Eski uygulama için dilekçe verdiler

İnegöl Belediyesi’nin Şubat ayı olağan meclis toplantısı geçtiğimiz Cuma akşamı gerçekleştirildi. Toplantıya katılan esnaf temsilcileri kaldırım işgali yasağıyla ilgili meclise dilekçe sundu. Esnaf temsilcileri trafiğe kapalı alanlarda ve kaldırımın müsait olduğu yerlerde eski uygulamanın devam etmesini talep etti.

Yayınlama: 09.02.2015
818
A+
A-

İnegöl Belediyesi’nin 2015 yılı Şubat ayı olağan belediye meclis toplantısı geçtiğimiz Cuma akşamı saat 20.30’da meclis salonunda gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın başkanlığında gerçekleştirilen meclise tüm meclis üyeleri katıldı. 27 gündem 5 takrir maddesi olmak üzere 32 madde görüşüldü. 32 maddenin 5’i oy çokluğu, diğer 27’si ise oy birliği ile karara bağlandı.

 

ODA BAŞKANLARI DİLEKÇE SUNDU






Terziler Odası Başkanı Selim Malçok ve Bakkallar Odası Başkanı Hakan İnkaya ve bazı esnafların bulunduğu ekip, “Belediyemizce uygulanmak istenen kaldırımdaki 0 tolerans çarşı içinde trafiğe kapalı alanlarda ve kaldırımın müsait olduğu yerlerde eski uygulamanın devam etmesini talep ediyoruz. Bu konunun Belediye Meclisinde tekrar görüşülmesini arzu etmekteyiz. Çıkacak sonucun halkımızı ve esnafımızı mağdur etmeyecek bir uygulama olmasını temenni ederiz” yazılı altında Terziler Odası Başkanı Selim Malçok, Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Süleyman Cavcı, Bakkallar Odası Başkanı Hakan İnkaya, Elektrikçiler Odası Başkanı Yakup Ulama, Lokantacılar Odası Başkanı Sabri Dönmez, Kahveciler Odası ve Berberler Odası Başkanı Erhan Güven’in imzasının bulunduğu dilekçeyi Başkan Alinur Aktaş ve dilekçe nüshalarını tek tek bütün meclis üyelerine sundular. Dilekçeyi sunan esnaf temsilcileri ardından meclis toplantısından çıktılar.

 

YILLARIN İHMALLERİNİN CEREMESİ VATANDAŞ ÇEKİYOR

Gündemin 19. Maddesinde yer alan Cerrah-Yenice ovaya taşan imar planlı alanlarla alakalı konuda, çevre düzeni kapsamında ova koruma sınırları içerisinde kalan mahallelerin meclis kararlarının İnegöl ile aynen uygulanmaya devam edilmesine karar verilmesi görüşüldü. Konuyla ilgili bilgilendirme yapan Başkan Aktaş şunları söyledi: Yılların ihmallerini, 10 aydır oradaki insanlar ceremesini çekiyorlar. Bu maddeyle birlikte süreç hızlanacak. Kimseye yeni bir hak tanımıyoruz. Sadece mevcut durumu onaylıyoruz. Tabi bunun içerisinde bazı elma ve armut bahçeleri kaynıyor gidiyor. Ama asla kimseye yeni bir hak tanınması söz konusu değil. Mevzi imar planlarıyla zapturapt altına alınması gerekiyordu. Bu çalışmayla beraber tamamen kayıt altına alınmış olacak. İnegöl’ün sanayisinin gerekliliği kadar ovasının da, tarım alanlarının korunması gerekliliği kaçınılmaz bir gerçek.

 

Konuşmanın ardından madde oy birliği ile kabul edildi.

 

AGD’YE KIRMIZI ÜLKÜ OCAKLARINA YEŞİL IŞIK

Gündemin 26’ncı maddesinde Kıran mahallesinde bulunan spor faaliyetlerini yapabilecekleri iki yıl içerisinde spor faaliyetlerini yerine getirecek tesisler kurmak şartıyla 10 yıl müddetle Anadolu Gençlik Derneği İnegöl Şubesi’ne yer tahsisi yapılması ile ilgili madde görüşüldü.

 

Konuya ilişlin açıklamalarda bulunan MHP’li üye İsmail Karaman şöyle konuştu: Köyde iki görüş var. Kuran kursu yapılmasına köylünün bir kısmı olumlu bakıyor ama diğer tarafta da futbol sahalarının ortadan kalkacağı yönünde olumsuz bakıyor. Bu tür tesislerin olmasını arzu ediyoruz. Ama ileri de sıkıntılar doğacağını düşünüyorum. Konunun komisyona iletilmesini istiyoruz. Derneğin sosyal yapısını da biliyoruz. Ülkü Ocakları derneğimiz içinde böyle bir talebimiz olacaktır.

 

GÜZEL BİR KAZANIM

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise değerlendirmesinde; “Enderun mektebi adı altında bir uygulama yapacaklarını söylediler. Güzel bir kazanım diye düşünüyorum. İnegöl’ün hayrına ve menfaatine olan her hayırlı çalışmanın yanında ve arkasında olacağımızı ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

 

OY ÇOKLUĞUYLA AGD’YE TAHSİS EDİLDİ

Konuşmaların ardından Kıran mahallesinde belediyeye ait alanın AGD’ye 10 yıllığına tahsis edilmesi konusu MHP’li 8 üyenin red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

 

İKİ ÖNERİ DE KABUL EDİLDİ

Gündemin 26’ncı maddesi gereği Çiftçi malları koruma meclisi ve murakabe heyeti seçimi yapıldı. AK parti grubuna adına konuşan Berat Ertopuz, teklifte bulundu. Ertopuz; Çiftçi malları koruma meclisine Selahattin Külcü, Selahattin Dumanlar, Mehmet Ergene, Ahmet Beyhan, Murakabe Heyeti üyeliklerine Erdoğan Alp, Mehmet Alkan, Halil Seymen, Adnan Satılmış’ı önerdi. MHP grubu adına konuşan İsmail Karaman ise, Çiftçi Malları Koruma Meclisi üyeliğine Mehmet Sert, Murakabe Heyeti üyeliğine Hasan Bayram’ı önerdi. Her iki grubunun önerileri de kabul edildi.

 

15 KADRO İPTAL EDİLDİ

Takrir madde gereği belediye başkan yardımcılığının da yer aldığı 15 kadronun iptali görüşüldü. 15 kadronun iptali konusu MHP’li üyelerin red oyuna karşın oy çokluğu ile kabul edildi.

 

MECLİS ARTIK AKŞAMLARI TOPLANACAK

Meclis toplantısında toplantıların saati de görüşüldü. Başkan Aktaş’ın saat 19.00 önerisi kabul edildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş