“İnegöl bir fırsatlar ilçesi”

Kayapınar Ürün Toplama Merkezi düzenlenen tören ile hizmete açıldı. Açılış programında konuşmalarda bulunan Bursa AK Parti Milletvekili Zekeriya Birkan, ” rahmetli Hikmet Şahin Bey burada uzun süre belediye başkanlığı yaptı. Arkasından Alinur Aktaş kardeşimiz geldi. Bu 3. dönemi. İnegöl gerek Hikmet Şahin döneminde, gerek Alinur Aktaş döneminde çok büyük bir mesafe kat etti. Hatırlayın Amerika’ya fırsatlar ülkesi derlerdi. İşçi girenin işveren olduğu, zengin olduğu bir yer. İnanın İnegöl de aynı şekilde, bu belediye başkanlarımızın ve çalışan İnegöllü insanlarımızın katkılarıyla İnegöl bir fırsatlar ilçesi” dedi.

Yayınlama: 12.12.2015
552
A+
A-

Ürün Toplama Merkezi’nin açılış törenine Bursa AK Parti Milletvekili Zekeriya Birkan, İlçe Kaymakamı Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye Başkan Yardımcıları Adil Kansu, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demireş, Eşref Yiğit, Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Açılışta ilk olarak açıklamalarda bulunan Kayapınar Mahalle Muhtarı Mehmet Zengin, “Yapılan hizmetlerden dolayı Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu hizmetlerin mahallemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Açılışa hoş geldiniz” dedi.






 

ÜRETİCİLERİMİZİN YETİŞTİRDİĞİ ÜRÜNLERİN ZARAR GÖRMESİNİ ÖNLEMİŞ OLDUK

Büyükşehir yasasının ardından kırsal mahallelerin gözle görülür şekilde modernleştiğini ifade eden İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ” İnegöl Belediyesi olarak tarıma katkı sağlayacak, çiftçimize destek verecek birçok projeyi bir bir hayata geçiriyoruz. İnegöl bir ticaret şehri olduğu kadar aynı zamanda bir tarım şehri diyoruz ve İnegöl tarımını ileriye taşıyacak hizmetlere projelerimizde yer vermeye çalışıyoruz.  Köylerimizin mahalleye dönüşmesinin ardından kırsal mahallelerimizi kalkındırmaya yönelik çalışmalarımıza hız vererek hizmetlerimize devam ediyor. Bu kapsamda alt yapı ve üst yapı çalışmalarımız, köprü yapım çalışmalarımız, meydan düzenleme çalışmalarımız, kırsal mahalle camilerimizde bakım, onarım ve çevre düzenlemesi çalışmalarımız, çocuk parkı ve futbol sahası yapım çalışmalarımız, Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle gerçekleştirilen içme suyu ve sulama suyu hatlarımızın yapım çalışmaları, yine çiftçimizi desteklemek adına arı kovanı, kestane fidanı, sera örtüsü, ceviz soyma makinesi, salça makinesi dağıtımlarımız, çiftçi erken uyarı sistemimiz gibi pek çok hizmeti hayata geçirmiş bulunmaktayız.  Çiftçilerimize yönelik daha kaliteli ve son tarım teknolojileri kullanılarak ürün yetiştirmeleri konusunda çeşitli eğitimler düzenliyoruz. Tüm bunlara ilave olarak çiftçi mallarını koruma adına oluşturduğumuz Çiftçi Malları Koruma Kuruluyla üreticilerimizin yetiştirdiği ürünlerin zarar görmesini önlemiş olduk”

 

İNEGÖL HALKINA HAYIRLI UĞURLU OLMASINI DİLERİM

“Kırsal kalkınmayı hedefleyerek yaptığımız bu hizmetlerden sonra çiftçilerimizin ürünlerinin lojistiğinin daha sağlıklı ortamlarda yapılması amacıyla bugün açılışını gerçekleştireceğimiz ürün toplama merkezimizle üreticimize bir kolaylık daha sunmuş bulunmaktayız. Oluşturduğumuz bu ürün toplama merkezimizle üreticilerimizi alıcı ve toptancılarla buluşturmayı, muhtelif meyve ve sebze hasat sezonunda mahalle içinde oluşan trafik karmaşasını önlemeyi, ürünlerin sevkiyatında Hal Kayıt Sistemine uygunluğu sağlayarak tarımsal üretimde kayıt dışılığın önüne geçmeyi ve bölgedeki birden çok mahallenin üreticilerinin yararlanabileceği bir tür bölgesel ticaret merkezi oluşturmayı hedefliyoruz. Kayapınar Mahallemizdeki Ürün Toplama Merkezimize ilave olarak Dipsizgöl Mahallemizde yapımı devam eden bir ürün toplama merkezimiz daha hizmete açılmak için gün sayıyor. Bu çalışmaların beraberinde Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle Cerrah Mahallemizde üçüncü ürün toplama merkezinin yapılmasına yönelik çalışmalarımız da devam ediyor. Ürün toplama merkezimizin teknik özelliklerinden bahsetmek gerekirse; Her biri 20 m2 bölümden oluşan toplam 100 m2 kapalı alana sahiptir. 75 m2 açık alanı (sundurma) bulunan binamız 175 m2’lik bir alandan oluşmaktadır. Yapılan çalışmanın Belediyemize maliyeti 140 bin TL’dir. İnegöl tarımına ve çiftçimize verdiğimiz desteklerin artarak devam edeceğini bir kez daha hatırlatarak ‘Ürün Toplama Merkezi’mizin çiftçimize ve İnegöl halkına hayırlı uğurlu olmasını dilerim” dedi.

 

BİRKAN’DAN BELEDİYE BAŞKANLARINA ÖVGÜ

AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan ise, “Bu güzel tesisin mahallemize, ilçemize hayırlı uğurlu olsun diyorum. Burada emeği olan başta Belediye Başkanımız olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum. Bursa ile ilgili bir hikaye anlatırlar. Melekler güzellikleri torba olarak dağıtırken, bu torbanın biri Uludağ’ın tepesine takılmış, güzelliklerin çoğu Bursa’ya düşmüş. Ama asıl güzel olan bu doğal güzelliklerin yanında sizlersiniz. Sizler olmazsanız, bu mahalle, İnegöl hiç bir şey ifade etmiyor. Bu anlamda da sizleri tekrar tekrar tebrik ediyorum. Çok güzel bir köy. İnegöl şanslı bir ilçemiz. Daha önce çok kaliteli belediye başkanlarımız tarafından yönetilen bir ilçe. Önceden rahmetli Hikmet Şahin Bey burada uzun süre belediye başkanlığı yaptı. Arkasından Alinur Aktaş kardeşimiz geldi. Bu 3. dönemi. İnegöl gerek Hikmet Şahin döneminde, gerek Alinur Aktaş döneminde çok büyük bir mesafe kat etti. Hatırlayın Amerika’ya fırsatlar ülkesi derlerdi. İşçi girenin işveren olduğu, zengin olduğu bir yer. İnanın İnegöl de aynı şekilde, bu belediye başkanlarımızın ve çalışan İnegöllü insanlarımızın katkılarıyla İnegöl bir fırsatlar ilçesi. Bursa’nın çok çok sınırlarının ötesinde bir ilçeden öte, adıyla müsemma olan bir ilçe. Mobilyada ve diğer tarımsal ürünlerde, yetiştirmiş olduğu insanlarıyla da gerçekten bir marka ilçe haline geldi. Türkiye’nin hiç bir yerinde bu kadar mobilyacı yok. Ben gıpta ile seyrediyorum bu büyümeyi ve hizmetleri. Bu hizmetlerde de inanın en büyük pay başta Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’ın, İnegöl’deki siyasetçi arkadaşlarımızın, ilçe başkanımızın ve siz değerli kardeşlerimin büyük katkısı var”

 

DİĞER MAHALLELERDE DE AÇILACAK

“Bu tesis bildiğiniz gibi çok kısa sürede planlandı ve açıldı. Yine buna benzer Cerrah ve diğer mahallelerimizde de açılmaya devam edecek. Buralar tabi ürün toplama yerleri ki pazarlama ve takasta önemli yerler”

 

OTOBAN VE HAVA LİMANI ÇOK ÖNEMLİ

“Yakında inşallah İzmir-Bursa-İstanbul otobanımız bittiğinde, bu tür yerler daha fazla önem taşıyacak. Bazen insanlar diyor ki otobandan, hava alanından bize ne? Gerçekten öyle değil nedeni şu; buradan meyveyi, sebzeyi sabahın 5’inde 6’sında topladığını zaman, 45-50 dakikada İstanbul’da hava alanında olacak bu otoban sayesinde, arkasından 1-1,5 saat uçak yolculuğu ile sabah 8-9’da Frankfurt’ta, Berlin’de ya da Paris’teki HAL’e gidecek. O bakımdan ulaşım çok önemli” dedi.

 

BÜYÜK HİZMET

Son olarak konuşan Kaymakam Ali Akça ise, “İlçemiz yaklaşık 250 bin nüfusa sahip kocaman bir ilçe. Her bir insanımız arı gibi çalışıyor. Fabrikalarda işçilerimiz, gerek mobilya sektöründe olsun, gerek tekstil sektöründe olsun, gerekse diğer alanlarda İnegöl’ün ekonomisine ciddi derecede katkıda bulunuyorlar. Ormanlarda insanlarımız çalışıyor. İnegöl’ün yaklaşık %46’sı orman. Ve orman emvali üretiminde de İnegöl, Türkiye’de ciddi rakamları, ciddi üretim kapasitesini yakalamış bir ilçe. Okullarımızda öğretmenlerimiz çalışıyor. Geleceğimiz olan çocuklarımızı yarınlara hazırlıyorlar. Geleceğin Türkiye’sini hazırlıyorlar. Ve tarlalarda da çiftçilerimiz çalışıyor. İnegöllü çiftçilerimiz, İnegöl ekonomisine yaklaşık 550- 600 milyon civarında katkıda bulunuyorlar. Bizlerde bu çalışan insanların önünü açmak durumundayız.  Belki ufak sayılabilir ama o ufak dokunuşlarla onların ürettiklerini daha fazla arttırabilirizin cevabını bulmaya çalışıyoruz. Aslında ufak tabirini kullandım yanlış bir ifade ama bu hizmette büyük bir hizmet” dedi.

 

Konuşmaların ardından kurdele kesimi ile Kayapınar Ürün Toplama merkezi hizmete açıldı. Katılımcılar daha sonra ikramları tattı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş