Girişimciler sertifikalarını aldı

KOSGEB ve İnegöl Belediyesinin tarafından gerçekleştirilen “Uygulamalı Girişimcilik Kursu” kursiyerleri sertifikalarını aldı.

Yayınlama: 07.04.2016
478
A+
A-

29 Şubat- 16 Mart tarihleri arasında eğitimleri gerçekleştirilen kursiyerler, düzenlenen tören ile sertifikalarını aldılar.

 

Sertifika töreninde açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) destekleri ile İnegöl Belediyesi olarak düzenlediğimiz ve 29 Şubat- 16 Mart tarihleri arasında eğitimlerini gerçekleştirdiğimiz ‘Uygulamalı Girişimcilik Kursu’muzun sertifikalarını bugün kursiyerlerimize teslim edeceğiz. İnegöl Belediyesi olarak İnegöl’ümüzü daha yaşanabilir, daha modern bir şehir yapmak üzere sürdüğümüz alt yapı, üst yapı, yol, temizlik ve çevre düzenlemeleri gibi asli belediyecilik hizmetlerimizin yanı sıra sosyal ve kültürel hayatımızı renklendirecek ve çeşitlendirecek pek çok projeyle de halkımıza hizmeti sürdürüyoruz. Tabi bu hizmetlerimiz sadece bu kadarla sınırlı değil. Güçlü bir ekonomiye sahip olan şehrimizin atılgan, müteşebbis ruhlu, girişimci özellikleri ön planda olan halkına da yeni iş alanlarında ufuk açacak olan KOSGEB işbirliğiyle düzenlediğimiz ‘Uygulamalı Girişimcilik Kursu’ sayesinde yeni iş kurmaları noktasında rehberlik ediyoruz. 300 kişinin başvurduğu, 220 kişinin mülakata alınarak 60 kişinin kursa katılmaya hak kazandığı ‘Girişimcilik Kursu’muzu iki grup halinde yapıyoruz. İlk grup eğitimlerimiz tamamlanmıştır. İnegöl Belediyesi tarafından beşincisini gerçekleştirdiğimiz Kosgeb Uygulamalı Girişimcilik kursumuzun ilk grubuna katılan 30 kişi arasından 29 kişi belge almaya hak kazanmıştır. Sertifikalarını alan kursiyerlerimiz iş ile ilgili projelerini hazırlayarak KOSGEB’e sunacaklardır”






 

“KOSGEB onay kurulundan geçen projeler için geri ödemesiz; işletme kuruluşuna 2.000 TL’ye kadar, kuruluş dönemi makine, teçhizat ve ofis donanımına 18.000 TL’ye kadar, işletme giderlerine 30.000 TL’ye kadar hibe verilebiliyor. Ayrıca destek ve geri ödemeli sabit yatırım desteği için 100.000 TL’ye kadar kredi desteği veriliyor. 100.000 TL’lik kredi yalnızca makine alımlarında 0 faizli ve 2 yıl geri ödemesiz olarak kullanılabilmektedir. Eğitimin hedef kitlesi yeni girişimci adaylardır. İnesmek –  KOSGEB iş birliği ile yapılan girişimcilik eğitimi,  kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin bir iş planına dayalı olarak kuracağı işletmelerin başarı düzeyini arttırmak amacı ile düzenlenmektedir. Bu sene 5.sini düzenlediğimiz girişimcilik kurslarımızda bugüne kadar bugün ziyaret ettiğimiz grubumuzla birlikte 150 kişi eğitim görmüştür. İnegöl’ümüze ve İnegöl ekonomisine yararlı işler kuracak olan iş sahiplerimize şimdiden kolay gelsin diyerek başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş