Elazığda Trafik Protokolü İmzalandı

Elazığ’da, Belediye ve İl Emniyet Müdürlüğü arasında trafik ile ilgili olumsuzlukların çözümüne ilişkin protokol imzalandı.

Yayınlama: 06.02.2017
951
A+
A-

Belediye ve Emniyet Müdürlüğü arasında hazırlanan protokol Elazığ Valiliğinde imzalandı. İmza törenine Vali Murat Zorluoğlu, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül katıldı. Elazığ’ın gelişen bir şehir olduğunu belirten Vali Murat Zorluoğlu, “Elazığ trafiği sürekli araç sayısının arttığı, yol, denetim ve trafikle ilgili düzenleme ihtiyacının sürekli ortaya çıktığı bir şehrimiz. Bu anlamda valilik, belediyemiz ve il emniyet müdürlüğümüz Elazığ’da daha rahat bir trafik akışının sağlanabilmesi için çok çeşitli çalışmalar yapıyor. Bugünde bu çalışmaların bir parçası olarak ilimizde trafik denetimini daha kaliteli, süratli ve etkin bir şekilde yerine getirebilmek için emniyet müdürlüğümüz ve belediyemizle bir protokol imzalıyoruz. Bu manada her iki kurumun araç gereç ve diğer bakımdan güçleri birleştiriliyor. Elazığ’da gerek kaldırım işgalleri, kavşak içi işgalleri ve diğer trafik akışını bozan hususlarla alakalı olarak bu güçler birleşip daha iyi bir denetim gerçekleştireceğiz” dedi.

Kentteki trafik akışını rahatlatmak için Emniyet Müdürlüğü ile birlikte çalışma protokolü imzaladıklarını aktaran Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Bu protokol Elazığ’da ilk defa hayata geçmiş olacak. Elazığ Beledisi Zabıta Müdürlüğümüz ve il emniyet müdürlüğümüz bu protokolle birlikte birlik de çalışacaklar” diye konuştu.

Elazığ’daki otopark sorunun çözümü hakkında da bilgi veren Başkan Yanılmaz, şunları kaydetti:






“Yeni valilik binamızın altında yaklaşık 500 yüz araçlık bir otopark yapıyoruz. Öğretmenevi ve yeni valilik binası arasında yapacağımız meydanın altını da otopark haline getireceğiz. Yaklaşık en az 700 yüz araçlık bir otopark olacak. Bunlarla birlikte Elazığ’ın otopark sorunu kendiliğinden çözümlenmiş olacak. Yeni revize imar planı ile yaptığımız çalışmalarla da otoparklar otomatik olarak binaların kendi içinde ve altında olacak.”

Emniyet Müdürü Doğan Cangül ise, “Elazığ’ın trafik sorunlarının çözümüne yönelik belediyemiz ile birlikte uyum içerisinde bir protokol imzalıyoruz. Bu protokolün ilimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerinde bulundu.

Konuşmaların ardından Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül trafik ile ilgili olumsuzlukların çözümüne ilişkin protokolü imzaladı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş