İMOS PROJELERİ DEVAM EDECEK

İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ, bir basın açıklaması gerçekleştirerek 2015 yılını değerlendirdi. Uğurdağ, 2016 yılında yapılacak çalışmalarla ilgili de bilgiler verdi.

Yayınlama: 12.01.2016
510
A+
A-

 

İNEGÖL AMERİKA İLE BULUŞACAK

İnegöl Dünya ile Buluşuyor projesi kapsamında daha önce Afrika Kıtası’nda bulunan bazı ülke temsilcilerini İnegöl’de ağırladıklarını belirten Yavuz Uğurdağ, İnegöl Dünya ile Buluşuyor 2 projesi kapsamında da bu sene de Amerika ülkelerinin temsilcilerini İnegöl’de ağırlayacaklarını ifade etti.






 

FUAR İÇİN İKİ PROJE VAR

Fuar alanı ile ilgili açıklamalarda bulunan Uğurdağ, “İki tane proje ortaya çıktı. Bu projeleri şuanda inceliyoruz. Değişiklikler yapılabilir, farklı boyuta gelebilir projeler. Süreç bu şekilde devam ediyor. İnşallah en kısa zamanda projelerden birine karar verip bunun maddi boyutu ile birlikte diğer konularını halletmeye başlayacağız” dedi.

 

AHMET GÜLEÇ’İ YEDİRMEYİZ

Son günlerde mobilya camiasındaki gerginliğe de değinen Uğurdağ, “Ahmet Güleç’i de biz ne MOSDER’e ne de herhangi birine yedirmeyiz. Küçükte düşürtmeyiz. Ahmet Güleç mobilya tanıtım grubundan itibaren İnegöl ve Türkiye mobilya sektörü için iyi niyetle cansiperane çalışan bir arkadaşımız” ifadelerini kullandı.

 

İNEGÖL MOBİLYANIN BAŞKENTİDİR

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nın “Ankara mobilyanın başkenti” ifadelerini değerlendiren Uğurdağ, “Sayın Başbakanımıza öncelikle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz. Bir programda söylenen bir ifadedir. Ankaralı mobilyacıların olduğu bir program olabilir. Ama İnegöl Mobilya sektörü şuan hangi konumda bütün Türkiye mobilya sektörü bunu biliyor. Biz mobilyanın başkenti olma yolunda yüzde 90 yol kat ettik. İnegöl mobilyanın başkentidir” dedi.

 

————————————————————————————————————————

 

2015 yılında yapılan faaliyetler ile ilgili bilgiler veren Uğurdağ, “Hatırlayacağınız gibi 2015 yılı 6 Ocak tarihinde derneğimizin genel kurulunda yönetim kurulu arkadaşlarımla beraber göreve geldik. Seçimden bu yana bir yıllık bir süreç geçti. Bu süre zarfında pek çok konuda faaliyetlerimiz oldu. Bazıları sizlerin bildiği kamuoyunun bildiği projeler oldu kimleri mobilyacı arkadaşların sıkıntılarının çözülmesi noktasında daha özel konularda çalışmalarımız oldu. Ama ne yaparsak yapalım İnegöl Mobilyası markasını en önde tutarak yaptık. Kentimize bir fayda verelim hedefiyle yaptık. Göreve geldiğimiz genel kurulda ben İnegöl’ün tamamını doğrudan veya direk olarak etkileyen mobilya sektörünün tek işadamı derneği olan bu dernek İnegöl’ün en önemli derneğidir ve daha güçlü olmalıdır demiştim. Bugüne kadar da bu amaçla projelerimizi yönlendirdik. İlk olarak kapsayıcılığımızı arttırmaya başladık ve 113 olan üye sayımızı 200’e ulaştırdık. Dernekler üyeleri kadar güçlüdür prensibiyle İnegöl’de üretim yapan ve bu kente değer katan derneğimize yakışan tüm mobilyacı kardeşlerimizi derneğimize üye yapmaya başladık ve devam ediyoruz. Ardından MOSFED üyeliğimizi genel kurulda onaylatıp federasyona üye olduk. Böylece CNR İmob fuarının organizasyonunda yerimizi aldık. Şu an İMOB’a katılan 400 firmanın 160 adedi İnegöl firmasıdır. Bu derneğimizin bir başarısıdır. İnegöl Mobilyası markasının ülke gündemine taşınabileceği en büyük organizasyon olan bu fuara damgamızı vurduk. Eğitim kurumlarımız var. Bu kurumlardan gençlerin yetişip sektörümüze entegre olmasını istiyoruz ama bu gibi konular sadece devletin ödenekleri ile olamıyor ne yazık ki. Bizlerde elimizi taşın altına koyduk ve Yıldız Eğitim Kampüsünün mobilya atölyesini üyelerimizin ve hayırsever İnegöllü dostlarımızın destekleri ile tamamladık. Ardından koltuk üreticisi arkadaşlarımızın en çok döşemeci sıkıntısı çektiklerini tespit ettik ve Halk Eğitim Merkezine bir döşeme atölyesi kurduk. Ayrıca İnegöl Meslek Yüksek Okulu’na da şu an bir döşeme atölyesi kuruyoruz”

 

“Bu bir yıllık süre içerisinde pek çok misafirimiz oldu. Gerek Ekonomi Bakanlığı nezdinde yürüttüğümüz kümelenme çalışmaları hakkında deneyim paylaşımında bulunmak isteyenler gerekse sektöre dönük istişare amaçlı pek çok kurumu ağırladık. Eğiti ve seminerler organize ettik. Sektörün ihtiyacının olduğuna kanaat getirdiğimiz ve sanayicimizin avantajına olan Eximbank Destekleri, Değişen SGK Mevzuatı ve Yabancı İşçi Çalıştırma Şartları, İşkur Destekleri gibi konuların yanı sıra Endüstriyel Tasarım Nedir?, Doğru Tasarım için Doğru Yazılım, Müşteri Memnuniyeti, Fikri Sınai Hakların Korunması ve Fikri Sınai Hakların İhlalinde Doğan Hukuki Süreçlerin Yönetilmesi konularında eğitimlerimiz oldu. İhracata dönük projelerimiz oldu. Derneğimizin kendi Ur-Ge projesi dışında bir de İstanbul İhracatçı Birlikleri ile birlikte yürüttüğü bir Ur-Ge projesi daha var. Bu proje kapsamında birliğin önderliğinde 15 firma ile Ciff Sangay Fuarı ve Hindistan Index fuarlarına üyelerimiz katılım gerçekleştirdiler ayrıca Cezayir’de bir B2B organize edildi ve bu faaliyetlerden üyelerimiz çok memnun ayrıldılar. Yurtdışı fuar ziyareti olaraksa İtalya ve Çin haricinde bir de Avrupa’nın mobilya üretim üssü olan Polonya’da Mobilya Malzemeleri, makinaları ve Koltuk Malzemeleri fuarına bir ziyaret gerçekleştirdik”

 

I’M DESİGN PROJESİ

“İnegöl için ilk olan projeler gerçekleştirdik. I’m Design projesi bunların ilki oldu. 4 gün süren etkinlikte ilk 3 gün Marmara, İzmir Ekonomi, Şeyh Edebali, Mimar Sinan, İstanbul Teknik Üniversitesinden öğrencilerin katılımı ve dünyaca ünlü Türk tasarımcı Yılmaz Zenger’in yönetiminde atık maddelerin dönüşümü konulu bir workshop düzenledik. Son gün ise Karim Rashid, Esat Fişek, Şule Koç, Mehmet Altay, Doç. Dr. Can Özcan, Prof. Dr. Alpay Er gibi tasarımcı ve akademisyenlerin ve tasarımla işinde başarıya ulaşmış Muharrem Çilek, Raşit Karaaslan ve Ahmet Güleç gibi iş adamlarının katılımı ile sohbet toplantıları düzenledik. Ardından yine kentimizde bir ilk olan İnegöl Mobilyası Yıldızları ödül törenini gerçekleştirdik. Bu organizasyonda kentimizin en çok ihracat yapan, ihracatını en çok arttıran, en çok tasarım tescili alan ve en çok faydalı model tescili alan firmalarımız ödüllendirdik”

 

AFRİKA ÜLKELERİ İNEGÖL İLE BULUŞTU

“Hepinizin yakinen hatırlayacağı İnegöl Dünya İle Buluşuyor – 1 Afrika projemiz ile de ülkemizde siyasi misyonu olan 24 Afrika ülkesinin büyükelçilerini İnegöl’de ağırladık. Hem kentimizin hem sektörümüzün tanıtıldığı bu organizasyondan da büyük bir başarı ile çıktık ve dikkatleri kentimize ve sektörümüze çektik. Ekonomi Bakanlığı nezdinde 3 yıldır yürüttüğümüz Ur-Ge projemizi de bu sene içerisinde tamamladık. Bu proje ile derneğimiz Avrupa Birliği Küme Mükemmeliyeti Sekretaryası tarafından Bronz Etiket ile ödüllendirildi ve yapılan faaliyetler Ekonomi Bakanlığı’nın proje uygulama rehberlerine örnek projeler olarak girdi”

 

16 MEZUN ÖĞRENCİDEN 14’Ü İNEGÖL’DE FAALİYET GÖSTERİYOR

“Atölye İnegöl bünyesinde 2 dönem öğrenci mezun ettik. 16 mezun arkadaşımızın 14’ü kentimizde kaldı ve sektörde faaliyet göstermeye başladılar. Yaklaşık 3 yıldır üzerinde çalıştığımız İnegöl Mobilyası Garanti Markası’nın TPE nezdinde tescil işlemleri tamamlandı ve Türkiye’de bir ilk olarak kayıtlara geçti. İnegöl Mobilyası markasının yükselişinin en önemli destekçisi konumunda olan MODEF Fuarı’nda İnegöl Belediyesi’ne ait olan %40 hisseyi Belediye ile yapılan anlaşma sonucu satın aldık. MODEF EXPO ile ortak olarak fuar organizasyonunda söz sahibi olmaya başladık. Sizlerin de gördüğü gibi pek çok farklı başlıkta pek çok faaliyetlerimiz oldu. Bunlar dışında firmalar arası yaşanan sorunlarda hakemlik yapmak, firmaların devlet ile yaşadığı sorunlarda çözüm bulmaya dönük görüşmeler yapmak, Libya gibi sorunlu ülkelerden gelecek mobilyacılara vize alabilmeleri konusunda yardımcı olamaya kadar pek çok konu daha faaliyet alanlarımız arasında oldu” dedi.

 

2016 YILI PLANLAMALARI

2016 Yılı çalışmaları hakkında bilgiler veren Uğurdağ, “2016 yılında da çalışmalarımız devam edecek. I’m Design 2016 22/26 Mart 2016 tarihinde tekrar gerçekleşecek. Bu senede öncesinde workshop olacak ve üniversitelerden öğrencilerin katılımı olacak. 26 Mart günü ise tasarım söyleşilerimiz olacak. Haziran ayı içerisinde İnegöl Mobilyası Yıldızları ödül gecemizi tekrar organize edeceğiz”

 

AMERİKA ÜLKELERİ TEMSİLCİLERİ İNEGÖL’E GELECEK

“MODEF EXPO 2016 öncesinde İnegöl Dünya İle Buluşuyor 2 projesi kapsamında, Amerika kıtasında bulunan ülkelerin ülkemizde bulunan siyasi misyonlarını kentimizde ağırlayacağız”

 

UZMAN TASARIMCILAR YETİŞTİRİLMEYE DEVAM EDİLECEK

“Atölye İnegöl’ün kapsamını bu sene genişletiyoruz. Mobilya Sektörü İçin Uzman Tasarımcı Yetiştirme Programımız bu sene de olacak ayrıca bu sene Mobilya Sektörü için Uzman Ar-Ge personeli Yetiştirme Programı ve Mobilya Sektörü için Uzman Yönetim personeli Yetiştirme Programlarımız olacak. Bu kurslarımızı Halk Eğitim Merkezi ve İŞKUR desteği ile gerçekleştireceğiz”

 

 

“Ekonomi Bakanlığı’na 2 yeni Ur-Ge projesi için müracaatımı olacak ve bu projelere yaklaşık 50 firmayı dâhil etmeyi planlıyoruz. Proje kapsamında hedefimiz 3 alım heyeti 2 B2b organize etmek olacak

 

İNEGÖL MOBİLYASI GARANTİ MARKASI

“Bu yıl içerisinde hukuki süreci tamamlanan İnegöl Mobilyası Garanti Markasının fizibilite çalışmalarına başlıyoruz. Yıl içerisinde bu konuyla ilgili daha geniş bilgilendirmeleri alacaksınız”

 

PROJE ÜRETMEYE VE ÇALIŞMAYA DEVAM EDİLECEK

“Bütün bu çalışmaları yaparken özveri ile çalışan Yönetim Kurulu arkadaşlarıma, üyelerimize, dernek personellerimize bizlere projelerimizde destek olan İnegöl Belediyesi, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası ve Mobiliyum Yönetim Kuruluna, sponsorlarımıza ve bu projelerden halkımızı haberdar eden siz değerli basın mensubu arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. İnşallah derneğimiz kentimiz ve sektörümüz için proje üretmeye ve çalışmaya devam edecek” dedi.

 

Değerlendirme toplantısının ardından soru cevap kısmına geçildi. Soru cevap kısmına geçildi.  

 

FUAR ALANI PROJELERİNİ İNCELİYORUZ

Fuar alanı ile ilgili soruya cevap veren Uğurdağ, “Göreve geldikten sonra biz hem MODEF 2015’in organizasyonunu devam ettirdik, hem de hiç ara vermeden yeni yerimizle alakalı belediyenin ayırdığı yerle alakalı yeni projeler çizdirdik. İki tane avan proje ortaya çıktı. Bu projeleri şuanda inceliyoruz. Değişiklikler yapılabilir, farklı boyuta gelebilir projeler. Süreç bu şekilde devam ediyor. İnşallah en kısa zamanda projelerden birine karar verip bunun maddi boyutu ile birlikte diğer konularını halletmeye başlayacağız. Yer 105 adada. Projelerle birlikte metrekare ve otopark alanlarımız da netleşecek” dedi.

 

İKİNCİ ÇALIŞMA AMERİKA KITASI İLE YAPILACAK

İnegöl Dünya İle Buluşuyor projesi kapsamında bu sene Bazı Amerika ülkelerinin temsilcilerini İnegöl’de ağırlayacaklarını belirten Uğurdağ, “İnegöl dünya ile buluşuyor Afrika projesi çok önemli bir proje. Afrika büyükelçi ve ticari ateşeleri buraya gelip fuarımızı, Mobiliyum’u, organize sana bölgemizi, ticaret odamızı gezdiler. Genel itibari ile öncelikle mobilya sektörünü tanımış olmakla birlikte İnegöl’ü tanıdılar. Biz de Ankara’ya bir ziyaret yaptık. Önümüzdeki ay da benim de içerisinde yer aldığım bir heyetle birlikte Fas’a gideceğiz. Süreci takip ediyoruz ve devamını getiriyoruz. İnşallah hedefimiz Afrika’da buraya gelen büyükelçi ve ticari ateşelerin ülkeleri ile birlikte fuarlar organize etmek. Şimdi ilk adımı attık. İnegöl’ün potansiyelini gösterdik. İkili görüşmeler her daim devam ediyor ve edecek. İkinci çalışma Amerika kıtası ile yapılacak. Aynı şekilde orası da devam edecek. Bu çalışmaların hepsi İnegöl mobilyacısı ve İnegöl’e çok büyük katkı sağlayacak. Bu yıl içerisinde Afirka’da bir fuar organize edeceğiz. Bunun tarihini daha sonra sizlere bildireceğiz” şeklinde konuştu.

 

NAR LOGOSU

Nar logosunun değişip değişmeyeceği sorusuna cevap veren Uğurdağ, “Logomuz nar. Bununla ilgili bir iki görüşme yaptık. Değişebilir veya değişmeyebilir. Sonuç itibari ile daha netleşmiş değil. Şuanda nar olarak devam edecek. Bundan sonraki süreçte yönetim kurulumuzla, üyelerimizle, İnegöl’ün dinamikleri ile değerlendiririz. Mobilyayı daha iyi anımsatan bir logo konabilir mi? Evet konabilir. Gündemimize alabiliriz” dedi.

 

AHMET GÜLEÇ’İ YEDİRMEYİZ

Konuşmalarını sürdüren Uğurdağ, “İSMOB VE İMOB İstanbul mobilya fuarları. İSMOB ve İMOB. Federasyon kuruldu ve bu federasyonun kurucu üyelerinden biri de İMOS’tur. Başkanlığını da bizim üyemiz olan Ahmet Güleç yapmaktadır. Federasyon ilk kurulduğunda MOSDER de üyeydi. Sonradan MOSDER ayrılma kararı aldı. Bazı açıklamalar oluyor. Bu açıklamalar direk bizi ilgilendiren açıklamalar. Bizim İMOS olarak destek verdiğimiz ve organizasyonun içerisinde bulunduğumuz fuar İMOB 2016’dır. Daha önce de CNR fuar merkezinin düzenlediği hava alanı yanındaki tesiste yapılan fuardır. Bizim içerisinde bulunduğumuz fuar eski fuar, gerçek organizasyonun yapıldığı fuardır. Burada yapılan açıklamalara dikkat ederseniz, soyut açıklamalar, çok kale alınmayacak açıklamalar. Küçük büyük meselesi… Bu meseleye geldiğimizde ben şunu söylüyorum; en küçük İMOS üyesine MOSDER’in İnegöl haricindeki hiçbir üyesini değişmem. Benim nezdimde İnegöl’deki en küçük mobilya üreticisi, onlardan büyüktür. Arkadaşlar, firmalarımız sektöre katkı sağlayan marka olmuş firmalardır. Ama bunu da değerlendirirken İnegöl ve Türkiye mobilya sektörü küçükten büyüyor. Onlar da daha önce küçüktürler. Bunu unutmasınlar. Bu kıyaslamalar çok yanlıştır. Federasyonda bulunan Başkanımız bizim derneğimizin üyesidir, arkadaşımızdır. Ahmet Güleç’i de biz ne MOSDER’e ne de herhangi birine yedirmeyiz. Küçükte düşürtmeyiz. Ahmet Güleç mobilya tanıtım grubundan itibaren İnegöl ve Türkiye mobilya sektörü için iyi niyetle cansiperane çalışan bir arkadaşımız. Bu çalışmaları diğer derneklerin de görüp kale alması temennimizdir. Lütfen Türkiye mobilya sektörü bunu böyle düşüp yorumlasın. Federasyon çatısı altında bulunan diğer derneklerle birlikte İMOS önderliğinde Ahmet Güleç Başkanlığında Türkiye mobilya sektörüne katkı sunmaya devam edeceğiz. Kimsenin bizi küçük görüp yok saymasıyla hedeflerimizden dönmeyiz” ifadelerini kullandı.

 

İNEGÖL MOBİLYANIN BAŞKENTİDİR

Son olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Ankara mobilyanın başkenti” ifadelerini değerlendiren Uğurdağ, “Sayın Başbakanımıza öncelikle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz. Bir programda söylenen bir ifadedir. Ankaralı mobilyacıların olduğu bir program olabilir. Ama İnegöl Mobilya sektörü şuan hangi konumda bütün Türkiye mobilya sektörü bunu biliyor. Biz mobilyanın başkenti olma yolunda yüzde 90 yol kat ettik. İnegöl mobilyanın başkentidir ve olmaya devam edecektir. Mobilya sektörünün de başkentidir. Ankara bu konuda çok eski bir mobilya kentidir. Ama şu yıllarda mobilya sektörüne yön çizen ve hedef gösteren İnegöl’dür” ifadelerini kullanarak konuşmasını sonlandırdı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş