İHH İNİYAK’dan Soma açıklaması

Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen kaza’nın duyulması akabinde ekipmanlarını oluşturup İnegöl’den Soma’ya doğru yola çıkan 6 kişilik İHH İNİYAK ekibinden olan Varol Yılmaz, geçtiğimiz gün bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Varol Yılmaz, basın toplantısında Soma’da yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yayınlama: 21.05.2014
1.547
A+
A-

Soma’da meydana gelen maden kazasının gerçekleştiği vakitlerde haber alan İHH İNİYAD 6 kişilik ekip, Soma’ya doğru yola çıkmıştı. 6 Kişilik ekibin içinde bulunan Varol Yılmaz, yapılan çalışmalarla ilgili basın açıklamasında bulundu.

 

1320 ADET PET ŞİŞE SU, 270 LİTRE AYRAN VE LOJİSTİK EKİPMANIMIZLA YOLA ÇIKTIK






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Varol Yılmaz, “Bildiğiniz gibi 13 Mayıs 2014 salı günü Manisa’nın Soma ilçesinde bulunan madende elim olay neticesinde yangın meydana gelmiş sonucunda da 301 maden işçimiz hayatını kaybetmiş, birçok madenci kardeşimiz de yaralanmıştır. Hayatını kaybedenlere Cenabı Allah’tan rahmet yakınlarına sabır ve baş sağlığı diliyoruz. Yaralılara ise acil şifa temenni ediyoruz. Bizler İHH İnegöl insani yardım arama kurtarma ekibi İNİYAK olarak hadiseyi duyduğumuz an itibarı ile İHH genel merkeziyle koordineli olarak hazırlıklarımızı yapmaya başladık.  Varol YILMAZ başkanlığında, İlyas Eser, Cengiz Esgin, Mustafa Cevahir, Yahya Bozkurt ve Ahmet Demiray’dan oluşan 6 kişilik ekibimiz 1000 kişilik kumanya, 1320 adet pet şişe su, 270 litre ayran ve lojistik ekipmanımızla saat 22.30 itibariyle yola çıktık. Gece saat 03.00 sularında olay yerinde bulunuyorduk. Afet koordinasyon merkezine akredite olduktan sonra gösterilen bölgeye lojistik çadırımızı kurduk. Saat 04.30 itibarı ile de kumanya dağıtımımıza başladık. Sabahın ilk ışıkları ile birlikte tabloyu daha net görme imkânımız oldu. Yaklaşık 50 ambulans, 500 civarında profesyonel ekip çalışmalarına devam ederken 1000’lerce vatandaşımız da endişeli bir bekleyiş içerisinde olay yeri çevresinde yer alıyordu. Maden ocağı kapısına vardığımızda hayatını kaybetmiş madencilerimizin dışarıya çıkartılma çalışmalarına yoğun bir şekilde devam etti” ifadelerini kullandı.

 

BİZLER 3 GÜN BOYUNCA ARALIKSIZ LOJİSTİK DESTEK HİZMETLERİMİZE DEVAM ETTİK

3 Gün boyunca aralıksız lojistik destek sağladıklarını ifade eden Yılmaz, “Bizler 3 gün boyunca aralıksız 24 saat çalışma esasıyla lojistik destek hizmetlerimize devam ettik. 14 Mayıs Çarşamba günü Suriye sınırında hizmet vermekte olan Mobil Mutfak TIR’ımızın Soma Devlet Hastanesi yanına konuşlanması sonucunda öğlen saatlerinde sıcak yemek dağıtımına başlamış olduk. Toplamda 40 bin kişilik kumanya dağıtımı gerçekleştirdiğimiz Soma’dan vicdani sorumluluğumuzu yerine getirdiğimiz kanaatine vararak ve yerimizi diğer illerden gönüllülere bırakarak 17 Mayıs Cumartesi Günü gece 02.00 sularında İnegöl’e geri dönüş gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.

 

PROFESYONELLEŞME ADINA 2. KADEME EĞİTİMLERİMİZE DEVAM EDECEĞİZ

İHH İNİYAK olarak birçok alanda eğitim aldıklarını ve profesyonelleşme adına 2. kademe eğitimlerine devam edeceklerini ifade eden Varol Yılmaz,Olay yerine varmamızdan sonra bizleri arayan ve yakından ilgilenen İnegöllü kardeşlerimize hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu tür elim olayların bir kez daha yaşanmamasını temenni ediyoruz. Ancak hayatın gerçeklerinden birisi de bu tür olaylarla yeniden karşılaşacağımızdır. Bu noktada acil yardım ve arama kurtarmanın ne denli önemli olduğu ortaya çıkmaktadır. Bizler İHH İnegöl İnsani Yardım Arama Kurtarma (İNİYAK) ekibi olarak 2013 Mayıs ayından itibaren eğitim çalışmalarımıza başladık. Bugüne kadar zorlu şartlar altında aldığımız eğitimler arasında hafif arama kurtarma, enkazda arama kurtarma, dağ arama kurtarma, ilk yardım, su altı dalgıçlık eğitimi, yüksek bina tahliyesi eğitimi ve son olarak ta yangın eğitimi alarak tecrübelerimizi arttırdık. Bundan sonraki süreçte de profesyonelleşme adına 2. Kademe eğitimlerimize devam edeceğiz. 25 kişiden oluşan ekibimiz bugüne kadar kendi imkânları dâhilinde büyümeye çalışmıştır, ancak olaylara daha hızlı ulaşabilme ve profesyonelleşme adına hareket ettiğimiz bu alanda yüksek maliyetler önümüze engel olarak çıkmaktadır. Özellikle mülki ve idari amirlerimizin yanı sıra sanayiciler başta olmak üzere İnegöllülerden beklentimiz eksik ekipmanlarımızın tamamlanması amacıyla bizlere destek olmasıdır” dedi.

 

GÖNÜLLÜLERE KAPIMIZ AÇIK

Gönüllü çalışmak isteyenleri derneğe beklediklerini ifade eden Varol Yılmaz, sözlerini şöyle noktaladı:Bizler İHH İNİYAK ekibi olarak tüm olumsuz şartlara rağmen üst seviyede çalışmalarımıza devam edeceğimizi İnegöl halkına deklare ederken çalışma ekibimizde yer almak isteyen gönüllüleri de derneğimize beklediğimizi hatırlatmak istiyorum.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş