Hayvan Bakım Merkezi’ne yeni araç

Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi tarafından sokak hayvanlarının tedavi ve bakım hizmetlerinde kullanılmak üzere İnegöl Belediyesi tarafından yeni araç tahsis edildi.

Yayınlama: 20.11.2015
758
A+
A-

Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezinde düzenlenen tanıtıma Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Günaydın ile Bakım Merkezi çalışanları katıldı.

 

HAYVAN DOSTU BİR BELEDİYEYİZ






İnegöl Belediyesi olarak yaptıkları hizmetlerde sınır tanımadıklarını belirten Sabri Günaydın, “İnegöl Belediyesi olarak aşı, tedavi ve bakım hizmetleri için sokak hayvanlarının taşıma ve nakillerinde kullanılacak yeni bir aracı tanıtmak için bugün buradayız. İnegöl Belediyesi olarak yaptığımız hizmetlerde sınır tanımıyoruz. Bizler yaratılanı yaratandan ötürü seviyor, şehrimizin huzuru ve selameti adına elimizden gelen tüm imkânları seferber ederek bu şehre hizmet ediyoruz. Hayvan dostu bir Belediye olarak en az insanlar kadar hayvanlarında korunması ve ihtiyaçlarının karşılanması gerektiği bilinciyle hareket ediyoruz. Bu kapsamda sokak hayvanlarına daha rahat bir ulaşım ve nakil hizmeti verilebilmesi için Devlet Malzeme Ofisi’nden alınan çift kabin kamyonet özel olarak tasarlanmış ve kasası da yenilenerek sokak hayvanlarına hizmet verecek hale getirilmiştir” dedi.

 

70 BİN LİRALIK ARAÇ

Sokak hayvanlarının aşı, tedavi ve bakım hizmetlerinde kullanılacak yeni aracın belediyeye toplam maliyetinin 70 bin lira olduğun ifade eden Günaydın, “Araç üzerinde yapılan özel tasarım zaman içerisinde dönüşümlü olarak değiştirilerek vatandaşlarımızın bu konuda hem duyarlılık kazanmasına hem de farkındalık oluşturulmaya çalışılacaktır. Ayrıca sokak hayvanlarının tedavi, kısırlaştırma ve her türlü operasyonunun güvenle yapıldığı hayvan barınağımızda tedavi sürecini tamamlayıp sağlına kavuşan, kısırlaştırılan, aşıları yapılan ve çip takılarak kayıt işlemleri tamamlanan sokak hayvanları daha sonra doğal yaşam alanlarına geri bırakılmaktadır. Vatandaşlarımızın sokak hayvanlarına karşı daha fazla duyarlı olması ve gönlümüzü yüceltecek hareketler içerisinde bulunarak onlara karşı sahiplenme duygusu içerisinde olması gerektiğini düşünmekteyiz. Özellikle kış aylarının gelişini göz önünde bulunduracak olursak halkımızdan sokak hayvanları için evlerinin önünde su ve yem bulundurmalarını rica ediyoruz” diye konuştun.

 

VATANDAŞLARA ÇAĞRI

Vatandaşlardan yemek artıklarını çöpe atmak yerine sokak hayvanlarının beslenmesi için Hayvan Barınağına veya yeni oluşturdukları beslenme odaklarına bırakmaları konusunda hassasiyet göstermelerini rica eden Günaydın, “Ayrıca yemek artıklarını çöpe atmak yerine sokak hayvanları için ayırmak ve yemek artıklarını bu şekilde değerlendirmek ile israftan da kaçınılmış olacaktır. Vatandaşlarımızın dışarıda yardıma muhtaç sokak hayvanı gördükleri taktirde, Alo 153 nolu telefondan bizlere ulaşmalarını yada bizzat hayvan barınağına getirmelerini bekliyoruz. Hizmete giren hayvan nakil aracımızın hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş