HEM’de yeni hedef 40 bin kursiyer

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, geçen yıl koymuş oldukları 30 bin kursiyer hedefini aştıklarını, yeni hedeflerinin ise 40 bin kursiyer olduğunu ifade etti.

Yayınlama: 29.08.2015
510
A+
A-

HEM Müdürü Burhanettin Özdemir, üniversite mezunu, lisans mezunu veya eğitim fakültesi mezunu vatandaşların da KPSS ve LYS kursları için öğretici olarak kendilerine başvurabileceklerini ifade etti.

 

KENDİLERİNE DÖNÜŞ YAPIP GÖREVLENDİRME YAPABİLİYORUZ SENE İÇİNDE






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Halk Eğitim Müdürü Burhanettin Özdemir, ” HEM’de 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı için Usta Öğretici ve Uzman Öğretmen başvuruları, 26 Ağustos Çarşamba günü başladı. 4 Eylül 2015 Cuma gününe kadar devam edecek. 7 Eylül’de seminer çalışmaları başlayacak. 3 Günlük bir seminer çalışmamız olacak. Yine 10-18 Eyül arasında alan tarama çalışması dediğimiz çalışmalar yapılacak. Yani bu dönem içinde bütün köyler, mahalleler taranacak. Usta öğreticilerimiz ile beraber tarama yapıyoruz, afiş asıyoruz ve gittiğimiz mahallelerde muhtarlarla, okullarla ve halkla görüşerek direk taleplerini alıyoruz. Bunun akabinde yine 5 günlük bir stand çalışmamız olacak. İnegöl’ün 4 ayrı noktasında 14-18 Eylül tarileri arasında direk vatandaşın ayağından kurs başvuruları alacağız. Bunların başvurularına göre broşürlerimizi vereceğiz ve kurs ön kayıtlarını yapıp, ona göre de kurslarımızı 1 Ekim’den itibaren açacağız. Ben genelde belli başlı olarak giyim ve el sanatları dışında, çocuk gelişmi, bilgisayar, muhasebe, sportif kurslar, yemek ve pasta alanı, halk oyunları, kuaförlük, resim, büyo yönetimi ve sekreterlik, hasta ve yaşlı bakım gibi alanlarda lisans, ön lisans ve meslek lisesi mezunu olanlar, aynı zamanda bunu belgelendiren lise mezunları veya ustalık belgesi olanlar, bu dediğimiz Usta Öğreticilik başvurularına hak tanıyorlar. Bununla ilgili belgelerini bize ibrazederek, başvurularını alıyoruz. Bunların arasında da yönetmelikler çerçevesinde görevlendirmelerimizi yapıyoruz. Bunun dışında uzman olarak da bu sene biz hem KPSS hem de LYS kursları düzenleyeceğiz.  Bununla ilgili kadrolu öğretmenlerimizden faydalanacağız ama bunun dışında, LYS kursları ve KPSS kursları için de üniversite mezunu, lisans mezunu veya eğitim fakültesi mezunu arkadaşlarımızın da başvurularını bekliyoruz. Her türlü alanda uzman başvuruları bizelere yapabilirler. İhtiyaç olduğunda da o kursları açarak kendilerine dönüş yapıp görevlendirme yapabiliyoruz sene içinde” dedi.

 

1500 KURSTA 40 BİN KURSİYER HEDEFİ

Yeni hedeflerinin 40 bin kursiyer olduğunu belirten Özdemir, “Geçtiğimiz yıl önümüze koyduğumuz hedefimiz 1200 kurstu. Bir önceki yıl 1100 kurstu. Önceki sene toplam 25 bin kursiyerden hedefimizi 30 bin kursiyer olarak belirledik. Şu anda 30 bin sınırını geçtik. Önümüzdeki sene bunu 1500 kursta 40 bin vatandaşımıza eğitim vermeyi hedefliyoruz. Çünkü personelimiz daha da oturdu. Şu an yeni binamız ile birlikte daha güzel ve planlı hizmet verebilme noktasındayız” ifadelerini kullanarak konuşmasını sonlandırdı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş