Doğu şantiyesinde hummalı çalışma

Büyükşehir yasası ile birlikte İnegöl Belediyesi’nin sorumluluk alanına giren yeni mahallelere (köylere) yerinde ve zamanında hizmet verebilmek için harekete geçen İnegöl Belediyesi, bünyesinde oluşturduğu Batı ve Doğu şantiyeleri ile hizmeti vatandaşların ayağına götürüyor.

Yayınlama: 16.06.2014
881
A+
A-

Yenice’de konuşlandırılan Batı şantiyesinden son önceki günde Kurşunlu’da konuşlandırılan Doğu şantiyesinde incelemelerde bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Doğu bölge şantiyesinde; 2 adet kepçe, 2 adet kamyon, 2 adet traktör, 1 adet çöp kamyonu ve 1 adet hizmet aracı olmak üzere toplam 8 araç ile yerinden ve ani müdahale edildiğini söyledi.

 

SAĞLIKLI HİZMET ADINA İKİ YENİ ŞANTİYE






Başkan Aktaş incelemelerin ardından yaptığı açıklamasında şunları söyledi: Büyükşehir yasasının 30 Mart 2014 seçimleri ile beraber yürürlüğe girmesiyle, 1 Nisan tarihinden itibaren artık köylerimizde mahalle statüsünde oldu. 30 Mart 2014 tarihinden sonra hayata geçen Büyükşehir yasasıyla birçok uygulama da değişti. Eski köy ve beldelerimiz mahalle olduktan sonra bu yerleşim birimlerinin de çalışmaları belediyemiz marifetiyle yapılmaya başlandı. Artık 4 beldemiz ve 91 köyümüz, 95 yeni mahalle olarak İnegöl’ün 21 mahallesine ilave oldu. Bunun için, büyükşehir yasası öncesi tüm köyleri tek tek gezip, köylerin tüm sorunlarını belirledik. Bununla alakalı seçim öncesinde tespitlerimiz vardı. Bu tespitlerimizi 31 Mart sabahı itibariyle hayata geçirmeye başladık. Bütün bu yerleşim yerlerimize sağlıklı hizmet verebilmek adına İnegöl 3 kısma bölünerek, İnegöl merkez, şehrin doğusunda Kurşunlu Mahallemizde “Doğu Şantiyesi”, Yeniceköy’de ise İnegöl’ümüzün batı bölgesindeki yerleşim yerlerine hizmet verebilmek adına “Batı Şantiyesini” konuşlandırma kararı almıştık. Toplam 23 mahallemize hizmet götürülecek olan Batı bölgesi şantiyemizi Mayıs ayı ortasında yerinde incelemek amacıyla ziyaret etmiştik.

 

DOĞU ŞANTİYESİ OYLAT İLE BİRLİKTE 36 MAHALLEYE HİZMET VERİYOR

Bugün ise, kentimizin doğu yakasına hizmet verecek olan Doğu Bölge şantiye sahamızı incelemek üzere buradayız. Doğu bölgesi şantiyemiz Kurşunlu Mahallemize konuşlandırılmış olup; (Tahtaköprü Mahallesi, Aşağı Ballık, Babaoğlu, Bilal, Çitli, Bahçekaya, Eski Karacakaya, Eymir, Gedikpınar, Gündüzlü, Güneykestane, Güzelyurt, Hacıkara, Hamamlı, Hamitabat, Hasanpaşa, Hilmiye, İhsaniye, Karahasanlar, Kınık, Kocakonak, Küçük Yenice, Mesruriye, Mezit, Osmaniye, Özlüce, Rüştiye, Saadet, Sulhiye, Sultaniye, Sülüklügöl, Süpürtü, Tüfekçikonak, Yeni Karacakaya, Yukarı Ballık) buradan toplam 36 mahallemize ve Oylat Turistik Bölgemize hizmet götürülecek. Kurşunlu ve mahallelerimize hizmet edecek hizmet binası ve şantiyesi hizmete sunulmuştur. Doğu bölge şantiyemizde; 2 adet kepçe, 2 adet kamyon,  2 adet traktör, 1 adet çöp kamyonu ve 1 adet hizmet aracı olmak üzere toplam 8 araç ile yerinden ve ani müdahale edilebilmektedir. Şantiyemiz bünyesinde; 7 kişilik fen işleri ekibi ile 8 kişilik temizlik işleri olmak üzere toplam 15 kişilik ekip konuşlandırılmıştır.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş