışveriş var. Hayvan pazarında hayvan kalmayınca diğer üreticiler devreye giriyor. Bilhassa küçükbaş üreticilerimiz eksik olması halinde hayvanlarını buraya getiriyorlar. Her şey yolunda Allah’a şükür. Tüm Müslüman âleminin kurban bayramını kutluyorum” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş