Gürcü ressamlar İnegöl’e hayran kaldı

“Batumlu Sanatçılar Resim Sergisi” adlı sergi kapsamında 10 günlüğüne Bursa’da bulunan Gürcü ressamlardan oluşan heyet İnegöl’ü gezdiler. Gürcü ressamlar gezi esnasında hayranlıklarını gizleyemediler. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 10.03.2015
1.123
A+
A-

Türkiye Gürcistan Dostluk Grubu ve Bursa Milletvekili Başkanı Hüseyin Şahin’in öncülüğünde başlatılan çalışmalar kapsamında Bursa Büyükşehir Belediyesi, Batum Başkonsolosluğu ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası davetlisi olarak Bursa’da “Batumlu Sanatçılar Resim Sergisi” adı altında 10 gün sürecek resim sergisi açan Batumlu ressamlar, Batum Shota Rustaveli Devlet Ünüversitesi’nden  Prof. Dr. mimar ressam  Jemal Mikaladze Tiflis Ortaokulu’nda ressam İrine Miikaladze, Batum Sanat Koleji Müdürü ve  ressam Guram Putkaradze, Batum Sanat Koleji’nde ressam Nodar Shavadze, İnga Shalvadashvili, Tornike Sonadze (Tiflis), Giorgi Bolkvadze ve Beka Boklvadze (Batum) günübirlik ziyaret kapsamında İnegöl Kafkas Folklor Derneğini ziyaret ettiler. Başkan Ömer Faruk Demirtaş tarafından karşılanan ressamlar öncelikle İnegöl Kent Müzesine ziyaret gerçekleştirdiler. Müze rehberi eşliğinde gerçekleştirdikleri ziyarette müzenin çok güzel bir çalışma olduğunu belirten ziyaretçiler bu çalışmalarda emeği geçen İnegöl Belediyesi’nin, yüzde yüz katkı sağlayarak böyle bir müze oluşmasına sebep olan İnegöl haklının geçmiş ile gelecek, yenilik ve öncülük noktasında örnek bir çalışma yaptıklarını belirterek hayranlıklarını ifade ettiler.

 

İNEGÖL’DE RESİM SERGİSİ






Müze ziyaretinin ardında dernek binasına geçildi. Dernek Başkanı Ömer Faruk Demirtaş, ziyaretçilere dernek faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Demirtaş, “Folklorik faaliyetlerimize ek olarak sizlerle İnegöl’ümüzde resim sergisi açmak isteriz” diye teklifte bulunurken ressamlar; “Neden olmasın. Biz buradayken Bursa ve Uludağ manzaralarında üçer tane yeni resimler yapmış bulunuyoruz. Gerçekten ressam için ilham kaynağı olacak çok doğal güzellikler mevcut. Halkınız da sanata ilgili. Bunu programlayabiliriz” ifadelerini kullandılar.

 

Ziyaret, Demirtaş’ın ressamlara hediyeler takdim etmesinin akabinde son buldu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş