İçme Suyu Barajının ihalesi Mayıs’ta

İnegöl Hocaköy İçme Suyu Barajı’nın bu yıl Eylül ayında yapılması planlanan ihalesi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu ve AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’in girişimleriyle Mayıs ayında yapılacak. Müjdeli haberi veren Milletvekili Şahin, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile yaptığı görüşme sonrasında sürecin hızlandığını bildirdi.

Yayınlama: 23.03.2015
1.124
A+
A-

Uludağ eteklerindeki İnegöl’de yaz aylarında kaynak suyu sorunu yaşandığını söyleyen Milletvekili Hüseyin Şahin, “Kaynak suyu yetmediği için sonbaharda derin kuyulardan sağlan su şebekeye veriliyor. Bu soruna çözüm için Hocaköy’de içme suyu barajı yapılmasına karar verildi” dedi.

 

SÜREÇ HIZLANDI






Milletvekili Hüseyin Şahin, 2011 yılında İnegöl Hocaköy İçme Suyu Barajı yapılması için gerekli çalışmalara başladığını vurgulayarak, önce planlamaya aldırdıklarını belirtti. Projesi bitmiş olan barajın Eylül ayında yapım ihalesine çıkılmasının hedeflendiğini bildiren Milletvekili Hüseyin Şahin, “Geçen hafta Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu ile görüşerek sürecin hızlandırılmasını talep ettim. Sayın Bakanımız hemen DSİ Genel Müdürü’nü arayarak ihalenin Mayıs ayında yapılması talimatını verdi” dedi.

 

İHALE ÖNE ALINDI

Maliyeti 100 Milyon liranın üzerindeki barajın ödeneğinin DSİ tarafından Bakanlıktan talep edildiğini vurgulayan Milletvekili Şahin, “Ödenek bu hafta içinde hazırlanacak ve çok büyük bir aksilik olmazsa barajın ihalesi Mayıs ayında yapılıp inşaata hızla başlanacak” diye konuştu.

 

Şahin, İnegöl’ün içme ve kullanma suyu sorununa köklü çözüm getirecek proje için destek veren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’ya ve yatırım programına aldıran Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’a İnegöl halkı adına teşekkür ettiğini de belirtti.

 

400 BİN KİŞİYE İÇME VE KULLANMA SUYU

Milletvekili Hüseyin Şahin, Hocaköy Barajı’nın DSİ tarafından yapılacağını daha sonra da BUSKİ’ye devredileceğini de ifade etti. Barajın 30 milyon metreküplük suyu tutacağını kaydeden Milletvekili Şahin, “Baraj yaklaşık 400 bin kişinin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayacak, temel yüksekliği 95,5 metre, uzunluğu ise 400 metre olacak” dedi.

 

İNEGÖL’E 12 AY KESİNTİSİZ KAYNAK SUYU VERİLECEK

İnegöl’ün içme ve kullanma suyu ihtiyacının halen Ulupınar kaynağından karşılandığını kaydeden Milletvekili Hüseyin Şahin, yaz aylarında kaynak suyu sıkıntısı baş gösterdiğini belirterek, “Baraj yapıldığında İnegöl’e 12 ay kaynak suyu verilecek” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş