“İddialar gerçeği yansıtmamaktadır”

Geçtiğimiz günlerde Mahmudiye Mahallesi Kale Sokak’ta toplanan mahalle sakinlerinin, Çocuk ve Dinlenme Parkı alanının Belediye tarafından şahsa satıldığını ifade etmelerinin ardından, İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban’dan bir basın açıklaması geldi. Taban, “Mahmudiye Mahallesi Kale Sokak sakinlerinin kullanımında olan Çocuk ve Dinlenme Parkı alanının Belediye tarafından şahsa satıldığı haberleri gerçeği yansıtmamaktadır” dedi.

Yayınlama: 16.04.2014
999
A+
A-

Mahmudiye Mahallesi Kale Sokak sakinlerinin, geçtiğimiz günlerde belediyenin park yerini şahsa sattığını iddia etmişti. Konuyla ilgili basın açıklaması düzenleyen İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, bu olayın kesinlikle gerçeği yansıtmadığını söyledi.

 

KONUT ALANI OLARAK PLAN TADİLATI YAPILMIŞ






Park alanının 2005 yılında konut alanı olarak plan tadilatının yapıldığını ifade eden Alper Taban, “Dün yerel gazetelerde yer alan, “Mahmudiye mahallesi Kale sokak sakinlerinin kullanımında olan Çocuk ve Dinlenme Parkının Belediye tarafından bir şahsa satıldığı ve inşaat çalışmalarına başladığına” ilişkin haberlere istinaden değerli kamuoyunu aydınlatmak için İnegöl Belediyesi olarak basın açıklaması yapıp konuyla ilgili ilçe halkımızı bilgilendirme gereği duyduk. Bahsi geçen Mahmudiye Mahallesi Kale Sokak sakinlerinin kullanımında olan yaklaşık 500 m² lik park alanının, 2005 yılında yapılan 1/1000 Ölçekli Uygulama revizyon imar planı kapsamında konut alanı olarak plan tadilatı yapılmış olup, o tarihten sonra arsa sahibinin de onayı alınarak2012 yılına kadar park alanı olarak kullanımına devam edilmiştir” dedi.

 

HİÇTE SAĞLIKLI OLMAYACAKTIR

Park alnının çevre yolunun yanın yer almasından dolayı sağlıklı olmayacağını ifade eden Taban, “Söz konusu alan çevre yolunun 2. Etabı çalışmalarının başlamasıyla yolun hemen yanı başında kalmaktadır. 24 metre genişliğinde çevre yoluna, sıfır bir noktada çocuklar için park alanının olması ciddi sorunlar teşkil edecektir. Günümüzde şehir içi çevre yolu trafik hızının da 90 km’ye çıkmasıyla ilgili bölgede çocuk parkının varlığı sorunları beraberinde getirecek, hiçte sağlıklı olmayacaktır” şeklinde konuştu.

 

70 M MESAFEDE YENİ PARK

Söz konusu park alanının 70 m uzaklığında daha büyük bir alana park yapılacağını ifade eden Taban, “Bu sebeplerden dolayı bahsi geçen parka 70 m mesafede(Dağ yolu sk. İle Diriliş caddesi arasındaki alan), otopark alanı ve park alanı olan yaklaşık 3.500m² lik alan, mahalle sakinlerimizin çocuk oyun alanı, dinlenme, park ve benzeri ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde düzenlenmiş olup, Park Bahçeler Müdürlüğümüz konuyla ilgili çalışmalara zaten başlamıştır. Söz konusu alanda çocuklarımız ve mahallelimiz için daha sağlıklı ve daha güvenli bir park en kısa zamanda gerekli çalışmalar yapılarak mahalle halkının hizmetine sunulacaktır.  İlgili 3.500m² alan daha korunaklı ve daha güvenli bölgede kalmakta olup aynı zamanda yetişkinler için yapılacak dinlenme alanları ile çocuklarımız ebeveynlerinin gözetiminde daha emniyetli ve tehlikeden uzak bir şekilde oyun oynamalarına imkân sağlayacak şekilde düzenlenecektir. Mahmudiye mahallesi Kale Sokak sakinlerinin kullanımında olan Çocuk ve Dinlenme Parkı alanının Belediye tarafından şahsa satıldığı haberleri gerçeği yansıtmamaktadır. Söz konusu alanla ilgili yanlış bilgilendirmeler neticesinde mahalle halkı konuyla ilgili tepki göstermiştir. Yerel basınımızda yer alan haberlere istinaden değerli kamuoyunu aydınlatmak için İnegöl Belediyesi olarak bir basın açıklaması ile konuyla ilgili ilçe halkımızı bilgilendirme gereği duyduk. Değerli ilçe halkımıza önemle duyurulur” dedi.

 

BÖYLE BİR ŞEY SÖZ KONUSU DEĞİL

Mahalle sakinlerinin Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın kendilerine parkla ilgili söz verdiği iddialarına da değinen İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, “Mahalle sakinlerinin, ‘başkan bize söz verdi. Hatta seçim öncesi bize buranın sözünü vermişti’ gibi söylemleri gerçeği yansıtmamaktadır. Seçim öncesi böyle bir şey olmamıştır. Böyle bir şey söz konusu değil” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş