Erdem Beyazıt’ta hayvan sevgisi

Erdem Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu yönetimi tarafından öğrencilerin hayvanlara karşı merhamet duygularını artırmak ve bilinçlendirmek amacıyla farklı etkinlikler gerçekleştirildi.

Yayınlama: 28.12.2015
564
A+
A-

Öğrencilerin hayvanlara karşı merhamet duygularını artırmak ve bilinçlenmelerini sağlamak amacıyla kalıcı bir akvaryumun yanı sıra okula 2 günlüğüne kuş kafesi getirilerek içerisine 2 adet güvercin konuldu. Bunların yanı sıra okuldaki panolara hayvanlarla ilgili bilgilendirme afişleri asıldı.

 

ETKİLİ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Mehmet Akif Bakiler, “Öğrencilerimizin hayvanlara bakış açısını değerlendirmek, aynı zamanda hayvanlara karşı merhamet duygularını ön plana çıkarmak için okulumuzda kalıcı olarak bir akvaryum oluşturduk. Bunun yanında 2 günlüğüne güvercinlerin bulunduğu bir kafes yaptık. 2 tane güvercinimiz var. Bu kafesin yanına ve panoya da hayvanlarla ilgilendikleri zaman nasıl ilgilenmeleri gerektiğini, hayvan sevmenin yalnızca onları alıp okşamak olmadığını, sorumluluğunu yerine getiremeyecekleri hayvanlara bakmamalarını, hayvanları beslerken komşulara ve hayvanlara zarar vereceklerse bunların hem kul hakkına hem hayvan hakkına gireceğini, evlerindeki yemek artıklarını kimseye rahatsızlık vermeyecek yerlere hayvanların yemeleri için bırakmalarını, kışın balkon ya da bahçelerine ekmek kırıntılar veya buğday bırakmalarını, yazın sokağa kimseyi rahatsız etmeyecek yerlere içi su dolu kaplar bırakmaları için bir bilinç oluşturmaya çalıştık. Bunun etkili olacağını zannediyoruz. Güzel geri dönüşler aldık. İnşallah hayırlı ve uğurlu olur. Bundan sonra da bu tarz projeleri devam ettirmek istiyoruz. Barınaklar son zamanlarda çoğaldı ama insanlarımızın çoğu hayvan sevgisinden ziyade gösteriş için hayvan alıyorlar ve daha sonra sokağa salıyorlar. Bundan hayvanlar zarar görüyorlar, insanlar zarar görüyorlar, kazalara sebebiyet veriliyor. Bunların olmaması için bir bilinç oluşturma yoluna gittik” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş