Huzurevinin temeli atıldı

İşadamı Mehmet Göztepe, rahmetli olan eşinin adına yaptıracağı İnegöl Belediyesi Fatma Göztepe Huzurevi ve Aşevi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Yeni huzurevi ile ilgili bilgi veren Aktaş, taban alanı 931 m2 olmak üzere toplamda 2632 m2 alana sahip olacak olan yeni Huzurevi ve Aşevi binasında ikişer kişilik 5 bayan odası, ikişer kişilik 20 adet bay odası, mescit, yaşlı bakım odası, temizlik odası, sağlık odası, berber, umumi tuvaletler, kazan dairesi, mutfak ve müştemilatları, yemekhane, idare, üç adet yatak odası, çamaşır odası, depo alanları, personel soyunma odaları, dinlenme alanı ve teras bulunacağını ifade etti.

Yayınlama: 21.11.2015
570
A+
A-

Anaokulu, ilk ve ortaokulunu kazandıran İnegöllü İşadamı Mehmet Göztepe, rahmetli olan eşinin adına Yeniceköy mahallesine bir eser daha kazandırıyor. İnegöl Belediyesi’nin tahsis ettiği yere Mehmet Göztepe tarafından rahmetli olan eşinin adına yaptıracağı İnegöl Belediyesi Fatma Göztepe Huzurevi ve Aşevi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Törende konuşmalar sırasında Göztepe ailesi annelerini yad edip gözyaşlarını tutamadılar.

 

GURURLUYUZ






Huzurevi inşaatının sponsoru olan hayırsever Göztepe ailesi adına söz alan Hüseyin Göztepe, “Burada temelini atacağımız kurum babam ve rahmetli annemin 13 yıl önce hayalini kurduğu bir eserdi. Kısmet bizlere nasip oluyor. Kurulan bu hayal şekil olarak bugün gerçekleşse de 2006 yılında açılışını yapmış olduğumuz Ali Şefika Göztepe İlköğretim Okulu ek binası ve 2011 yılında açılışını yaptığımız Fatma Mehmet Göztepe Anaokulu ile aile büyüklerimizin hayallerimizin bir kısmını hep beraber gerçekleştirdik. İnşallah bizden sonraki nesillere de bu tür eserleri yapıp bırakmak nasip olur. Bu temenni inşallah bizler için, bir sonraki nesil için bir başlangıç olur. Bugün bizler şahsımız ve ailemiz adına bu onuru yaşarken annemizin adı ile ebediyete kadar yaşayacak bu eserin temelini atmaktan ayrı bir gurur duyuyoruz” dedi.

 

Huzurevinin geçmişi hakkında bilgiler veren İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Her insan, beşikten mezara kadar, ömrünün her evresinde ilgiye, sevgiye, saygıya ve insanca yaşama hakkına sahiptir. İnsanımızın hepsine bu nazarla bakıyor, yediden yetmişe tüm vatandaşlarımızın güvenliğini, refahını, huzurunu temin etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu düsturla bugün sizlerle birlikte yeni yapacağımız İnegöl Belediyesi Fatma Göztepe Huzurevi ve Aşevimizin temel atma törenini gerçekleştirmenin heyecanı ve sevinci içerisindeyiz. Büyüklerimiz, aile ve toplumsal hayatımızın en kıymetli hazineleridir. Milletimiz, tarihinin her döneminde yaşlılarını baş tacı etmiş, onların engin tecrübelerinin kıymetini bilmiş ve bu sayede toplumsal birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu canlı tutmayı başarmıştır. Bizler büyüklerine, anne ve babalarına hizmeti, onların ihtiyaçlarının karşılanması için gösterilen gayreti, ibadet kabul eden bir medeniyetin temsilcileriyiz. Bugün yeni binasının temel atmasını gerçekleştireceğimiz İnegöl Belediyesi Huzurevi 1973 yılında kurucu bir dernek tarafından kurulmuş ve 1986 yılına kadar dernek tarafından işletilmiştir.  Huzurevimiz 1986 tarihinden itibaren İnegöl Belediyesine geçerek dönemin Belediye Başkanı Muhittin Tanoğlu zamanında belediye birimi olarak işletilmeye başlanmıştır. Huzurevimiz daha sonraları aşevi olarak ta hizmet vermeye başladı. Aşevimizde, Huzurevinde kalanlarla beraber her gün 200 kişiye yakın sıcak yemek servis edilmektedir. Şehrimizde ikamet edip yemek alamayan 11 kişiye de mobil hizmet aracımızla evlerine kadar yemek servisi yapılmaktadır. Huzurevi ve Aşevimizin Yeniceköy Mahallemizde yapılması aşevimizden sıcak yemek temin eden vatandaşlarımızı endişelendirmesin. Yemeklerimiz burada yapılacak olsa da dağıtım İnegöl merkezinde insanların rahat ulaşabileceği bir yerden devam edecek. Dağıtımın yapılacağı yerle ilgili birkaç farklı alternatifimiz var. Bunlardan birine önümüzdeki günlerde karar vereceğiz” dedi

 

Yeni huzurevi hakkında bilgiler veren Aktaş, “”Huzurevimizde şu anda 33 erkek, 4 bayan sakinimiz barınmaktadır. İnegöl Belediyesi Huzurevi kurulduğu günden bugüne kadar 1000’i aşkın kişiye barınma imkanı sağlamıştır. Taban alanı 931 m2 olmak üzere toplamda 2632 m2 alana sahip olacak olan yeni Huzurevi ve Aşevi binamızda ikişer kişilik 5 bayan odası, ikişer kişilik 20 adet bay odası, mescit, yaşlı bakım odası, temizlik odası, sağlık odası, berber, umumi tuvaletler, kazan dairesi, mutfak ve müştemilatları, yemekhane, idare, üç adet yatak odası, çamaşır odası, depo alanları, personel soyunma odaları, dinlenme alanı ve teras bulunmaktadır. Hadis-i Şeriflerinde Peygamber Efendimiz buyuruyor ki; “Küçüklerimize merhamet etmeyen, büyüklerimize saygı göstermeyen bizden değildir”. “Yaşlılarımıza hürmet ve ikram, Allah Teâlâ’ya saygıdandır”. “Halkı içindeki ihtiyar, ümmeti içindeki peygamber gibidir”. Bizlerde bu şuur ve bilinçle yüzlerce yıl halkına hizmet etmiş bir ecdadın torunları olarak hizmetlerimizi aynı titizlikle devam ettiriyoruz.  Yeniceköy Mahallemizde yaptığımız hizmetler bununla sınırlı değil tabi ki mahallemizin belediyemize bağlanmasının ardından hemen çalışmalarımızı başlatıp eksikleri giderme yolunda hızla bir aşama kaydettik. Doğalgaz hizmetinin mahallemize getirilmesi başta olmak üzere muhtarlık binamızın yapılması, yol ve asfalt çalışmaları, bilgi ve kültür evimizin açılması, otopark alanlarının yapılması, mevcut çocuk parklarının revize edilmesi, yeni çocuk parklarının yapılması, kapalı sistem sulama sisteminin kurulması, batı şantiyemizin kurulması gibi pek çok hizmeti bugüne kadar Yeniceköylülerin hizmetine sunduk. Huzurevi ve aşevimizin yapılmasında bizlerden desteğini esirgemeyen, binamıza adını veren Göztepe Ailesine de ayrıca teşekkür ediyorum. Rabbim hayırlarını ziyadesiyle kabul etsin. Tecrübelerine her zaman ihtiyaç duyduğumuz, yaşanmışlıkları ile ufkumuzu açan büyüklerimizin ellerinden öpüyor, huzurevi ve aşevimizin ilçemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

 

İNEGÖL BELEDİYESİ ÖRNEK BELEDİYE

Aktaş’ın ardından açıklamalarda bulunan AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, “İslam medeniyetini eğer başka bir isim ile isimlendirecek olursak, herhalde hayır medeniyeti diyebiliriz. Biz bin yıldan daha uzun bir süre dünyaya hayrı, iyiliği dünyaya yayan, onun hâkim olması için çalışan bir medeniyet mensuplarıyız. Ve bugün ki nesillerde aynı yolda aynı hedefe doğru ilerlemektedirler. Hayat 3 günden ibaret. Ama İslam medeniyeti için bu böyle değil. Ahiret inancına sahibiz. Biliriz ki Sadaka-i Cariye diye bir şey var. Öldüğümüz zaman da peşimizden gelen amellerimiz var. İşte bunların en önemlisi bu tür hayırlardır. Ben aileye huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu hayırların da devamını diliyorum. Aynı zamanda belediye başkanımız ifade etti. İnegöl Belediyemiz de hakikaten Türkiye’de örnek olan belediyelerimizden bir tanesidir. Belediye başkanımızın çalışmalarını takdir ile izliyoruz. İnegöl Belediyesi Türkiye’de parmakla gösterilen bir belediye olmuştur. Ve biz böyle bir partinin milletvekili olduğum için de mutluyum” dedi.

 

HEP BANA DEMEK OLMAZ

Son olarak açıklamalarda bulunan Kaymakam Ali Akça ise, “Bazen insan elini öpmek için annesini aradığında onu bulamayabilir. Anne hakka yürümüştür. Yanında değildir. O zaman ne yapacaksınız? O annenin insanlar içinde iyi hatırlanması için, ruhunun şad olması için bugün burada olduğu gibi güzellikler sergileyeceksiniz. Yine değerli milletvekilimiz yardımlaşmayı esas alan, iyiliği esas alan çok zarif bir konuşma yaptı. Kendisine teşekkür ediyorum. Eğer toplumun refahından, eğer toplumun mutluluğunda, eğer toplumun huzurundan pay istiyorsanız, o topumun refahına, mutluluğuna, huzuruna katkıda bulunmak durumundasınız. Katkı koyduğunuzda toplum sizi en yüce mertebelere taşır. Ama kazancınızı hep bana rabbena diye bir yere saklarsanız, mutluluk yerine fitneyi fesadı körüklerseniz o toplum sizi ait olduğu yere indirir. Ama biz inanıyoruz ki, bizim insanımız çalışmalarıyla, gayreti ile maddi, kültürel ve manevi zenginliğini insanlarla paylaşmayı sever” dedi.

 

Konuşmaların ardından yapılan tören ile çalışmalar başladı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş