İnegöl Gazze için bir oldu

İsrail’in Gazze’ye yönelik yapmış olduğu saldırıları protesto etmek için İnegöl İHH tarafından düzenlenen ‘Gazze İçin Büyük Buluşma’ etkinliğine ilçe halkı büyük destek verdi. Anıt önünü dolduran yaklaşık 2 bin kişi Gazze’ye destek olurken, İsrail’i lanetledi.

Yayınlama: 31.07.2014
837
A+
A-

Ramazan ayı içerisinde İnegöl İHH tarafından Gazze’ye destek amacı ile gerçekleştirilen dua nöbetlerine katılım arife akşamı tavan yaptı.

 

Yaklaşık 2 bin kişinin katılımı ile gerçekleştirilen dua nöbetine AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanı sıra siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşların başkanları ve yaklaşık 2 bine yakın vatandaş katıldı.






 

GAZZE’YE MEHMETÇİK

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda İsrail aleyhine sloganlar atılırken bazı vatandaşların Gazze’ye Mehmetçik gönderilmesi yönünde sloganlar atması dikkat çekti.

 

YÜREĞİMİZ KANIYOR

Gerçekleştirilen dua nöbetinde konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin şunları söyledi: Yarın bizim için bayram. Babalar, anneler çocuklarını hazırlıyorlar; evlerimizi temizliyoruz, kurumlarımız, kuruluşlarımız caddelerimizi temizliyorlar ama ey hak! Gelin görünüz ki, yüreğimiz kanıyor yüreğimiz yaralı, yüreğimiz param parça… Yüreğimizi param parça yapanlar ve yüreğimizi param parça yaparak aramıza nifak tohumu, ayrılık tohumu sokarak bizi ayırmaya çalışanlar var. Yaklaşık 15 gündür Gazze’de, o mübarek beldede, o güzel topraklarda katilce, hunharca, vahşice kardeşlerimizin üzerine savunmasızca kız kardeşlerimizin üzerine bombalar atıyorlar, fosfor bombaları atıyorlar. Onları orada katlediyorlar, onları orada yok etmeye çalışıyorlar ama bilmiyorlar… ‘Nerede olursanız bir çocuk öldürün’ diyorlar ama bilmiyorlar bir Musa mutlaka sağ kalacak. Allah onlara o günü de gösterecek.

 

Şahin’in ardından söz alan İnegöl İHH Başkanı Fikret Bayram da Filistin’de yaşanan zulme dikkat çekti.

 

Konuşmalar sırasında bir grup vatandaş, İsrail bayraklarını ateşe verirken, alanda toplanan kalabalık topluca dua ettikten sonra Fatih Cami’ne kadar yürüyerek birlikte Yatsı namazını kıldılar. Yoğun kalabalık, namazın ardından olaysızca dağıldı. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş