“Ey Şehid Oğlu Şehid”

İnegöl Belediyesi Tiyatro Topluluğu tarafından “Ey Şehid Oğlu Şehid” Çanakkale tiyatro oyunu Mobilya Müzesi Konferans Salonu’nda sahnelendi. Programa ilçe halkı yoğun ilgi gösterirken ilçe protokolünden de yoğun katılım oldu.

Yayınlama: 26.03.2016
436
A+
A-

Tiyatro oyununa İlçe Kaymakamı Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, meclis üyeleri, siyasiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Programda gazi bir dedenin Çanakkale mahşerini anlattığı ve adeta o günleri yaşattığı, belediye tiyatro oyuncularının da o günlerden kesitler sunduğu tiyatro oyunu izleyiciler tarafından büyük bir beğeni ile izlenildi.






 

Programın sonunda konuşma yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş; “Esaretin zincirinin kırıldığı, çelik ve barutun; inancın, imanın ve azmin karşısında yenik düştüğü,yokluğun-varlığı, maneviyatın-maddiyatı, özgürlüğün sömürgeyi yendiği ve gidipte dönemeyenlerin yeri olan Son Kale Çanakkale’yi bizlere anlatan “Ey Şehid Oğlu Şehid” tiyatro oyunu ile bu akşam sizlerin karşınızdaydık. Çanakkale; Dünya’nın dört bir yanından vahşet için yan yana saf tutan emperyalizme ve vahşi sömürü çıkarları için bir araya gelen, bir milleti yok etmekle beraber, mazlum milletlerin umudunu boğmayı hedefleyen, Akif’in ”Tek dişi kalmış Canavar” dediği sözde medeniyete karşı, Allah’a tam bir teslimiyet içerisinde, imanı ve inancıyla, küçücük bedenleri ve kocaman yürekleriyle daha on üçünde, on beşinde gözünü vatan, millet, bayrak ve Allah yolunda kırpmadan verebilen yiğitlerin destanıdır” dedi.

 

Aktaş; “Kısa bir süre önce hayata geçirdiğimiz İnegöl Belediyesi Tiyatro Topluluğu özverili ve istekli çalışmaları sonucunda ilk programları olan Tek Dişi Kalmış Teknoloji ile büyük bir beğeni kazanmıştı. Yoğun istek üzerine Cumartesi akşamı yeniden bu oyunu sahneye koyacaklar. Geçen hafta da Mehmet Akif Ersoy’u Anma ve İstiklal Marşı Dramalı Tarih Söyleşisi programı ile izleyicilerin karşısına çıkmışlardı. Bu akşam da ortaya koydukları “Ey Şehid Oğlu Şehid” tiyatro oyununda Çanakkale’yi dedemiz anlattı. Çocuklarımız da o zor günleri, zaferin nasıl geldiğini bizlere çok güzel bir şekilde canlandırırken, küçük kızımız da Çanakkale ruhunu bugüne uyarladı. Çanakkale’yi bu gece adeta bizlere yaşatan ve bizleri hüzünlendiren bu oyuncu kardeşlerimiz için sizlerden alkış istiyorum” dedi.

 

Bugün Çanakkale’deki bu ruha en çok ihtiyaç duyduğumuz dönemlerden birini yaşıyoruz diyen Aktaş; “Bugün iç ve dış mihraklar tarafından ülkemizin üzerinde oynanan kirli oyunlarla bizi birbirimize düşürmek istendiklerini açıkça görmekteyiz. Yaşadıklarımız bize, bir ve beraber olmanın önemini bir kez daha hatırlatıyor. Bize düşen görev, Çanakkale’nin yiğit kahramanlarına layık olabilmektir. Unutulmamalıdır ki; her karış toprağı şehit kanıyla ıslanan bu topraklar kolay kazanılmadı ve kaybedilmeyecek” şeklinde konuştu.

 

Gecenin sonunda konuşan İlçe Kaymakamı Ali Akça ise; “101 yıl önce Çanakkale’de yapılan o onurlu mücadeleyi arkadaşlarımız en güzel şekilde bizlere yansıttılar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Yine oyunda Gazi dedemiz hissiyatımıza tercüman oldu. Ama Çanakkale’de asıl sözü kim söyledi biliyor musunuz 101 yıl önce mücadele eden o onurlu kahramanlar. Allah onlardan razı olsun, ruhları şad mekanları cennet olsun. Hepinizi en derin sevgi ve saygılarımla selamlıyorum” dedi.

 

Gecenin sonunda tiyatro oyununun yazarı Ayhan Gürler’e ve yönetmeni Volkan Derman’a Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından çini takdim edildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş