Emniyetten öğrencilere trafik dersi

Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliğinde görevli Eğitmenler Polis memurları Mehmet Nazlı ve Kürşat Çevik tarafından öğrencilere trafik dersi verildi. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 07.03.2015
1.252
A+
A-

Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, ilçemizde bulunan bazı okullarda trafik dersi verdi.

 

İZDİHAM OLDU






Öğrencilere ders öncesinde Emniyet Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliği ekiplerinin kullandığı araçların tanıtımı yapıldı. Motosiklet ve otomobilin tanıtımı sırasında araçlara adeta yüklenen öğrenciler arasında izdiham oluştu.

 

GEÇİŞ YOLLARINI KULLANMAYI ASLA İHMAL ETMEYİNİZ

İki eğitmen tarafından verilen eğitimler de öğrencilere evlerinden okullarına gelirken veya okullarından evlerine giderken alabilecekleri güvenlik konusundaki önlemlerden bahsettiler. Eğitmenler, “Evleri okula yakın öğrencilerin dikkat edeceği konular, evlerine giderken veya okullarına gelirken kesinlikle ve kesinlikle yaya kaldırımlarını kullanmaları güvenlikleri açısından önemlidir. Kaldırım üzerinde yürürken de kaldırım yola en uzak tarafından yürümeleri gerekir. Yoldan karşıdan karşıya geçerken öncelik yaya geçişlerinin olduğu uyarı levhalarını takip etmelisiniz. Yaya geçidi işaretlerine geldiğinizde öncelikle bekleyip önce sola sonra saha sonra tekrar sola baktıktan sonra tempolu bir şekilden karşıdan karşıya geçmeniz gerekir. Güvenli geçiş yollarını kullanmayı asla ihmal etmeyiniz” dediler.

 

ARKA KAPISINDAN İNİŞ YAPMALISINIZ

Okulların evlerine uzak olması nedeniyle toplu taşıma araçlarını kullanan öğrencilere de uyarılar da bulunan eğitmenler, “Toplu taşıma araçlarına ön kapıdan binip, düzenli bir şekilde koltuğa oturarak yolculuk yapmalısınız. Toplu taşımadan inerken de aracın arka kapısından iniş yapmalısınız” dediler.

 

Teorik eğitimin ardından uygulama da yapıldı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş