Huzur Mahallesi Kur’an Kursu’nun temeli atıldı

İnegöl Belediyesi tarafından arsası bağışlanan ve yapımı üstlenilen Huzur Mahallesi Kur’an Kursu’nun temeli dün düzenlenen törenle atıldı.

Yayınlama: 24.12.2014
874
A+
A-

Temel atma törenine AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye Başkan Yardımcıları Adil Kansu, Eşref Yiğit, Turgay Yel, İlçe Müftüsü Bayram Canbey, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

CAMİLERİMİZİN GÖREVLİLERİNİN CAMİYE ÇOK YAKIN MEKANLARDA OLMASI LAZIM






Temel atma töreni öncesi açılış konuşmasını gerçekleştiren İlçe Müftüsü Bayram Canbey, “Cami ve Kuran Kursu deyince Medine’de Mecsid-i Nebi’nin ilk yapılışı aklıma geliyor. Peygamberimizin 623 yılında Mescid-i Nebi’nin yapılışında düşünülen 3 şey vardı. Bir mescit, cami, onun yanı başında Peygamberimizin kalabileceği bir mekan, yani imam evi. Bir de kimsesiz, garibanların barınabileceği hemen mescidin yanı başında Ashabı Suffa denilen bir yer vardı. Cami, mescit, imamevi, Peygamberimize tahsis edilen 2 oda ve bir de kimsesizlerin barınabileceği daha sonra ilim ve irfan yuvası denilebilecek olan mekan Suffa ashabının barındığı yer. Dolayısıyla Kuran kursu denilince, imamevi denilince bana bu olayı hatırlatıyor. Camilerimizin görevlilerinin camiye çok yakın mekanlarda olması lazım. Ve cemaatimiz tarafından arandıklarında kolay bir şekilde ulaşılabilecek bir yerde olması lazım. Bu nedenle camilerimize yakın bir yerde lojman yapılmasını elzem olarak görüyorum. Kuran Kursu tabi hepimizin öğrenmek zorunda olduğu, çocuklarımıza öğretmemiz gereken Kuran’ı Kerimin öğretildiği mekan. Dolayısıyla böylesine güzel bir hizmetin başlama noktasında bulunuyoruz. Böyle güzel bir hizmetin başlamasına vesile olan özellikle İnegöl Belediye Başkanlığı, böyle bir yeri Kuran Kursu ve imamevi olarak yapılmak üzere tahsis etmiş olmasından dolayı duyduğumuz memnuniyeti ifade ediyorum. Bir kez daha Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. İnşaatımızı da İnegöl Belediye Başkanlığı üstlenmiş vaziyette. Bu anlamda da teşekkür ediyorum. Allah en kısa zamanda tamamlamayı nasip etsin. Bu hizmetin yapılmasında ön ayak olan Muhtarımıza da teşekkür ediyoruz” dedi.

 

ARTIK RUHSATLI EVLER YAPILABİLİYOR

“Kuran Kursu ve imamevini biz tek başımıza yapmıyoruz” ifadeleri ile konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Muhtarımızın ve hayırseverlerimizin çok büyük katkıları var. Huzur Mahallesi biliyorsunuz, sıkıntılarıyla, dertleriyle beraber büyüyor. Vakti zamanında bir şekilde ekmeği için farklı tarihlerde buraya göçüp gelmiş abilerimiz, kardeşlerimiz var. Ve bu manada burada konuşlanmışlar. Ama hepinizin bildiği gibi yıllardır konuşulan ama bir türlü aşılamayan bir tapu konusu vardı. Belki şuan farkında değilsiniz ama inşallah ileride bu çalışmanın ne kadar hayırlı bir çalışma olduğunu hep beraber göreceğiz. Hisseli tapularla, velhasıl bir yerin 10-15 sahibiyle karma karışık maalesef bir düzenle gidilmeye çalışılıyor. Hamdolsun şimdi bu problem aşıldı. Artık ruhsatlı evler yapılabiliyor”

 

AKTAŞ’TAN İMAR VE RUHSAT UYARISI

“Tabi bir taraftan burada suyla, asfaltla, kanalizasyonla, sağlıkla, sağlık ocağından, okulundan, parkından, bahçesine varana kadar bir sürü çalışmalar yapıldı. Daha yapılacak bir sürü çalışmada var. Ama bir taraftan da o değişimi ve dönüşümü hep birlikte gerçekleştirmemiz gerekiyor. Sizden dönem dönem bununla alakalı taleplerimizde oluyor. Ben özellikle burada ki insanlarımızın en güzel caddeleri, en güzel oyun alanları hak ettiklerini düşünüyorum. O konuda da özellikle mahalle sakinlerimizden destek ve katkı beklediğimizi ifade etmek istiyorum. Bunu niçin söylüyorum; burada güzel ve hayırlı bir temel atma törenindeyiz. Çok hayırlı bir hizmetin başlangıcındayız. Ama takdir edersiniz ki bu yerler buluşma mekanlarıdır. İnşallah artık imarına, ruhsatına uygun bir şekilde buradaki genişlemeyi sağlamamız gerekiyor. Ve beraberde de görsel anlamda olumsuzluk oluşturan yapıları da bir bir ortadan kaldırmamız gerekiyor. Bununla alakalı sizleri bazı tebligatlar yaptık. Bu kural ve kaidelere uyulması noktasında özellikle sizlerden istirham ediyorum”

 

HEP BİRLİKTE BURALARA SAHİP ÇIKALIM

“İnşallah çalışmalar bittiğinde ortaya çıkan güzellikleri öncelikle bu mahallenin sakini olarak sizler yaşayacaksınız. Tabi Huzur Mahallesi gerçekten camiyle, Kuran kursuyla ve dini konularla alakalı müthiş bir hassasiyet içerisinde. Bu konuyu sağlayan hem din görevlilerimiz var hem de burada akil adam diye tabir ettiğimiz abilerimiz var. Ben onlara yürekten teşekkür ediyorum. Hem Yeşil Caminin yeniden yapımı, çevre düzenlemesi hem de bu tesisin oluşmasıyla alakalı onların büyük destekleri, gayretleri var. Tabi şu bir vaka, her gittiğim yer de söylüyorum; en iyi mühendisleri, en iyi devlet adamlarını, en iyi siyaset adamları, en iyi doktorları, öğretmenleri yetiştirebiliriz. Ama bu yetiştirdiğimiz kişiler içerisinde Allah korkusu ve insan sevgisini vermezsek açıkçası yaptığımız hiçbir işin ehemmiyeti ve kıymeti olmaz. Dolayısıyla da bu mekanlar inşallah o eksiğin ve aksağın giderileceği mekanlardır. Hep birlikte buralara sahip çıkalım. Ve en kısa zamanda bitirelim. Kız ve erkek çocuklarımız burada Kuranı Kerim ve dini bilgiler alsınlar. Beraberinde de inşallah hayırlı nesiller yetişmesinde de burası güzel bir aracılık etsin” dedi.

 

TÜRKİYE’MİZİN 2015 BÜTÇESİ İLE İLGİLİ KARAR ALDIK

2015 Bütçe Görüşmeleri’ni gerçekleştirdiklerini ifade eden AKP Bursa Millet Vekili Hüseyin Şahin, “Ayağımızın tozu ile geldik. Dün saat 2 itibari ile Bursa’ya geldik. Türkiye’mizin 2015 bütçesi ile ilgili karar aldık. Memleketimize, milletimize, ülkemizi kalkındıracak, toplumsal refahımızı yükseltecek bir bütçe yaptık. Hemen seçim bölgemize döndük ve bugünde sizinle birlikte, çok hayırlı bir hizmetin, çünkü bize ‘Hayırda yarışın’ emrine uyan bir nesiliz. Temel atma merasiminde beraberiz. Bugün burada temelini atacağımız tesis, bir imamın evi, bir kuran kursu olmaktan öte, gelecek nesli yetiştirecek, eğitecek ve milletimize yöne verecek bir tesis olacak. Çünkü biz öyle inanıyoruz. Eğer manevi bir pınardan, çocuklarımıza, gençlerimize kana kana o kuranın faziletini ve bereketini içirirsek, diliyoruz ki, bu memleket huzur, kardeşlik, birlik ve beraberlik, öncü bir millet olacaktır. Buna inanıyoruz. Çünkü bunun referansı bizim geçmişimiz. İnşallah o tesislerden birini burada inşa edeceğiz” DEDİ.

 

ANKARA’DAN DESTEK SAĞLAYACAĞIZ

Gerekli çalışmalara Ankara olarak destek vereceklerini belirten Şahin, “Belediye Reisimiz destek verecek. İş adamlarımız destek verecek. Burada yaşayan komşularımız destek verecek. Hayırda yarışarak, bu tesisi de kazandırmış olacağız. Nasıl ki camimizi yaptık bitirdiysek. Camiyi de kısa zaman sonra hizmete geçireceğiz. Diyanet İşleri Başkanlığımızdan buraya destek aktarmıştık. İnşallah burada ilçe başkanımız ve Müftü Bey gerekli çalışmaları yapacaklar. Ve bizde Ankara’dan destek sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

 

MİLLETE HİZMET ETTİKÇE, MİLLETTE BİZE DESTEĞİNİ VERİYOR

Şahin, konuşmalarını şu ifadelerle tamamladı: Bugün Huzur Mahallesi’ndeyiz. Arka tarafta TOKİ konutlarını görüyorum. Orada 686 konut, yeni sahiplerine teslim edilen 1244 konut var. Çok güzel bir yapılaşma içerisinde modern bir yaşam var. Biliyorum ki Reis Bey bu bölgenin değişimi, dönüşümü, alt yapısı, tapularının tahsisi konusunda çok ciddi emek sarf ediyor. Çünkü Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’ne bu konuda çok ciddi çalışmalarımız oldu. Bu yörenin de değişmesi, gelişmesi için okullar, spor tesisleri ve diğer sosyal donatılarla modern bir hüviyete bürünmesini temenni ediyoruz. İşte Gençlik Merkezi’ni hemen yukarıya yaptık. Belediye Reisimiz spor tesislerini her zaman yapıyor, ihtiyaç oldukça yapacak.  Bilgi kültür evi yapıyor. Buraya orta okul yapacaktık ama ihalesi yapıldı, maalesef ihaleyi alan müteahhidin ömrü vefa etmedi. Ailesi de yapamayacağını beyan ettiği için yeniden ihale yapılacak. İnşallah onu da çok kısa sürede yapıp kazandıracağız. Biliyorsunuz İnegöl’e 5-6 km uzaklıkta ama anayolun ortasını aydınlatarak, Akıncılar Kavşağına, Akıncıları geçtikten sonra ışıl ışıl yaptık burayı. Neredeyse şehir içinde gelirmiş gibi, ışıkların altından karanlığa düşmeden Huzur Mahallesi’ne geliyoruz hep beraber. Tabi daha birçok hizmeti hep beraber yapmaya devam edeceğiz. Allah bize güç verdikçe,  sizde bize destek verdikçe, AKP Hükümeti, AKP Belediyeleri sizlere hizmet etmekten her zaman keyif alıyor. Bununda en büyük güvencesi başta Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızdır. Çünkü biz bir şeyi biliyoruz ki, millete hizmet ettikçe, millette bize desteğini veriyor.

 

KAYMAKAM AKÇA’DAN GÜNE UYGUN MEHMET AKİF ERSOY ŞİİRİ

Kaymakam Ali Akça ise, “Bizim insanlarımız neden kuran kursları yaparlar? Neden cami yaparlar? Çünkü bizim insanımız arzu aderki, güzel dinimizin güzel değerlerini en doğru şekilde en güzel şekilde öğrenmek isterler. Ve bundan dolayı da cami yaparlar, kuran kursu yaparlar. İstiklal Marş’ımızın şairi Mehmet Akif’in çok sevdiğim bir şiiri vardır. Mehmet Akif derki, “İbret olmaz bize hergün okuruz ezber de, yoksa hiç mana aranmaz mı bu ayetlerde” lafzı muhkem yalnız anlaşılan kur’an-ın çünkü kaydında değil hiç birimiz mananın.” Mehmet Akif ister ki insanımız kuranın hem lafzını hem manasını öğrensin. Camiler ve kuran kursları kuranın hem lafzının hem de manasının öğrenildiği yerlerdir. O nedenle insanımı camiler ve kuran kursları yapar ve ihya ederler. Burada da dini öğrenirler. Bizim dinimiz Allah rızasını esas alır. Allah’a imanı esas alır. Salih amel işlemeyi takdir eder” dedi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş